Odprte rane na goleni

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

20. jul 2016 16:36

Ursula-ce globoko sočustvujem z vami, tako s teboj, kot očetom, ki je dosegel res lepo starost. Nedvomno je tukaj velik delež za zasluge tvoj, saj si očitno skrbna hči in negovalka.

Razjeda na goleni je bolj ali manj stalnica zdravstvenih problemov tudi moje mame, ki je sicer bistveno mlajša, pa ima že vrsto let podobne težave. Popuščanje srca, zastajanje vode v telesu, koža na nogah v katastrofalnem stanju itd.

Dolgotrajno je vsako novo poslabšanje, to je odprtje rane. Vse se ponavlja, nekaj časa je dobro, pa spet...

Nazadnje je bilo res hudo. Patronažna sestra je poskušala vse mogoče, spomnim pa se, da se tiste mrežice niso odstranjevale  vsak dan, najbrž ravno zato, da je pod njo celila koža. Kolikor vem so tudi antibiotične.

Navsezadnje je po mesecih bolečin, gnojnih izcedkov, tudi vnetja celotne noge, le uspelo. Pri teh stvareh je potrebna potrpežljivost in zaupanje med strokovnjaki medicinske stroke in svojci. Jaz sem jim hvaležna.

Res pa prvič slišim za uporabo ceta oz. čistila za posodo za ta namen? Pri nas je uporabljala zgolj prekuhano toplo vodo. Gre predvsem, da se povoji razmočijo in se ne naredi ponovna rana po odstranitvi.

Držim pesti zate. In seveda za tvoja dva, ki sta vzgojila tako požtvovalno hčer. Predvsem pa ti polagam na dušo, da ne pozabi nase in imej se rada. Samo tako boš našla moč, da boš pomagala drugim.

kara

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

21. jul 2016 7:08

Kara, najlepša hvala za tvoje besede in razumevanje. Res si mi polepšala dan. Nisem želela izpadit kot neka tečnoba, skrbelo me je za očeta. Rane so skoraj dnevno drugačne. En dan izgleda, da se zapirajo, naslednji dan se pojavi zopet gnojni izcedek in kri. Moj oče je bil do pred 3 meseci krepak gospod, ki mu nihče ni pripisal tako visoko starost. Ves čas, tudi sedaj, kljub bolečinam, nam pomaga pri mami. Vsako jutro jo še vedno sam nahrani, mamo lahko hranimo samo še z brizgalko. Mama ima že 20 let alzheimerjevo bolezen, ki se je stopnjevala do popolne nepokretnosti. Toliko ljubezni in potrpežljivosti kot jo je pokazal vsa ta leta moj oče, še nisem videla. Zato si res zasluži, da je tudi zanj maksimalno poskrbljeno sedaj, ko tudi sam potrebuje pomoč.

Ja, je pa zelo naporno, zelo, zelo,...

Lep dan.

ursula-ce

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti