Pecivo za skavte

marusica  

član od: 13.2.2008

sporočila: 6

tema odprta - 26. apr 2016 10:29 | ogledi: 7.161 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Čez nekaj dni imata naša otroka skavtske obljube in za to priložnost moramo prinesti nekaj sladkega. Rada bi pripravila kaj v zvezi s skavti. En otrok bo postal bober, drug pa volčič. Imate kakšen predlog-mogoče kakšni piškotki v obliki volka ali bobra, pogrizenega debla...?

Vnaprej hvala za nasvet. Lep pozdrav!

marusica

Krnice  

član od: 26.4.2016

sporočila: 2

26. apr 2016 11:50

Spoštovana Marusica,

tudi moja otroka sta skavta. Po naših izkušnjah so otroci (skavti) najbolj veseli jabolčnega zavitka, skutine pite... Škatle s takšnim pecivom so najprej prazne. Sicer pa bo dobrodošlo vse kar boste  pač prinesli, s pogojem, da bodo otroci sodelovali pri pripravi.

P.s. Za skavtski ples smo pekli že indijančke.....

Lep pozdrav.

Krnice

Krnice

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. maj 2016 6:28

Po moje mora biti pecivo tako, da se ga prime v roko in lahko stoji tudi zunaj brez hladilnika, ne da bi se pokvarilo. Dobro se obnesejo kakšni mafini, pa pite, biskvitne kocke ala čupavci, vsi piškoti.

Glede okrasitve pa - mafine lahko premažeš s čokolado in potreseš z raznimi mrvicami in podobnim. Pozanimaj se, če bi ti tam, kjer tiskajo slikice na hostije lahko natisnili hostije s slikico bobra in volčiča (slikice daš ti), potem pa izrežete in "prilepite" na mafine.

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti