Šivalni stroj

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

31. mar 2016 9:01

Imam iskušnje z overlokom in navadnim šivalnim strojem Elna, starejši datum proizvodnje. Oba sta zelo pripravna za uporabo, v primerjavi z nekaj drugimi firmami, ki sem jih lahko sprobala. 

Za nove stroje ne vem, a sodim, da pokvarili se s kvaliteto v Elni verjetno niso?  

Katrca11

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

31. mar 2016 22:15

pikdvit1, kot je napisala Katrca11, ELNA je taprava za večje in manjše napade.Se mi zdi, da ne boš zgrešila,če se odločiš za njo. Imam model 6004, ki ni več dosegljiv, je pa super ni da ni na njemu(172 operacij) in od kar imam ta stroj je kot fantazija od kopalk,usnja do težkih plaščev vse rata. In ta stroj, ki si ga predstavila je po moje ta prav za uporabo v gospodinjstvu za napade, kot jih predstavljaš.Pol ne rabiš drugega stroja, ker imaš pol vse.  zaja

zaja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. apr 2016 5:44

Pred dvema mesecema sem kupila šivalni stroj Singer Curvy 8763. Na pogled je podoben tistim, ki si jih ti izbrala. Izbiranje programov šivanja je enostavno, priprava stroja tudi hitra. Kolikor sem v tem času šivala (tudi krajšanje kavbojk) lepo pelje po vseh materialih. Cena pa je precej višja kot ta, ki si jo ti navedla. Sama sem zadovoljna, saj upam, da jo bom uporabljala vrsto let. Kupila pa sem jo v Ljubljani v trgovini v pritljičju WTC, kjer imajo veliko tudi drugih šivalnih strojev in pripomočkov za šivanje, pletenje....

Ne vem kaj in koliko boš šivala in s kakšnimi materiali. Sama sem zrasla ob šivalnih strojih in meni osebno je zelo pomembno, da stroj lahko šiva različne materiale (izpit je npr. menjava zadrge na jeansu ali kakšni bundi), da je enostaven za uporabo in zanesljiv.

tedyka

budha  

član od: 8.11.2008

sporočila: 13

2. apr 2016 19:33

Sem malo starejša šivilja. Nekaj napotkov in razmišljanj :

Ali res potrebuješ cca 60 različnih programov ???  Jaz osebno imam Husquarno 2000 Sl (ki jih več ne delajo ), stara je  37 let,  ima  32  programov in kljub temu da zase šivam čisto vse in pri dveh otrocih, nisem uporabila vseh programov. Razmisli !!! Je pa res da sem si vmes kupila overlock in si brez njega ne morem zamisliti moje velike in male napade (ga imam rudi že dobrih 24 let.)

Za Janome stroje se pa malo pozanimaj , ker imajo večkrat na leto v trgovini Svet metraže v Šiški kot    " semenji dan" in takrat lahko  isprobaš njihove modele .

Isto tako se dobro pozanimaj o servisu za izbrani stroj.

Lp In srečno roko pri odločitvi

budha

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. apr 2016 20:05

Pri nakupu je potrebno upoštevati dvoje: šivoljsko znanje in dejanske potrebe.

Odsvteujem poceni variante pri Hofeferju in še kje, ker so res zanič. 

Odstvetujem miljavžen programov, ker jih ne potrebuješ. Pomembna je prikladnost za šivanje jeansa in menjavo zadrg. Mogoče še šivanje raztegljivih materialov.

 

Imam 4 šivalne stroje: staro Danico Bagat, overlok, petnitni Elna,  nedotaknjeno Elno 6600 ( zatadi zdreg, šivanja jeansa in ker sem hotela novo), ter uberdeck Janome, še nedotaknjen.

( Spodaj ima mama še Višnjo, ki je nikoli nisem pipnila. 

Danica je že obljubljena kolegici, takoj ko usposobim Elno. Od nje pričakujem veliko lahkega rokovanja. Uberdek potrebujem za krajšanje džersija, ker moram krajšati za celo družino in je drugi način  ( uporaba trakca, overloka in veliko ročnega dela) sila zamudna. Lahko sem samo brez Bagatke. Ima dobrega in poceni mehanika, ki je pošten pri svetovanju in je povedal, da so stroji dobri.

Nedotaknjenost je posledica nepredvidenih okoliščin in predsem zdravstvenih težav v letih po nakupu, smrti v družini. Ker ne hodim več v službo, bom po vspostavitvi normalnega stanja, preičela izrabljati moj potencijal. Nočete vedeli, kakšno zalogo blaga imam in koliko popravil me čalka že nekaj let.

Šivam je od leta 1973. Šivala sem kar veliko in je bila bagatka odlična. In ne vem, zakaj bi nekomu ne bila dovolj. Na bolhi so po 50€. Če ne bi imela drugačnih potreb, bi ostala pri njej.

 

 

 

F r i n a

pikovit1  

član od: 31.3.2016

sporočila: 1

3. apr 2016 5:19

Hvala za vsa mnenja ...

 

Se strinjam, da je toliko programov odveč, ma iskala sem nekaj srednjega razreda, ki bi bilo dobro kar ste tiče različnih materialov ... In se ustavila pri teh dveh ...

Bom še malo prespala ;) poročam, kako bo uspelo.

 

lp

pikovit1

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

3. apr 2016 6:02

Jaz sem pred nekaj leti kupila Toyoto za cca 150 eurov. Za moje potrebe se zelo dobro obnese. Prej sem imela Slavico in Višnjo. Obe sta šli v pokoj in na Komunalo (ena s polno delovno dobo, druga invalidsko), ker sta ga res že zelo biksali. Za njima je bilo veliko šivanja, in od tega, seveda, jeansa.

Glede na cene metraže, novih oblačil skoraj ne šivam več. Imam standardne mere in dobim v konfekciji vse, lahko tudi za zelo majhen denar. Res sem včasih uživala v unikatnih izdelkih, zdaj pa ne hodim več v službo, pa jih skoraj ne potrebujem. Oziroma, še to, kar kupim, skoraj nič ne ponosim, razen oblačil za kolesarjenje in pohodništvo.

 

pirnica

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

6. jan 2017 10:56

Navadni šivalni stroj že imam, občasno pa pogrešam overlock.

Ogledujem si Hoferjev šivalni stroj overlock, Easy home.

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-po

Ali katera že ima ta stroj? Prosim za kakšno mnenje.

 

 

 

 

rdkapica

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

9. jan 2017 11:04

Nobenega odgovora, nobenega mnenja    

rdkapica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

9. jan 2017 23:02

Rdkapica, moje skromno mnenje ne konkretno o aparatu. Lahko ga kupiš, preizkusiš, garancije je 3 leta. Verjetno je zelo v redu, vredno denarja. Je pa moje mnenje o aparatih, ki jih prodaja Hofer - Lidl, da so kar v redu za ta denar. Če imaš srečo. Možu sem v Hoferju kupila brivnik, ki se spira pod vodo- cena okoli 18 eurov, Braunov je 3 x dražji. Imel ga je točno pol leta in ni več delal. Servisa v Slo ni. Ampak Hofer ne dela problemov, vrne denar, marsikje drugje bi bilo to težje, popravilo itd.

Priporočam ti, da pogledaš ali je servis za ta šivilni stroj v Sloveniji. Če ga ni boš ob prvemu popravilu ugotovila, da je bil nakup zgrešen. Sicer pa je garancija 3 leta, do sedaj so vse brez problema vzeli nazaj. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti