Zakon o poštarjevih otrocih

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

15. okt 2016 0:52

Me je tako firbec zamatral, da sem si šla ogledat tole oddajo na spletu....no, ko sem  ugotovila, katera je Likovičeva, sem šla čez naslednje faze:


&

potem pa

in na koncu

 

Ojej.

Ljudlje, konec sveta bo, če se bomo nehal množit!!!

(sama bi rekla, da bo prej obratno...)

O ostalem pa ni vredno zgubljati besed....groza bi me bilo biti učenka na njeni šoli, holy ****.



~People will hate you, rate you, break you, and shake you. How strong you stand is what makes you.~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 15.okt 2016 00:54

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

15. okt 2016 7:52

Vendelina jr. je napisal/a:

Tista o "ne varajte" - hm, vseeno sem mislila,da ima Vasilij Polič kaj bolj inteligentnega na zalogi.



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 10.okt 2016 20:03

He, he, Vaskov nasvet gre komot in isti koš kot "spremenite prehrano, jejte vse življenje samo  zdravo" . Oddaja, do katere je dala link piet, je lepo prikazala vse dileme in posledice in da odgovor ni enostaven. V tem kontekstu je Vaskov nasvet na mestu. Lahko bi kdo dodal še: če že varate, ne pozabite na kondome!

Cila

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

15. okt 2016 9:32

V Nemčiji je kolikor vem, tudi v primeru, da samska ženska Rodi otroka v težavah, če noče povedati kdo je oče. Ker sociala noče plačevati za otroka, ker bi zanj moral skrbelo, vsaj finančno oče. Nemčiji je pač še vedno zelo tradicionalna družba, veliko žensk ostane doma, ko rodijo. Otroci so v vrtcih pol dneva, mama mora Od delodajalca dobit potrdil, da ima 8 urni dejavnosti, če želi Imeli otroka v vrtcu a cel dan. In kaj so posledice tega sistema: ženske so v poslovnem Svetu odrinjene na stran, Malo jih je na vodstvenih položajih, še te so večinoma brez otrok. Službeno sem velikokrat na S Nemčije, za Kar nekaj nemških sodelavk lahko rečem da so moje prijateljice. Na zunaj zgleda nemških sistem super, plačevati so visoke, ženskam Ni treba Delali. Na konca pa pride do tega, da o vsemi odločajo moški in ker se vse vrti zaradi denarja, pride do takin zakonov. 

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

15. okt 2016 10:21

Miis, draga, jaz pa nič ne razumem, kar si napisala....

 

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. okt 2016 12:56

Če že opravljamo Nemce - njihova ministrica za obrambo (in prejšnja ministrica za družuino) ima 7 otrok. Kdor se je kdaj malo ozrl naokoli po svetu, mu je jasno, da tako dobro,kot je za matere poskrbljeno pri nas, ni skoraj nikjer drugje. V celoti pa podpiram stališče nemških oblasti, da naj za otroke skrbijo očetje, ne davkoplačevalci. Oziroma da se država in državni proračun v družinske razmere vključita takrat, ko res ni možnosti, da bi za otroke poskrbeli starši.   Če matere vztrajajo na svoji pravici do molka, potem naj ne zahtevajo, da njih in njihovo potomsvo podpirajo sodržavljani, ki pač nimajo nič z njenimi zasebnimi problemi.

Sonja

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

15. okt 2016 16:12

Moje mnenje, samo to,da naj otrok ve, kdo je njegov oče.Nikoli ne bi lagala o tem,kdo je oče.Ni pošteno do otroka in ne do očeta.Lahko si tiho,samo ne laži o resnici.

dari

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. okt 2016 10:44

limnol je napisal/a:
 Če matere vztrajajo na svoji pravici do molka, potem naj ne zahtevajo, da njih in njihovo potomsvo podpirajo sodržavljani, ki pač nimajo nič z njenimi zasebnimi problemi.

Sonja

Draga moja, medve se po navadi strinjava,tule se pa ne. Namreč, koncept socialne države po definiciji pomeni, da sodržavljani podpiramo vrsto ljudi, s katerimi zasebnimi in intimnimi problemi nimamo direktne povezave. Zaradi tega podpiramo na primer:

- socialne transferje; medve in še mnogi drugi plačujeva davke za to, da se plačujejo družinski dodatki in nadomestila za brezposelnosti ipd ipd - pa verjetno z zasebnimi problemi prejemnikov direktne zveze nimava. In prav je tako - koncept univerzalne solidarnosti vzpostavlja ravno to, da država pomaga državljanu, ko to pomoč potrebuje in ne sprašuje,kako si je državljan sam kriv, da je prišel do take in take situacije. 

- šolstvo - btw, nimamva s tem direktne zveze, ker nimava otrok - in verjetno nama ni nikoli ni prišlo na misel, da sedaj pa kao ne bi plačevali. Plačujeva šolstvo, da bi se v njem izobrazili ljudje, ki bodo poskrbeli za razvoj te družbe, ko bomo mi v tretjem do četrtem žviljenjskem obdobju

- in plačujemo še marsikaj.

In ena od civilizacijskih dosežkov je tudi to, da vsi otroci dobijo zagotovljen štart v življenje. Je že itak tako, da ga ddanes marsikdo ne more dobiti (ob registriranih očetih in mamah) in da se ne preverja tega, s kakšnim konsenzom sta otrokova starša zaplodila otroka oziroma, kaj sta mislila ali pa ne mislila, kdo je hotel tega otroka komu podtakniti in kar je še tega.  Ko se otrok rodi, ni čisto nič kriv ne a kozlarije svojih staršev, ne za stiske svojih staršev in tudi ni imel nobene možnosti, da bi se opredelil do materine pravice do molčanja in ni nobenega razloga, da bi se ga žigosalo kot poštarjevega. Tu je in je dolžnost državljanov, da poskrbimo za to, da bodo razmere za njegov razvoj dobre in da si ne izmišljujemo dodatnih žigov. 

Konec koncev, materina pravica do molčanja je eno, ampak v takih zgodbah je ena masa očetoskih izbir do zanikanja, ko se je modela po hudih mukah privedlo do prveritve DNK, tako da je pametneje, da ne drezamo v te zgodbe, ker koristi ne bo nobene.

Nemcem bi pa bolj koristilo, če bi razmišljali o goljufijah VW in o tem, kako bodo sanirali Deutsche Bank, ker bo oboje stalo več kot pa vzdrževanje otrok v enostarševskih družinah.

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. okt 2016 11:22

Seveda se ne strinjava in na tem področju se to tudi ne bo spremenilo. Prav nobenega problema nimam s socialnimi transferi takrat, ko starši ne morejo skrbeti za otroke, ali takrat, ko se eden od staršev vztrajno in spretno izmika skrbi za otroke. Ampak v tem primeru sploh ne gre za očete, ki bi se izmikali svojim dolžnostim, ampak za tiste, ki sploh ne vedo, da take dolžnosti imajo. Ali ima moški pravico izvedeti, da ima nekje otroka ali več otrok, je seveda lahko filozofsko vprašanje, ampak moje stališče pač je, da to pravico ima - s tem pa tudi dolžnost, da za otroka skrbi, od blizu ali vsaj na daleč, oziroma da k tej skrbi pač po svojih močeh prispeva. 

Zanesljivo ima Nemčija veliko večje probleme od nesrečnih očetov, ki v ločitvenih vojnah ali v drugih nesrečnih okoliščinah izvedo, da so dolga leta živeli v utvari, da so njihovi sinovi in hčere res njihovi otroci. Ampak tudi Slovenija ima dovolj svojih, da bi bilo za nas dobro, da bi se najprej pobrigali za te,  pa potem šli svetovat Nemcem, ali in kako naj urejajo svoje. 

Sonja

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

16. okt 2016 12:55

Vendelina jr. je napisal/a:
 

Ko se otrok rodi, ni čisto nič kriv ne a kozlarije svojih staršev, ne za stiske svojih staršev in tudi ni imel nobene možnosti, da bi se opredelil do materine pravice do molčanja in ni nobenega razloga, da bi se ga žigosalo kot poštarjevega. Tu je in je dolžnost državljanov, da poskrbimo za to, da bodo razmere za njegov razvoj dobre in da si ne izmišljujemo dodatnih žigov. 

 

Točno to! Zakaj bi stigmatizirali otroke, ki niso nič krivi? Zaradi kvazipravičništva? 

Obstaja veliko drugih področij, kjer bi nas moralo bolj skrbeti, kaj počnejo z našim denarjem. Družino pa naj pustijo lepo pri miru.

 

 

RadaJem

Katarinči  

član od: 27.12.2015

sporočila: 4488

16. okt 2016 13:36

RadaJem je napisal/a:
Vendelina jr. je napisal/a:
 
Ko se otrok rodi, ni čisto nič kriv ne a kozlarije svojih staršev, ne za stiske svojih staršev in tudi ni imel nobene možnosti, da bi se opredelil do materine pravice do molčanja in ni nobenega razloga, da bi se ga žigosalo kot poštarjevega. Tu je in je dolžnost državljanov, da poskrbimo za to, da bodo razmere za njegov razvoj dobre in da si ne izmišljujemo dodatnih žigov. 

 

Točno to! Zakaj bi stigmatizirali otroke, ki niso nič krivi? Zaradi kvazipravičništva? 

Obstaja veliko drugih področij, kjer bi nas moralo bolj skrbeti, kaj počnejo z našim denarjem. Družino pa naj pustijo lepo pri miru.

 

 

RadaJem

obema, se popolnoma strinjam.

Katarinči

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti