Intimno milo ali šampon

tema je zaklenjena

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

6. apr 2016 15:33

pomoc je napisal/a:

 Ampak jaz med policami v trgovini ne najdem

niti en sam šampon zase. Potem si pa lahko misliš, kako žalostno je to.

Pa toliko ponudbe. 

 

 

 

 

 

 

pomoc

 

A to potemtakem pomeni, da si čisto vse, kar se dobi na policah, preizkusila???

rrr

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

6. apr 2016 15:40

Ravno vse res nisem preizkusila.

Kar veliko pa. 

pomoc

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. apr 2016 15:54

Ne vem, zakaj zdaj kompliciraš. Če si našla neko stvar, ki ti odgovarja, pa magari intimno milo, se ga drži, pa mirna Bosna!!!! Včasih imam občutek, da ti je nazarensko dolgčas in da ti je v največje veselje, da vržeš kako kost, pa da si tlele skočimo v lase (z ali brez šampona oz. intimnega mila, je popolnoma postranska stvar).

Torej, še enkrat, če ti intimno milo odgovarja, se umivaj z njim, pa magari zobe. Izbira in odločitev je popolnoma in samo tvoja.

lp

cervus

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

6. apr 2016 16:44

Jaz sem tu z nekim namenom. Pa naj izgledajo moja vprašanja še tako neumna in bedasta. Vedno imajo svoj namen. Ni mi dolgčas. Kar napišem pa mislim resno. Se ne delam norca. Sploh pa ne iz drugih če si tega res ne zaslužijo. Kar se tiče mila je ok. Rada pa slišim še kaj novega. Kar ne poznam.

pomoc

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. apr 2016 20:54

''bem ti, kot dialog slepih in gluhih, da ne rečem h(j)ebe ludi zbunjenog ...

 

 

mamamia

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

6. apr 2016 22:09

Sem hotela biti čisto tiho ampak tole ja pa za moje pojme zajeb*** v  glavo. Jaz po novem uporabljam Fitoval. Drugače sem pa uporabljala tudi koprivovega od Afrodite, pakiran v malo večji plastenki. Imam neproblematične lase in mi je vse ok.

LP, Saša

Mir in dobro!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. apr 2016 7:27

Tale topic postaja resen kandidat, da s prvega mesta izrine kultno diskusijo o tem, v katerih gostilnah se lahko sedi na tleh in se otroci lahko plazijo...... Pa šele druga stran. This thing has a potential, indeed....

Vendelina jr.

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

7. apr 2016 9:21

S tem, da tiste teme ni postavil troll, temveč oseba, ki je dejansko res iskala odgovor.

RadaJem

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

7. apr 2016 10:14

Pozdravljena.

 

Šampone se dobi v vseh trgovinah, je pa tak, kot je na povezavi. Arganovo olje pa kupujem po priporočilu frizerke v Eurospinu,  stane nekaj manj kot 5 eur, imajo jih  več vrst na šprico, vendar je Arganovo pravo za lase. Vredno nakupa.

Valchi

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

7. apr 2016 17:34

Jaz pa sem že dobre tri mesece uporabljala le intimno milo Fior di magnolia z kamilico. Vse ostale otroške šampone, ki sem jih preizkusila. Ki so imeli dodano tudi kamilico. So bili zelo preslabi zame. Seveda pa je Fior di magnolia z kamilico vseeno bistveno drugačno intimno milo kot pa šamponi, ki sem jih preizkusila. Nekaj časa nazaj pa si rajši vzela Fior di magnolia z ognjičem in timijanom*z naravnim protibakterijskim učinkom. Ko sem prvič dala na lase pa sem bila tako zelo presenečena. Uhhh. Moji lasje so bili kot svila. Po treh dneh se ni nič spremenilo. So bili taki kot prvi dan. Ognjič nežno vlaži, neguje in ščiti suhe ali poškodovane lase. Za mastne lase, praske, kožne infekcije, akne, mastno kožo, prhljaj in srbeče lasišče pa naj bi bil timijan.

Včeraj pa sem prebrala.

Zeliščarji vidijo ključ za odpravljanje kožnih obolenj v obnavljanju notranjega ravnovesja. Zato se raje odločajo za čistilna in hladilna zelišča, namesto krem in mazil, ki sicer lahko odpravijo simptome, ne pa tudi vzrokov težav. Podobno načelo obnavljanja porušenega ravnovesja pozna tudi ajurvedsko zdravilstvo: preveč pite (ognja) povzroči pregrevanje krvi in zastrupljanje kože; preveč vate (vetra) ima za posledico izsuševanje kože in srbenje, medtem ko preveč kaphe (vlage) povzroča gnojne izpuščaje in kožna vnetja. Težave zdravijo s hlajenjem, vlaženjem oziroma sušenjem kože z ustreznimi zelišči in dieto. V tradicionalni kitajski medicini je koža povezana s pljuči, vej či (obrambna energija), in telesnimi tekočinami. Zdravljenje temelji na podobni filozofiji, kot so jo uporabljali pri zdravljenju otroških ekcemov v londonski bolnišnici. Pri suhih ekcemih z luščenjem obolele kože, ki jih je težko zdraviti s sredstvi moderne zahodne medicine, so si pomagali s hladilnimi kitajskimi zelišči, ki spodbujajo pretok telesnih tekočin, in dosegli osupljive uspehe. Glivična obolenja, kožni zajedavci in težave z lasmi lahko kažejo na oslabelost imunske odpornosti, zato jih zdravijo z zelišči, ki imajo krepčilne lastnosti in utrjujejo imunost.

Tako, da sem razmišljala, da bi po šamponiranju izpirala lase še z zelišči.
Na primer koprivo.

Valchi. Sem zelo vesela, da si mi napisala še nekaj novega kar ne poznam. Hodimo tudi v Eurospin in še nisem opazila... Arganovo olje. Se pa bom pozanimala. Hvala

pomoc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti