Strojček za izdelovanje malih jušnih krpic

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

20. feb 2016 23:00

Dobro je, pa narediš testo, ga zložiš in narežeš. Koliko juhe pa pojeste in koliko vas je, da se tega ne bi dalo na roke narediti po tem, ko že imaš te plahte za rezance pripravljene. Tole bi imelo smisel, če imaš res kako gostilno al kaj takega. :)

Vanja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

21. feb 2016 9:52

Imam strojček za valjanje testa in na drugi strani reže ozke-jušne rezance in polširoke rezance. Ker imamo tudi mi radi domače jušne krpice jih brez problema naredim takole.  Zvaljam testo  na željeno debelino (jaz na 6 - najtanjša stopnja je 7), pustim da se testeni trakovi nekoliko osušijo. Nato jih narežem na polširoke rezance , položim na desko za rezanje in te z ostrim nožem na kvadratke. Če je testo primerno suho se zelo zelo lepo dela oz. reže in se kvadratki sploh ne limajo skupaj. Res niso vsi kvadratki 100 % enaki, so pa domači in zelo zelo dobri. Tako sploh ne razmiljam o nakupu posebnega strojčka za krpice. Mogoče sem malo pomagala kako zadevo malo improvizirati.

tedyka

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

22. feb 2016 14:15

Pri nam je juha skoraj vsak dan na "mizi". Z bratom imava srečo, da nama mati daje logistično podporo in razvaja z domačimi rezanci, mlinci...in tega naša mati veliko naredi, ker v bistvu dela za tri družine. Tudi ona dela krpice na način kot ste že sami zgoraj omenili in da bi ji skrajšali in olajšali delo bi kupili aparat oz. mlincek za krpice. 

Tako, da še kar iščem aparat. 

Za vsak info.se vam zahvaljujem.

fasulas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti