Biskvit

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12638

11. jan 2020 18:10

Trixi je napisal/a:

Tudi jaz vedno uporabljam domača jajca in nisem še nikoli imela težav pri stepanju.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

  Hvala enako.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Januška1  

član od: 27.11.2016

sporočila: 35

25. feb 2020 17:48

Mislim :), da sem odkrila zakaj se mi jajca niso zmešala v penasto zmes za biskvit. Nekako lani decembra sem začela kupovati jajca za biskvit v trgovini, ki so bila postavljena kar na policah in ne več v hladilniku kot so bila prej. Jaz sem jajca doma še vedno shranila v hladilnik. Pred kratkim pa mi je ena gospa povedala, da se v primeru večjih temperaturnih razlik pri hranjenju jajc lahko zgodi, da odstopi neka mrenica tik pod lupino. Posledično bi bilo po njenem mogoče, da se jajce ne bi steplo tako kot sem želela in bila vajena jaz. Prejšnji teden sem spet kupila jajca (s police v trgovini) in jih tudi doma shranila v shrambno omaro in ne več v hladilnik. Čez kakšen dan sem naredila biskvit - rezultat: čudovit penast biskvit :)

Januška1

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

26. feb 2020 14:41

Jajca kupujem ne glede na to, ali jih imajo v hladilniku ali na polici, in jih potem vedno hranim v hladilniku. V 99+% primerov se lepo stepejo. Res ne vem, kaj je razlog, ampak tu in tam pač naletiš na jajca, ki jim očitno ni dano, da bi se lepo penila, čeprav so sicer povsem užitna. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti