Ljubljana -radeče

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

tema odprta - 6. avg 2016 7:48 | ogledi: 3.496 | odgovori: 5

Zanima me, ali se da prevoziti to smer po desni strani Save s kolesom.? Verjetno Zasavci poznate ta del poti.Hvala. 

Migla

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. avg 2016 7:54

Zasavka sicer nisem, pa vseeno.

Seveda, s tem, da te od Litije do Hrastnika pot vodi po glavni cesti, ki je kar prometna. Od Hrastnika do Radeč je cesta ozka, a asfaltirana. Le veselo na pot. Če ni nujno, da greste celo pot desnem bregu, se glavni cesti med Litijo in Savo lahko izognete tako, da peljete po levem bregu po lokalni cesti.

rimljanka

Vsesadkosneda  

član od: 11.12.2012

sporočila: 178

6. avg 2016 8:08

Pozdravljana!

Sama ti poti s kolesom po regionalki od Litije proti Zasavju ne bi priporočala, ker ljudje na tej cesti zelo divjajo kljub slabi preglednosti in ne zelo široki cesti. Za kolesarje je kar stresna vožnja ob takšnem prometu. Priporočala bi ti sicer malo daljšo, vendar umirjeno in razgibano vožnjo. V Litiji zavij desno proti Gabrovki in pot nadaljuj po regionalni cesti z malo prometa. V dolini Reke lahko pot nadaljuješ proti Dolam pri Litiji, od tam se spustiš v dolimo Sopote in po njej prideš v Radeče. Na Dolah si lahko ogledaš Oglarsko deželo. Če pa želiš pot malo omiliti, kar se vzpona v enem kosu tiče, pa lahko greš do Dol tudi preko Gabrovke, kar nanese nekaj dodatnih kilometrov.

Če te zanimajo še kakšne podrobnosti, pa mi piši na ZS.

 

Prijeten kolesarski izlet ti želim.

Vsesladkosneda (slastnakuhinja.blogspot.si)

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. avg 2016 8:28

Vsesadkosneda je napisal/a:
Pozdravljana!

Sama ti poti s kolesom po regionalki od Litije proti Zasavju ne bi priporočala, ker ljudje na tej cesti zelo divjajo kljub slabi preglednosti in ne zelo široki cesti.

No, nič drugače kot kjerkoli po Sloveniji ni na tej cesti, le manj prometa je kot marsikod. In malo velikih tovornajkov, kar tudi na na odmet. Je pa to ena od nabolj slikovitih dolin v srednji Evropi.

Migla, vsekakor si poglejte Slovenski vodni krog- Srednja Sava , če vas ni ravno ta oddaja usmerila na to pot.

rimljanka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12638

6. avg 2016 12:24

  Migla, dobro poznam, midva z mozem sva jo večkrat prevozila, ker ima moz v  Radečah sorodnike. Včasih sva šla od doma, večkrat pa sva pustila pri industrijski prodajalni steklarne Hrastnik, nato pa naprej s ,  ti priporočam, ker je res prijetna voznja, v hladu in malo prometa.

mopsika

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

6. avg 2016 15:40

Hvala dekleta. Ena skupina kolesarjev se bo spustila iz Ljubljane do Krškega z mano vred. Verjetno bom zaprosila za dodatno razlago., ko bom podrobno traso pregledala z vašimi predlogi.

Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti