Bela tehnika

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. jun 2016 15:25

Ajoj... če še andreji m zmanjka humorja, potem je res hudo. Toliko varčevanja res ne more biti ravno poceni.

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

6. jun 2016 15:55

Seveda boš rabila velik, varčen zmrzovalnik, ko boš vso zelenjavo pridelala na okenskih policah.

marjja

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

6. jun 2016 16:27

Za vso zelenjavo pridelati je vrt najboljše. 

pomoc

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

6. jun 2016 16:29

pomoc je napisal/a:
Tudi sami že nekaj časa gledamo ampak mi niso tako pomembni kakšni so programi ali ima display ali nima. Važno mi je, da stroj, hladilnik dela, da je zelo varčen in velik zmrzovalnik to je pa tudi vse kar rabimo! Garancijo ima pa prav tako vsak stroj in hladilnik le zelo težko je dobiti bolj ugodno ponudbo A+++ 

Že za 300 Evrov pa dobiš hladilnik z večjim zmrzovalnikom ampak hladilnik energijskega razreda A+ ali A++ 

Energijskega razreda A+++ pa nismo videli. 

pomoc

Se pravi, da je za pralni stroj edino to pomembno, da je A+++, vseeno pa ti je kakšne ima programe, obrate, koliko perila spraviš noter, kakšne mere ima, temperature pri posameznih programih....? Oprosti, ampak to je pa malo mimo... Glede na tvojo željo po varčnosti bi si jaz na tvojem mestu želela stroj, ki ima kakšen krajši program za manj umazano perilo, zamik delovanja, da pereš ponoči, ko je cenejša elektrika, večji boben, ki ti omogoča pranje več kg perila naenkrat in še kaj bi se našlo, pa so to zgolj varčevalni vidiki... Ni vse tisti A+++.

Za hladilnik velja podobno... Tudi, če je A++ in ima naprimer funkcijo No Frost, pa po možnosti še kakšno funkcijo počitniškega programa (za čas, ko smo dlje odsotni, hladilnika pa ne moremo kar izključiti, saj ponavadi ni prazen), pa kakšen termometer, ki nam omogoča spremljanje temperature, ki je v hladilniku in zamrzovalnem delu... Varčujemo tudi s tem, da hladilnik redno čistimo, poskrbimo, da zrak v hladilniku lahko kroži, različna živila odlagamo na primerno mesto v hladilniku, ne odpiramo po nepotrebnem vrat, ne dajemo vročih stvari v hladilnik in še in še...

Skratka, marsikaj je pomembno pri izbiri aparata, tudi, če gledaš izključno iz vidika varčevanja.  

Sandra_a

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

6. jun 2016 16:42

Hvala Sandra_a bolj podrobno o stroju, hladilniku smo se mislili pozanimati, ko tudi najdemo primeren varčen stroj in hladilnik, ki bo za nas tudi bolj cenovno ugoden.

pomoc

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

6. jun 2016 17:03

Indesit pralni stroj smo imeli dobrih devet let.Bili smo zadovoljni kar se tiče pranja.Imel je tudi kratek program pranja,število obratov pri centrifugi do 1400.Bil pa je zelo glasen se mi zdi,da z leti čedalje bolj.Sedaj,ko nam je dal odpoved pa smo se odločili za kombinacijo pralno sušilnega,slednjih pa ni ravno veliko na trgu.Vzeli smo od candya,saj ima več možnosti kot gorenjev za skorajda isto ceno.Smo zelo zadovoljni morda nas malce moti le to,da lahko opere osem kilogramov,posuši pa pet.Sušilca bomo itak uporabljali bolj v prehodnem in zimskem času.Vem,da bi bilo bolj imeti ločena stroja a zaradi pomankanja prostora pač ne gre.Hladilnik pa imamo isto indesitov prav tako že dobrih devet let.

chappy

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

6. jun 2016 19:20

Vidiš za Indesit hladilnik pa nisem gledala. Hvala

pomoc

onkica1  

član od: 18.11.2009

sporočila: 8

6. jun 2016 22:54

Pozdravljena,

jaz vsekakor priporočam, da se ne obremenjuješ z varčnostjo in A+++, saj sem za nekatere pralne stroje že slišala (konkretno Gorenje), da so zaradi teh pluskov slabo izpirali prašek z oblačil, posledično je bila seveda vklopljena tipka plus voda, kar pa ni nobena varčnost. Mi imamo Beko, 1200 obratov, 6 kg, inverter motor (inverter motor zdrži dlje, tih je in seveda dražji), meni je čisto ok, zdrži tudi  po 20 pranj na teden že par let (TRKAM), ta teden sem resno začela  šteti pranja....ker pri nas je noooro...Ima tudi zamik vklopa, displey in kratek program. Sicer pa uporabljam največ 4 programe.

Hladilnik glej, kaj potrebuješ, ste družina z otroci, kuhaš za več dni itd?...vse to velikost hladilnika potegne za sabo. Na +++ varčevanja žal tukaj jaz ne gledam, gledam na prostornino, ceno in garancijo. In seveda kateri mi je pasal k omari-višina, dolžina, širina. Ker varčni so itak vsi. Imajo nekateri prednosti starih tipov, medtem ko novi nimajo - pa ne vem, kaj točno, prodajalka znanka, ki se res spozna je nekaj razlagala eni stranki..,mislim da nekaj o nabiranju ledu...Glede varčevanja  pa je tudi važno, kje boš imela postavljen hladilnik, ali bo imel dovolj cirkulacije zraka, ali boš odtajevala redno zamrzovalnik??

Pralni stroj Indesit se mi zdi čisto ok, kupili sta ga dve zanki, ki sta se z njim pohvalili. Edino priporočam ti, da gledaš pri teh aparatih, da imajo Aqva Stop, to pomeni, da v primeru okvare ne spusti vode.

Ti novi aparati žal zdržijo toliko let, potem se jih tudi ne splača popravljati. Baje se ležaji  ne dajo več menjati, ker je to narejeno sceloma. Če ga malo uporabljaš, ti bo delal 10 let in več, če pa veliko, pa bo verjetno crknil ravno, ko bo garancija potekla, kot je meni. Ampak še vedno imam najraje aparate z garancijo pet let.

 

Pa srečno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onkica1

malmstreen  

član od: 18.10.2016

sporočila: 21

19. okt 2016 11:18

Pri nabavi bele tehnike je tudi pomembno, da imaš  servisno mrežo in rezervne dele. Prodajalci prodajajo izdelke neznane firme, potem pa ko rabiš servis tega ni, prav tako ne moreš dobiti rezervnih delov.

 

 

malmstreen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti