Sladice za 50!

Evae  

član od: 9.11.2016

sporočila: 1

tema odprta - 9. nov 2016 21:32 | ogledi: 4.023 | odgovori: 7

Pozdravljeni,

potrebovala bi mali pomoči. Čez 1 mesec moj oče praznuje 60 let. Organiziral bo zabavo na katero bo prislo cc 30 ljudi. Prosila vas bi za nasvete/predloge/recepte kaksne sladice naj pripravim, kako se naj vsega lotim, zelim pa vse pripraviti na bolj elegantni nacin, zato so tudi zamisli za dekoracijo dobrodosli. Porebovala bi lahke in hitre recepte.

vesela bom prav vsakega odgovora in nasveta iz vase strani,

 

lep pozdrav,

Eva

Evae

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

9. nov 2016 23:07

Eva, dobrodošla na Kulinariki. 

Pozdravček!

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

10. nov 2016 0:20

  Pozdravljena, nova članica Evae, sigurno boš našla na Kulinariki res ogrooooomno super receptov, ker ni-da ni. Sama ti ne morem dati nasveta, ker sem šele pred dobrimi dvemi leti začela peči, je pa tukaj res veliko čudovitih in super kulinaričark, ki so v tem vešče, verjemi, da ti bodo znale pomagati, ker vedno.  Mislim pa ,da si se zmotila v naslovu, ker si napisala 50, namesto 60, saj si mislila za leta tvojega očeta.

"Umetnost življenja je v tem, da se naučimo trpeti in da se učimo smejati."
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 10.nov 2016 00:22

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

10. nov 2016 6:11

Za praznovanje abrahama sem jaz pekla sledeče: rozen pita,medena pita,madžarico(kore sem naročila na spletu sedaj se pa dobiji tudi v leclarcu),šamrole,sladke limonce,orehove kroglice,čokoladno salamo,klobučke(iz mase naredim samo spodnji del nato pa na pečene piškote lepim z marmelado manjše praline),breskvice,moto piškote,linške oči ter panje.

chappy

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

10. nov 2016 7:52

tule je en tak krožnik, ki vsebuje vsakega po malo - je bil sicer za poroko a lahko vse prilagodiš. Nekaj piškotov, nekaj kremastega peciva, potratna potica in cake popsi.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. nov 2016 10:03

Če želiš kaj bolj elegantnega, kot si napisala, bi jaz naredila petit fours in mignone. Med drugim seveda.

Nabavi kandirane cvetove vijoli in biserčke za okras. Za testo za minjine potrebuješ testo kot za rolado, tri plasti, ena naj bo temna. Na prvo namažeš marmelado, na to daš plast marcipana (nevtralnega obarvaš v željeno barvo, dodaš sladkor v prahu in razvaljaš), pa spet testo, marmelada, marcipan, testo. Zaviješ v folijo in obtežiš ter pustiš čez noč, da se vse lepo stisne. NArežeš na poljubne oblike inpreliješ s sladkorno glazuro (razmešaš presejan sladkor v prahu z nekaj kapljicami tekočine in jedilne barve, ali razmešaš presejan sladkor v prahu z beljakom in dodaš kanček jedilne barve). S tem obliješ koščke testa in po vrhu okrasiš s cvetovi vijolic. Ali s čim drugim, lahko so sesekljane pistacije, okraski iz marcipana, biserčki. Prelive narediš bolj pastelnih barv, da ni videti preveč kičasto.

Na tem linku - https://www.google.si/search?q=petit+fours+a+la+rit - imaš v prvi vrsti mignone im petit fourse, recept za petit fpurse pa je tule: 

PETIT FOURS A LA RITZ
Za 20 kosov potrebujemo:
- za testo: 200 g moke, 65 g sladkorja, rumenjak, žlico mleka, 100 g surovega masla;

- za kremo: štiri rumenjake, 125 g sladkorja, ščepec soli, 1/2 zavojčka vanilijevega pudinga, 1/4 l mleka, vanilijev strok, 200 g zmehčanega masla, 80 g mletega sladkorja;

- za dodatke kremi: dve žlički kakakva v prahu, žlička curacoja (liker), dve žlici instant kave, žlica kavnega likerja, dve šilci konjaka;

- za okrasitev: srebrni biseri, kandirane češnje, čokladna kavna zrna in podobno

Za testo moko presejemo na desko, naredimo jamico in damo vanjo sladkor, rumenjak in mleko, naokoli naložimo kosmiče surovega masla in hitro ugnetemo krhko testo. Testo naj zavito v foliji v hladilniku počiva vsaj dve uri.
Testo na pomokani deski razvaljamo tri mm debelo in obložimo kovinske modelčke. Če nimamo modelčkov, testo razvaljamo na pet mm debelo in izrežemo piškote, na sredino vsakega s prstom vtisnemo jamico. Pečemo v prej ogreti pečicina 200 stopinj okoli osem minut. Piškotke ohladimo na kuhinjski rešetki.

Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, soljo in praškom za puding. Mleko zavremo z vanilijevim strkom in ko zavre, vtepemo v vrelo mleko maso iz rumenjakov. Ko še enkrat zavre, odstavimo z ognja in damo hladit, vmes večkrat premešamo. Surovo maslo penasto stepemo s sladkorjem in ko imata puding in maslo enako temperaturi, kremo po žlicah dodajamo maslu in ves čas mešamo. Malseno kremo razdelimo na tri dele in v enega vmešamo s kakavom in curacojem, drugo tretjino z instant kavo in kavnim likerjem, tretjo pa s konjakom. Na kolačke nabrizgamo kremo in okrasimo, po želji jih prelijemo s čokoladno glazuro. Za nekaj časa jih damo v hladilnik, da se krema čisto strdi.

 

 

mamamia

Evae  

član od: 9.11.2016

sporočila: 1

10. nov 2016 11:31

Živijo,

Najprej bi se rada zahvalila za  tako hitre odgovore, kar sploh nisem pričakovala. Bom kar tule odgovorila vsem skupaj.

Dragička: Hvala lepa za dobrodošlico in pozdrave tudi tebi:)

Mopsika: Ja ravno zato ker je tako veliko receptov, tako zanimivih in dobrih, sem rabila orientacijo, da vidm kaj se splača narest, saj mi ostane samo en mesec vse sladice pa bi rada spekla, da vidim kako mi bodo ratale in se pripravila na dan D. In hvala za popravek, 60 let je ja:)

Chappy: Hvala za tako veliko predlogov, bom "prečekirala" vse recepte.

Darjuška: Hvala za slike. Zelo lepe slaščice, in tele "lizike" so zelo zanimive in hitro za narest, definitivno jih bom vkjučila.

Anka: Hvala, bom preverila tudi tam.

Mamamia: Vav, res noro dobro zgleda in res elegantno. Hvala za recepte, enega od niju bom zagotovo preizkusila, zamikal me je tale PETIT FOURS A LA RITZ.

Vidim, da bom čez vikend veliko "čarala". Vse vas lepo pozdravljam in še enkrat hvala za odgovore, želim vam lep dan,

Eva

Evae

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti