Vivenso sesalec - proaktiv plus

jordanm  

član od: 15.10.2017

sporočila: 3

19. okt 2017 0:37

..Je pa res zanimivo, da ko slovencem človek želi pomagati, običajno že apriori ne verjamejo. Ne vem, od kje ta občutek tega nezaupanja in dvoma. Sem pa tega vajen in tudi jaz ogromno delam s tujci. Veste, kaj tuji managerji pravijo o slovenskih poslovnih partnerjih? Da so črnogledi in vedno vidijo probleme namesto svetlih stvari in isto velja kar za večino. Delam z Angleži, Nemci, Nizozemci in res je drugače....  Če bi bil agent firme, najbrž nebi kupil našega sesalca preko bolhe gospodične. In mimogrede sem pisal tudi ogorčeni pred mojo objavo, da je napisala nekaj neumnosti, pa se sploh ni javila - sem jo čakal mimogrede kakšen teden za odziv......  In seveda, paypal je varen, zato pa sem napisal, da je bilo predlagano nakazilo poskus natega.......  in prijava preko interpola izgleda eneostavna. Pišeš na e-naslov od interpola slovenija - europol@policija.si  in nemčija  - kt@bka.bund.de in obenem pošlješ prijavo za goljufivi oglas portalu. Enostavno, a za nekatere očitno znanstvena fantastika ......  za prazen paket pa sem izvedel tako, da je rekel, da je paket že pripravljen in sem uporabil aplikacijo Whatsapp, kjer lahko preko videa vse skupaj vidiš. Preko aplikacije sva govorila in je bilovse ok, dokler nisem vklopil videa in zahteval, da naj pokaže paket online z naslovom.....  takrt pa je kar naenkrat mrknil in izginil....   Lahko napišem še, če koga kaj zanima.....Lp, Jordan

jordanm

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

19. okt 2017 8:35

Cila,kateri sesalec na vodo imaš in koliko je stal.

dvorana

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. okt 2017 11:25

Sicer nisem Cila, pa vseeno - pri naši hiši imamo tudi Hylo in smo z njo izredno zadovoljni. Stara je deset let in super služi svojemu namenu. Ob nakupu je bila njegova cena cca 650,00 €, kakšne so cene danes, pa ne vem.

 

 

rrr

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. okt 2017 15:19

dvorana: kot je že rrr pravilno ugotovila - sesalec je HYLA. Koliko je stal ne vem več, smo ga plačali še s tolarji. Bi pa enakovreden danes stal 2.500 €.  Računamo, da bo stari zdržal še toliko časa, da našparamo za novega. 

Cila

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. okt 2017 16:25

Za manj kot toliko, kot piše Cila, imam vgrajen centralni sesalni sistem. Noben drug sesalec ni vreden take vsote denarja, pa naj kdo reče, karkoli hoče. 

Vanja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. okt 2017 17:34

 Že mogoče Vanja, ampak vsi si pač ne moremo tega privoščiti, saj v obstoječih hišah to potegne za seboj kar konkretne posege v zidovje.

 

rrr

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. okt 2017 19:15

rrr, stvar je v tem, da sem imela možnost testiranja enega od teh sesalcev, ki je stal dva in pol jurja. Ker je lastnik trdil (ponavljal  je besede trgovca), da posesa moko izpod tepiha, sem jasno morala testirat, ker v tem primeru bi ga tudi jaz kupila. Jasno, da ga ni, niti izpod najtanjšega tepiha ga ni posesal.

Enkrat sem že pisala o tem. Prvo: Ljudje se enostavno ne zavedajo, da  štirikrat do petkrat preplačajo izdelke, ki se prodajajo po domovih. Četrt stoletja nazaj sem se spravljala v nekaj, ker sem bila totalno navdušena nad izdelkom. Ko sem dobila vso imformacijo, sem jim lepo povedala, da če bi jaz toliko računala za te idelke, ponoči ne bi mogla spati. 

Kot drugo, večina ljudi, ki jih poznam in se spravljajo v te perverzno drage nakupe, kupuje to na mesečne obroke. Ker se ne vidi, koliko to v resnici stane. Prepričana sem, da če bi šparali denar in bi odšteli gotovino za izdelke, bi si večina premislila. Koliko ljudi, ki ima sesalce za 2500Evorv imajo približno toliko vreden štedilnik? Oseba iz zgornjega primera je imela štedilnik, kupljen ob približno istem času, za 220Evrov. O tem, da štedilnik ni niti približno spodobno delal, ne bi izgubljala besed. Sesalec pa tudi ni naredil tega, kar je bilo na predstavitvi obljubljeno.

Saj me res nič ne briga...ampak za en k**čev sesalec, ki ga vlačiš iz sobe v sobo, četudi si ga lahko natakneš na hrbet, ni vreden tega denarja. Tudi z najboljšim filtrom gre nekaj prahu še vedno nazaj v sobo.

Namesto da hodim na te prodajne zabave, sediva z dragim na kavču, srkava kozarec vina, gledava ponovitev Law and Order CSI in vmes razprvljava še o tem, kako srčkanega kužka imava. 

Torej, vsi tisti, ki ne padate na te "prezentacije", bodite ponosni nase, ko rečete: Ne, hvala. Ker to pomeni, da se ne pustite, da vas nategujejo. Zdaj je najbolje, da si nataknem boksarske rokavice. 

 

 

 

 

 

Vanja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. okt 2017 20:15

No, kar se mene tiče, nič bat, ker vrtim film nazaj in ne pomnim, da bi kadarkoli karkoli kupila na ta način. (no ja, od Justa sem pa menda res kupila eno kremo in eno olje in oboje je upravičilo izdatek).

rrr

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

20. okt 2017 6:53

Vanja_v_ZDA: Za HYLO ni nobenih prezentacij. Firma jih izdeluje sama in prodaja po normalni poti preko trgovin, največ v svojem salonu.  In nima drugih filtrov, kot vodo v posodi. Vsi posesani delci se utopijo v njej, nič ne gre nazaj v zrak.  Glede cene pa ne vem: je rezultat stroškov proizvodnje ali tržne situacije, ker so drugi primerljivi sesalniki na istem nivoju? Vem le to, da ne grem nazaj na sesalec brez vodnega filtra. 

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 20. okt 2017 06:54

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

20. okt 2017 11:16

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ljudje se enostavno ne zavedajo, da  štirikrat do petkrat preplačajo izdelke, ki se prodajajo po domovih.

Seveda, nekdo jih mora plačati. Verjetno ni treba biti zelo pameten ali znanstvenik, da taki tržniki tudi nekaj zaslužijo in da je individualna prodaja dražja, kot tista v trgovinah.

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti