Vzgoja sadik

tema je zaklenjena

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

1. jun 2016 14:56

Sem pa zdaj razmišljala, da bi dala špinačo na našo notranjo okensko polico. Bi pa rada imela čez celo našo polico, ki je dolga približno en meter. Ampak mi zdaj ne pade na pamet kje bi dobila tako veliko posodo oziroma lahko tudi nekaj plastičnega ali kaj lesenega ki bi bilo meter dolgo. V smislu, da bi bila špinača ves čas pri roki in se bi jo dalo tudi trgati. 

pomoc

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

1. jun 2016 14:57

trac je napisal/a:
Če hočeš, da borovnica sploh obrodi, mora imeti zelo kislo zemljo (tako je priporočilo tudi na strani, kjer si kupovala semena). Kokosova vlakna ne bodo dovolj.

trac

pomoc

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. jun 2016 15:07

pomoc je napisal/a:
Sem pa zdaj razmišljala, da bi dala špinačo na našo notranjo okensko polico. Bi pa rada imela čez celo našo polico, ki je dolga približno en meter. Ampak mi zdaj ne pade na pamet kje bi dobila tako veliko posodo oziroma lahko tudi nekaj plastičnega ali kaj lesenega ki bi bilo meter dolgo. V smislu, da bi bila špinača ves čas pri roki in se bi jo dalo tudi trgati. 

pomoc

Aliexpress.

V primeru, da ne pošiljajo v Slovenijo, pa v vsaki štacuni z vrtnimi zadevami.

Kako boš pa odpirala okno, če se bo čez celo notranjo polico raztezal rajski vrt?

Sonja

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

1. jun 2016 15:33

Imam v prostoru štiri okna ampak moram pa še vse razmisliti.

pomoc

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

1. jun 2016 16:09

Mogoče bi še kak nizek fižol zraven posadila. Špinača in fižol lepo skupaj uspevata. Rdeče pese pa raje ne zraven špinače. Se ne razumeta najboljše.

Ognjič

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

1. jun 2016 21:54

Samo za medklic. Špinače imaš lahko v loncu zelo veliko, ko je podušena in pade skupaj jo je pa bolj za vzorec. Mislim, da bo okenska polica premalo za konkretno zalogo špinače.

 

LP, Saša



Mir in dobro!

Sporočilo je spremenil(a) Venturini dne 01. 2016 23:01

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

2. jun 2016 8:16

Ne razumem te ravno najbolje... Sprašuješ po vzgoji sadik v lončkih. Pa imaš te sadike namen presaditi na vrt ali misliš imet vse v stanovanju? 

Poleg tega se mi zdi grdo, da nekomu, ki ti je čisto korektno odgovoril, rečeš, da očitno nima veliko znanja na tem področju, sama pa o teh rečeh ne veš popolnoma nič, kar si tudi izpostavila. In se potem, ko ti še nekaj uporabnikov poda isti odgovor, kaj raste celo leto, niti ne opravičiš za svoj komentar, ki je bil vsaj neutemeljen, če že ne žaljiv. 

Meter dolge posode dobiš povsod, pojdi v vrtni center in poglej, kaj vse tam prodajajo.

Dejstvo, da ti je nekaj zraslo v lončku, še ne pomeni, da bo v takšnih pogojih tudi naprej uspevalo, kaj šele obrodilo. Seme ima za kaljenje pač drugačne potrebe, kot jih ima potem sama rastlina za rast, zato so dvomi o tem, ali ti bodo določene rastline uspevale in obrodile v lončkih v stanovanju več kot utemeljeni. 

Tega, da raje kupuješ semena iz bog ve katerega konca sveta, na katerih niti to ne piše, kako dolgo kalijo, zmrduješ pa se nad preverjenimi domačimi semeni/sadikami, ki bi jih verjetno dobila tudi zastonj od kakšne dobre duše, ki jih ima odveč, raje ne bom komentirala, se pa gotovo ne sklada s tvojo veliko željo po bolj zdravem življenju, ki jo tako poudarjaš v ostalih temah na forumu. 

Poleg vsega pa na internetu brez težav najdeš ogromno podatkov o vrtnarjenju, vzgoji sadik, skrbi za rastline, zemlji, kompostu, gnojilih in vsem ostalem, kar se tiče vrtnarjenja in sploh ne vem, zakaj potreba spraševati o teh stvareh na forumu. Da vseh knjig na to temo sploh ne omenjam... 

Sandra_a

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

2. jun 2016 8:59

Sandra_a 

testeninca

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

2. jun 2016 14:09

Sandra_a mislim, da si popolnoma vse narobe razumela. Jaz se nisem zmrdovala nad domačimi semeni ampak se mi zdi neumno zakaj mi jih anaeva ponuja, ker jih imamo na voljo skoraj v vsaki naši trgovini.

Kje bom kupila semena se bom sama odločila in pri tem ne potrebujem vaše pomoči! Lahko bom jutri šla v našo trgovino in si kupila semena ali pa jih bom kupila na tuji strani če bom želela kaj posebnega za našo družino. Vsekakor je to naša odločitev. Glede na to, da je anaeva napisala par takih, da bo borovnica zelo težko prišla iz semena, da v lončku na oknu ne bo uspevala in se je zelo zmrdovala celo v jezi nad tujimi semeni. Glede na vse na kakšen način je bilo napisano se mi meni ni zdelo, da piše resno zato sem vprašala še vas. Ker je nekaj uporabnikov potrdilo isti odgovor, vam verjamem.

Kar je pa anaeva napisala pa je bilo napisano z očitki kot, da se naša družina ne more odločiti sama kje bo semena kupila. Določeni očitki so lahko objektivno žaljivi. Lahko je bilo dobronamerno ampak se mi ne zdi, da se ji moram opravičiti.

pomoc

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

2. jun 2016 14:14

pomoc je napisal/a:
Kar je pa anaeva napisala pa je bilo napisano z očitki kot, da se naša družina ne more odločiti sama kje bo semena kupila. Lahko je bilo dobronamerno ampak se mi ne zdi, da se ji moram opravičiti. 

pomoc

No, po tem stavku si, vsaj pri meni, 100% zaključila s pomočjo. Ker nekdo, ki prosi za vsako malenkost, naj mu tukaj svetujemo (kje naj kupi, kako naj uporabi, kje je ceneje, kaj je boljše, kako naj se navadi jesti zelenjavo,...), zdaj pa očita anaevi, ki ti je dobronamerno svetovala, res ni vdreden, da se zanj še kdaj potrudim in kaj napišem.

Ja, res ti je očitno ENA (od koliko semen?) borovnic vzklila in zdaj raste, ampak, v plastičnem lončku na oknu ne bo dolgo preživela. Ker so sadike, ki ti jih podari nekdo, ki ima večletne (ali desetletne) izkušnje in dela s srcem, vse kaj drugega kot semena, kupljena na spletu in izvirajo od bogvekje, neprimerno boljše in, kar je pa res pomembno (ampak, saj ne boš verjela), vajene našega okolja.

Nihče te ne sili, da se opravičiš, to mora priti it tebe, da bi sploh bilo kaj vredno.

Ostani v svojem svetu, prideluj špinačo na okenski polici, zunanji ali notranji, kot ti je ljubše, v meter ali pol metra dolgem koritu, samo, ne prosi nas več za pomoč. Ker je, kot meniš sama, ne potrebuješ. Ne ti in ne tvoja družina.

Samo, zakaj potem ves čas prosiš za nasvete? Odprla si 25 tem, kjer sprašuješ in prosiš za nasvete, pomoč,.....................

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti