Otroci v nakupovalnem vozičku

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. avg 2016 17:29

Maraaya je Marjetka Volk, pela v skupini T-Angels al nekaj podobnega, Raay je pa umetniško ime za Aleša Volka. Vsi se boste Maraaye spomnili, ko nas je s slušalkami zastopala na Eurosongu. Onadva sta že dolgo na glasbeni sceni.

Trakove na blagajnah brišejo sproti, sem že velikokrat videla, če se je kaj polilo itd., za vozičke pa ne vem, kako jih čistijo. Menim, da otroci ne spadajo prav v voziček, saj je sedež zadaj prav za njih. Sicer pa pretirana sterilnost tudi ni potrebna.

 

naor

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

1. avg 2016 17:41

Mislim, da imajo vozički namenjen prostor,kjer lahko sedi otrok in ni direkt v vozičku. Mene včasih bolj razjezi,ko so vozički zanemarjeni. Saj jih perejo a včasih so prav ogabni. Se sicer vidi, katera trgovina bolje skrbi za njih.V določenih trgovinah, pač ne.Je pa tudi tako,da sterilnosti ni za pričakovat, če kdo to misli.Ker v bistvu ljudje v trgovinah prijemamo stvari,pač da kaj pogledamo in damo nazaj na polico in tega prijemanja je precej.V glavnem jaz si, ko pridem domov si umijem roke.

dari

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

1. avg 2016 17:44

Ne domišljajte si, da kje naletite na sterilnost (izjema so seveda operacijske dovrane in podobni posvečeni kraji), kajti bakterije (in glive, vsaj v obliki spor) so praktično povsod. Tudi pretirana čistoča ni potrebna, se strinjam, razen tam, kjer je to res potrebno (bolnišnice, ...).

Vozičke perejo, sem imela priliko videti servis, ki je to počel v enem od H. v Ljubljani. Nasploh pa, vsaj po mojih izkušnjah, so vozički na oko videti čisti, z redkimi izjemami. Nekja dela je pa le treba pustiti tudi našemu imunskemu sistemu, a ne, da se revež ne zaćčne dolgočasiti. To pa lahko postane neprijetno.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. avg 2016 18:29

Aja, za Maraayo ali kako že sem slišala, se je spomnim z Evrovizije.

 

Glede čistoče pa - nesemeo smeti ven in ko se vračamo, primemo za vsaj tri kljuke v stanovanju. Roke si sicer umijemo, kljuk pa verjetno ne čistimo po vsakem takem prijemu. Da o tipkah mobitela ne govorim. Tipkamo po njem po nakupu, pa po tistem, ko v roke primemo vse živo, a verjetno tipkovnice bolj redko čistimo. Oziroma si ne umijemo rok vselej, ko med kuhanjem tipkamo, kajne?

Malo "zdrave" umazanije, kot rimljanka pravi, mora biti, že zaradi imunskega sistema. Pretiravat pa seveda ne v nobeno smer.

 

Otroci za moj okus ne sodijo v nakupovalni voziček, razen v tiste, ki imajo sedež za njih ali v tiste, ko so kot eni avtomobilčki in se vozijo z njimi.

mamamia

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

1. avg 2016 19:21

Rimljanka,ja jih čistijo vem.Pač sva imala to smolo in naletela na ....V glavnem so čisti. In popolnoma se strinjam kot je napisala mamamia.

dari

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

1. avg 2016 19:48

Otroci za moj okus ne sodijo v nakupovalni voziček, razen v tiste, ki imajo sedež za njih ali v tiste, ko so kot eni avtomobilčki in se vozijo z njimi.  

mamamia

mopsika

cotkan  

član od: 7.6.2016

sporočila: 26

1. avg 2016 20:15

Vse tiste, ki ste napisale, da otrok ne sodi v nakupovalni voziček,,,,,,saj ne morem verjeti. Tudi mame niso več tisto kar so bile. Pa tako mimogrede hrana ki jo zložijo na police, je pripeljana iz skladišč po katerih tekaji miške pa še kaj. Embalirani artikli se nikoli ne smejo dotikati odprte hrane, tako da kakšen čeveljček gor ali dol.

cotkan

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

2. avg 2016 0:17

O Cotkan, a ti si tisti!

Katrca11

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. avg 2016 6:26

Otroci ne sodijo v nakupovalni voziček, razen na mesto, ki je zanj določeno. Ne le zaradi čistoče, tudi zaradi vseh drugih stvari, se moramo držati nekih normativov in upoštevati, da drugje ne delamo tistega, kar doma ne bi. Imela sem sodelavsko, ki se je zgražala nad tem kako se cigaretni dim zažre v vse v stanovanju in zato niti ona niti nihče drug pri njej doma ni smel kaditi, razen poleti na odprti terasi in s tem je baje seznanila vse svoje prijatelje in sorodnike. Po drugi strani, pa je veselo vlekla cigareto ves dan v pisarni (ko je še bilo to dovoljeno), le plašč in torbico je pušala pri kolegici v sosednji pisarni, da ne bi smrdeli. Dvojna morala in dvojna merila.

Tako je tudi z otroci v nakupovalnih vozičkih, pa čeprav polagamo vanje pakirano in zavito hrano - to sploh ni važno. Enako velja za gostinske lokale, kjer otroci skačejo po stolih - stoli so za sedenje in ne za skakanje po njih. In takih in podobnih stvari je malo morje. Otroka je potrebno vzgajati in najbolj zaledže po majnih korakih, vedno enako in vztrajno.

Druga zgodba pa so umazani vozički in košare, ki jih trgovci ne perejo dobolj pogosto, ker to stane, ker to jemlje čas zaposlenim ..... Pred časom sem na to opozorila znanca, ki dela v vsem poznani diskontarski verigi, pa se še dolgo ni zgodilo nič, je nekoliko bolje, vendar ne veliko. Na žičnatih vozičkih se ta umazanija še ne vidi toliko, na plastičnih vozičkih in košarah pa je to videti katastrofalno in sprašujem se kako da nobena inšpekcija ne ukrepa. Sama sem prav zaradi te umazanije večkrat zlagala svoje stvari kar v tisto večnamensko torbo in jo pri blagajni spraznila.

Sicer pa se dobijo tudi take posebne vreče - torbe, ki jo daš v voziček in zapneš na vsaki strani, da v bistvu na nek način "oblečeš" voziček in potem v tej vreči-torbi stvari tudi odneseš iz trgovine, ker ima tudi primerne ročaje.

Tako kot na začetku - otroci žal ne sodijo v nakupovalni voziček, pa čeprav bo sedaj kakšna mamica bolj pisano gledala, ker se z otrokom v naročju bolj težko nakupuje. Tudi sadma imam otroke, sicer že odrasle, pa sem dala vsa taka in podobna nakupovanja skozi. Z malo volje in potrpljenja se tudi otroka lahko nauči, da se v trgovini primerno obnaša, da ne vleče s polic stvari, da posluša in se drži dogovora, kaj se bo kupilo.

Lep dan še naprej

tedyka

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

2. avg 2016 7:57

Tedyka, si dala idejo! Otroku noge v vrečko,  pa lahko sedel v vozičku. Ideja za nove podjetnike? 

Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti