Galaksija trebnje

BornToBeWild  

član od: 10.7.2012

sporočila: 2

tema odprta - 4. mar 2016 18:12 | ogledi: 19.514 | odgovori: 10

Pozdravljeni!
Nekaj mi leži na duši že kakšen mesec... Letos je naša najmlajša hči imela maturanca, vse lepo in prav... smo se že pripravili na finančni zalogaj... sin je imel maturantski ples v Gostilni Prepih (brez pripomb), hči pa v Hotelu Čatež (brez pripomb). Smo družina iz vasi in se ne delamo fine ali pa se "nosimo"... Toda imam ogromno pripomb glede galaksije... Naše maturante so dobro "nategnili" tako finančno kot z vseh drugih vzornih kotov. 
1. Menije so jim ponudili šele 4 dni pred maturancem.
2. Govorili so jim, da morajo vse družine imeti isti meni saj bi drugače prišlo do zmešnjave (sama delam v gostinstvu in vem, da to ni res. Natakarji si zapomnimo ime oz. priimek in vemo kaj moramo prinesti za mizo.) 
3. Do petka (dan pred maturancem) so jim zagotavljali, da imajo dva projektorja
4. Stojalo za plašče ter okrasne rastline so nam zatirali pogled na platno
5. Ko smo dobili gobovo in govejo juho je v goveji juhi plavala jušna kocka... v gobovi juhi pa je bilo ogromno korenja in le tu in tam kakšna gobica.
6. Pri glvni jedi smo dobili krompir, ki je bil slajši od sladice (maturantske torte)
7. V Brošuri, ki smo jo dobili piše da imajo maturantje na voljo BREZPLAČNE sobe za preoblačenje (na koncu so se skregali, saj so jim hoteli uporabo zračunati)
8. Med plesno rundo so se prodavale srečke, ki so morale biti v galaksiji en večer prej! ZAKAJ!? Govorila sem z mamo, čigar hči je imela maturantski ples naslednjo soboto, njim je bilo rečeno drugače (srečke so pripeljali s sabo na dan plesa)
9. WC-ji so bile okoli 21.00 ure že umazani
10. Odšli smo okoli 1.30 ure domov, naši maturanti pa so čakali na after parti, ki jim ga je obljubljala galaksija in sicer ob 3:00 uri... vrata bowling dvoranne pa so se odprla 4.40..
11. NA mizi je bil listek z imenom in priimkom maturanta in nanj so natakarji pisali kaj smo naročili za pit in nato smo to poravnali ob odhodu... Spili smo: 3 steklenice jabolčnika, 2 steklenici radenske ter 2 navadni vodi. Na listu je bilo: 4 steklenice jabolčnega soka, 2 steklenici radenske, 2 navadni vodi, ter 2 steklenici Refoška... Ušteli se nismo saj sem jaz zapisovala sproti kaj smo popili... Nisem hotela zganjati šundra glede tega saj nisem svoji najmljaši na najlepši dan njenega življenja želela narediti sramote.
To je opozorilo za bodoče maturante/maturantke ter njihove starše.
LP

BornToBeWild

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

4. mar 2016 18:27

Jaz ti verjamem, kar si napisala. Moti me le, da se nisi podpisala z imenom in priimkom, ker pač ni fer, da je znan le naziv firme, s katere uslugo nisi bila zadovoljna. S tem dobi kritika tudi primerno težo.

 


Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. 2016 18:31

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

4. mar 2016 21:14

Jaz sem v Galaksiji že bila, res pa, da ne na takem dogodku in sem bila zadovoljna.

Glede tvojih pripomb pa moraš vedeti, da gledaš na stvari malo drugače, ker tudi sama delaš v gostinstvu kot si povedala - poklicna deformacija pač..:

1. To da so jim menije ponudili tako kasno tudi meni ne gre skupaj

2. To zahtevo ima dosti gostinskih obratov, sama sem imela situacijo v podjetju, ko smo morali za novoletno zabavo izbrati vsi isti meni itd.

3. ?

4. Zakaj niste tega omenili, pa bi ga osebje premaknilo?

5. Večkrat videno - žal, tudi meni ni všeč gobova juha brez gob, ampak če ne gre res za obrat višje kategorije je žel to večkrat stalna praksa.

6. Mogoče je bila priloga sladki krompir??

7. Če je bilo tako dogovorjeno, tako mora biti, drugače pa se o tem pogovarjajo odgovorne osebe iz obeh strani, ne pa da se kregajo vsi povprek.

8. Kje je tu problem? Je vsaj vse malo bolj v miru postavljeno in pospravljeno...

9. Saj ste jih umazali sami - maturantje z gosti...Dvomim, da imajo vsi gostinski obrati zaposlene snažilke 24 ur na dan.

10. Ali je bil after party samo bowling?

11. Zakaj nisi sproti kontrolirala kaj pišejo? Tu jaz nebi bila tiho, plačala bi točno to kar smo spili.

 

Vidim, da si nova - dobrodošla! Upam pa da nisi se prijavila samo zato, da kritiziraš.

Ali si se na maturancu ukvarjala samo z slabostmi gostilne, namesto da bi uživala v programu in ponosu na hčerko.

Ali res ni bilo čisto nič pozitivnega?

 

Tudi sama sem pred parimi leti organizirala maturanca, vem da je to zalogaj in  v ospredju bi moralo biti vse kaj drugega kot napake gostinskega obrata.

testeninca

Vsesadkosneda  

član od: 11.12.2012

sporočila: 178

5. mar 2016 5:58

Živjio!

Maturantski ples je dogodek, ki si ga zapomniš za vse življenje. Tudi, če gre kaj narobe, bo počasi spomin na to zbledel oz boste čez čas na vse skupaj gledali drugače.

Da povem, kaj imam jaz v spominu od tmaturanca, kjer je šlo narobe s postrežbo hrane.

Na bratovem plesu je zmanjkalo priloge (bil je catering, tako da niso mogli pripraviti nove), zato so nam gostinci ponudili steklenico vina v opravičilo. Steklenica nas še sedaj čaka v kleti, brat pravi, da jo bomo spili letos, ko ima 10 let mature ;) Drugače pa se s tega maturanca spomnim vseh lepih oblek, dobre zabave in cvetlice, ki sem jo vzela na koncu plesa z mize in je šla z mano domov, ker mi je bila tako blazno všeč.

Torej, danes se mi ne zdi nič grozno, da nismodobili priloge. Krompirja itak ne obožujem, imam rajši meso ;)

Ne se sedaj, po plesu, preveč obremenjevati z napakami, čeprav vrjamem, da ti gre na živce.

Vsesladkosneda (slastnakuhinja.blogspot.si)

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

5. mar 2016 6:07

Tudi na našem koncu je težko dobiti primerno lokacijo, saj je objektov, ki sprejmejo nekaj sto ljudi v enem prostoru, da se lahko odvija tako program kakor pogostitev malo. Zato smo imeli maturantski ples pred nekaj leti v športni dvorani. Bila je korektno pripravljena.  Organizatorji plesa so bili iz drugega konca Slovenije, zato se je to tudi poznalo pri izbiri jedi v hladnem in toplem bifeju, ki so bile postane (pripeljano več kot 200 km daleč), hladne in neokusne. Že ko so stregli predjed (edino kar je bilo postreženo poleg torte), so stvari  zamešali, saj nikakor niso mogli najti predjedi za družino, ki ne je svinjskega mesa (takih je bilo več) in so jim postregli, ko so drugi že predjed pojedli. Tudi izbor pijač - vina je bil Štajerski. Torto so rezali šele po 2. uri zjutraj, ko se veliko staršev in drugih povabljenih že umakne. Program je bil čudno voden in kot je izgledalo ga niti maturantje, ki so nastopali niso kaj dobro razumeli. Tudi after party za maturante, ki jim je bil obljubljen, da bo lahko trajal dokler bodo pri volji, so samovoljno prekinili ob 5.00 uri in jih postavili pred vrata, češ naj nadaljujejo sami, kjer in kolikor jih je volja. Res je, da so imeli organizatorji naslednji večer đe en maturantski ples za isto šolo, samo drugi program, res je tudi, da je bilo najeto strežno osebje utrujeno in čakal jih je še dolg dan in noč, se je pa treba obljube držati. Je pa tako, da je bilo potrebno vzeti vse v paketu - od plesnega tećaja za maturante do organizacije in okrasitve dvorane ter pogostitve, saj verjamem, da če bi se tega lotili starši in maturantje je to prevelik organizacijski zalogaj in tako ali tako niso vsi zadovoljni - pa se potem malo potrpi, malo spregleda in dogodek gre mimo. Pri vsem skupaj je treba tudi zelo paziti na finance, saj mora biti maturantski ples oraznizran tako, da se ga udeleži čim več maturantov, pa nimajo vsi neomejenih finančih možnosti,. Že tako, brez posebnega pretiravanja dogodek kar veliko stane družino. Na koncu pa je važno le, da je bilo maturantom lepo. To je njihov dogodek. Nam vsem ostalim, bolj ali manj kritičnim, pa na koncu koncev tudi ni ostal v tako slabem spominu. Je pa žalostno, da veliko organizatorjev tovrstnih dogodkov v njem vidi le opriložnost za dober biznis in to se nenazadnje vidi že pri organizaciji valete ob koncu osnovne šole. Vesela in tudi hvaležna sem  tudi šoli, ki se je dogovorila z občino, da so športno dvorano lahko najeli brezplačno, da je bil dogodek v domačem kraju (pa četudi malo bolj skromno, pa se le ni bilo potrebno peljati daleč), da so vztrajali, da je dogodek za dve smeri iste šole dva zaporedna dneva (plača se samo ena okrasitev dvorane) in nenazadnje v takem ambientu tudi ni potrebna kašna posebna toaleta (za maturante že, za staršepa niti ne), kot je to "zahteva oz. želja oz priporočilo", na nekaterih tovrstnih dogodkih, ki se odvijajo v raznih gostinskih - hotelskih obratih.

tedyka

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

5. mar 2016 9:00

testeninca je napisal/a:

 

Vidim, da si nova - dobrodošla! Upam pa da nisi se prijavila samo zato, da kritiziraš.

Ali si se na maturancu ukvarjala samo z slabostmi gostilne, namesto da bi uživala v programu in ponosu na hčerko.

Ali res ni bilo čisto nič pozitivnega?

 

Tudi sama sem pred parimi leti organizirala maturanca, vem da je to zalogaj in  v ospredju bi moralo biti vse kaj drugega kot napake gostinskega obrata.

testeninca

No, BTBW je članica od 10. 7. 2012, ravno nova menda ni.

 Bila sem že na veliko maturantcih, tudi kot profesorica, pred leti, in bi me take napake tudi motile. Če bi bil zastonj, OK, podarjenemu konju pač ne gledaš v zobe, a maturantca drago plačaš.

Pa če že gre kakšna malenkost narobe, OK, oproščeno, se zgodi, ampak take grobe napake kot jih opisuje... Hm, jaz jih tudi ne bi vseh požrla.

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. mar 2016 10:10

Vi ste še dobro prišli skoi. Dan po našem maturanskem, ko je imela pri istem ponudniku cateringa (tega je najel organizator plesa) maturantski ples ena druga šola, je prišlo do okužbe s salmonelo, moja prijateljica, mama maturanta, je bila teden dni v bolnici in ima še danes posledice ... Zdaj vem, kaj vse lahko salmonela povzroči. Pa je bil caterng domena znanega podjetja z našega konca.

 

Naši izkušnji sta sicer dobri, tako glede organizacije kot hrane, res pa je, da je bilo vse prej kot poceni. Pa nismo bili v hotelu ampak v veliki večnamenski dvorani, saj nas je bilo staršev in maturantov okoli 900, tako da kak hotel ni prišel v poštev.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. mar 2016 11:40

Razumem, da ste razočarani. Goljufanje s pijačo sem že parkrat doživela, ko smo bili v veliki družbi - saj je vseeno, ali je pomota ali ne, treba je razčistiti takoj. Če si sama gostinka, potem veš, da so zate vsi gosti enako fini, kar se postrežbe tiče, da se pomote in "pomote" dogajajo, da se takoj na mestu še da kaj narediti, čez en teden pa pri najboljši volji nič več. Ampak takoj naslednji dan po maturantskem plesu bi moralo biti to pismo v rokah tistega, ki restavracijo vodi, torej je odgovoren za vse, kar njegovi zaposleni počnejo (ali ne počnejo, pa bi morali).

Kdor ima gostinski lokal, mora pač čistiti WC za gosti in če je napovedan maturantski ples, bo čistilka tisti večer delala nadure ali bo skrbel za red nekdo preko študentskega servisa ali pa lastnik sam, ker bi moral vedeti, da se tako pač dela, če hočeš, da gostje pridejo k tebi več kot enkrat. Kar se tiče juhe in priloge, je pa na tebi, da jo pošlješ nazaj v kuhinjo, če se ti zdi neužitna, in se poskusiš zmeniti za kaj drugega. Verjetno bi ti kot gostinka prva hotela vedeti, če tvoji gostje niso zadovoljni z eno ali drugo jedjo.

Je pa še nekaj - če restavracija za dogodek, kot je maturantski ples, ne spravi skupaj dveh menijev, to pomeni, da so že z enim na robu zmogljivosti (v praksi po slovensko: preobremenjeni čez in čez) in da ne gre pričakovati kaj prida standardov.

Saj pravim - upam, da je Galaksija dobila to pismo pred Kulinariko, če ne, bi mogoče kdo rekel, da kakšna restavracija, takšni gostje. In če so ga dobili - še bolj srčno upam, da so se vsaj opravičili. Ker če se niso, jih pa res lahko koklja brcne.

Sonja

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12650

5. mar 2016 11:41

  No, ko je imel naš starejši sin maturanca v Ljubljani, na Gospodarskem rastavišču je bila tudi živa polomija, kar se tiče hrane, neukusno, malo, hladno. Po pravici povem,da me je bilo takrat sram, ne zaradi nas, pač pa zaradi sorodnikov, ki smo jih povabili. Pri mlajšem sinu pa je bila kar se tega tiče, čisto drugačna pesem, v drugem kraju-  zelo kvalitetna hrana, postrežba, vse na nivoju. Glede na to, da so vedno bile in vedno bodo, cene kart zelo zasoljene, bi se morali resnično ti, ki so odgovorni za hrano in postrežbo, bolj potruditi. No, je pa res, da se to kar kmalu pozabi, za celo življenje pa ti ostane v spominu samo mataruntski ples naših dragih otrok, kajti to je res nekaj čudovitega, neponovljivega, nepozabnega.

mopsika

GALAK  

član od: 21.4.2016

sporočila: 1

21. apr 2016 15:21

Spoštovani anonimni avtor BornToBeWild

Prebrali smo vašo kritiko v zvezi z maturanskim plesom. Prav je, da vsak pove svoje mnenje, tudi dobronamerna kritika je vedno dobrodošla, saj tako vemo, kje se je potrebno bolje potuditi ali stvar spremeniti. To pa, kar ste napisali Vi je pa neverjetno natolcevanje z  toliko lažmi , da sprva nismo mogli verjeti, da lahko nekdo tako brezvestno, nemoralno  in z lahkoto piše take  laži  in nasprotujoče se trditve, ter nas želi namerno deskriditirati z lažmi in natolcevanjem. Pa pojdimo po vrsti:

1.)Dijaki dobijo 4 vrste menijev že v času plesnih vaj , to je nekje oktobra , novembra, to je cca 4 mesece pred izvedbo maturantskega  in ne 4 dni, kot pišete vi.  Teden dni , oziroma najkasneje  4 dni pred izvedbo maturantskega plesa , pa mi od dijakov pričakujemo , da nam posredujejo izbrane menije, ki so si jih izbrali za večerjo.

2.)Ni tudi res , da morajo vse družine imeti isti meni. Izberejo lahko 2 različna menija , plus vegi meni. To se pravi skupaj 3 različne menije. Tako je običajno tudi pri vseh drugih ponudnikih.

3.)Kar se tiče projektorjev so že tedne prej seznanjeni, da trenutno razpolagamo z 1 večjim projektorjem, enega manjšega pa si sposodijo v šoli, če je skupina večja in se projicira na 2 mesti. Nikoli do danes  nismo obljubljali 2 projektorja.

4.)Če so vam stojala za plašče zastirala pogled , bi z samo enim namigom natakarju, to takoj uredili. Pa žal tudi v to vašo trditev dvomimo, ker so stojala umaknjena v kote dvorane , prav tako so korita z rožami pretežno ob odru, projicira pa se na 2 strani dvorane, tako , da bi pogled vsaj na eni moral biti brezhiben.

5.)Kot gostinka verjeno veste , da se juha kuha počasi in več ur, zato nikakor ni res , da bi kakšna jušna kocka plavala  po juhi,tudi če bi po kakšnem čudežu res ostala še cela , jo vi na krožnik nikakor ne bi mogli dobiti ,saj se juha , ko je kuhana vendar precedi. V gobovi juhi je nekaj korenčka po naše samo dobrodošlo, nikakor pa z njim ne pretiravamo in ga je samo za vzorec. Če bi vsega kolikor ga je bilo, dobilo samo vaše omizje, ga kljub temu ne bi bilo toliko, kot to trdite vi. Pa tudi z gobami  v juhi ne skoparimo. Ampak vsak ima svoj pogled in okus.

6.)Kar se tiče za vas presladkega krompirja, pa moramo povedati, da smo prav za maturantske plese nabavili še posebno dober  ekstra kvaliteten krompir, višji cenovni razred in ga uporabljamo tudi sedaj  in  ga imajo naše stranke izredno rade, zlasti pečenega. Tako ste ena izredno redkih strank, če ne edina , ki ji ta krompir ni bil všeč.

7.)Kar se tiče sob , zopet ena velika laž. To lahko potrdijo vsi maturanti. VEDNO IMAJO NA RAZPOLAGO

DVE  BREZPLAČNI SOBI ZA PREOBLAČENJE (fantje, dekleta), če je skupina večja damo 3 sobe. GRATIS ! V teh sobah , ki so na razpolago za preoblačenje ,lahko dijaki tudi brezplačno prenočijo, kolikor se jih pač spravi v sobe. Ostale sobe pa so plačljive , vendar jim damo 10% popusta. To , da smo jim hoteli računati , sobe , ki so jim namenjene brezplačno je ena velika laž. Le kako , da smo to želeli storiti samo vaši skupini, vsem ostalim pa ne?? Res neverjetni ste.  Naj vam povemo  tudi to, ne samo , da gremo dijakom nasproti, da čimceneje pridejo skozi maturantski ples, sami jim tudi prispevamo določena  denarna sredstva, da si s tem pokrijejo vsaj delno stroške prehrane za glasbo, fotografe ,profesorje itd.. Smo tudi v dogovoru z predstavniki , da socialno ogroženim družinam , ki si tak dogodek težko privoščijo damo večerje brezplačno in plačajo samo pijačo.

8.) Zanimivo je, da kot starš dijakinje ne veste, da srečke in dobitke pripravijo dijaki sami , in jih k nam prinesejo poljubno. Eni to storijo že 2 dni prej, eni dan prej, eni pa tudi na dan dogodka. To je odvisno popolnoma od njih. Prostor imajo na razpolago in si to poljubno uredijo. Običajno to prinesejo dan prej in  si vse  lepo posortirajo ,zložijo , oštevilčijo , saj imajo  na dan dogodka drugega dela dovolj (generalka, frizer, itd) Tako je vaša trditev , da so MORALI  srečke dostavite dan prej , čisto natolcevanje. Pa to se je zgodilo zopet samo  vaši skupini, res zanimivo???

9.)Glede WC se trudimo in jih tudi v času dogodka večkrat brišemo, dodajamo papir,pometamo, pospravljamo, vendar ne izklučujemo možnosti, da je bil na trenutke , dokler se niso zopet pobrisali  tudi umazan. Vendar je nekdo vedno zadolžen , da je maksimalno pozoren na to. Vendar se zgodi .

10.)Da maturanti čakajo na after party je zopet laž. Od 1h dalje jim je na razpolago dvorana in brezplačen bowling. Pred tem pa bowlajo druge stranke in bowling ni zaprt, saj mora biti naš operater že zaradi drugih strank prisoten. Tako da, so se po vaše  vrata bowlinga odprla šele 4.40h je debela laž, saj se običajno uro kasneje party že konča in ne začne. Pa to se je zgodilo zopet samo vaši skupini, res zanimivo???

11.)In še zadnje, da ste plačali nekaj, kar niste dobili. To je res NEVERJETNA LAŽ. Na mizi imamo kartonček z imenom maturanta , na drugi strani pa tabelo, kjer se piše vse , kar stranka naroči in  natakar prinese na mizo.

Tako ima vsak gost totalno kontrolo, saj se prinešeno napiše pred vsemi ,vpričo stranke, in se to lahko ves čas kontrolira. To je najbolj pregleden način , kar jih je možno, ko ima stranka na mizi ves čas kartonček  in niti slučajno nihče ne more nič pripisati , ne da bi stranka to vedela. Šele po zaključku večerje , gre stranka z kartončkom k blagajni in tam skupaj ,stranka in natakar  iz kartončka  naredita račun. Vsi do sedaj so nam zatrdili , da je to res najpreglednejši način in res ne dopušča nobenega dvoma, saj ima vsak , VSE ves čas pod kontrolo.

Tukaj vi tudi navajate dve trditvi, ki se  izključujeta, enkrat pravite, da je na kartonček pisal  natakar, v nadaljevanju pa , da ste  pisali sami. ??

Toliko neresnice na enem mestu, da človek ne more verjeti. To očitno kaže , na namerno degradacijo  in namerno povzročanje škode ,ter  klevetanje brez primere, zaradi katerih bi bilo smiselno razmišljati o nadaljnih ukrepih.

Če ste bili res tako nezadovoljni , vas vabimo, da se nam predstavite , se oglasite pri nas in vam bomo povrnili vse do zadnjega centa, ki ste ga plačali pri nas.

Ali pa je mogoče, glede na to, da ste gostinka ,ali  vam predstavljamo konkurenco in bi želeli dogodke preusmiriti ??? Nevoščljivost je resnično Slovenska folklora.

In še enkrat  za konec: Dobronamerna kritika, takoj in takrat na mestu ,direktno dotičnemu,  je vedno dobrodošla in zaželjena, saj se le tako ve, kaj je bilo  narobe in se to do prihodnjič odpravi.  . Nikakor pa ne moremo tolerirati takih laži in zlonamirnega natolcevanja, naknadno in anonimno.

Z lepimi pozdravi

Kolektiv GALAKSIJE TREBNJE

 

 

 

 

 

GALAK

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

21. apr 2016 20:31

Proporočam, da objavo pošljete še na ZS, večja verjetnost odgovora (maybe..).

Life is war against boredom~

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti