Družabne igre na zabavi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. feb 2016 8:33

Imam izkušnje iz nekaj abrahamskih zabav, ki so se prenesla tudi na druge obletnic.

Ne glde na sestav, so se vedno obnesle zgodbe asociacij. Slavljenec je dobil nek predmet, ki se je nanšal na nek njegov dogodek, značajso potezo. Povedati je moral, zakaj je dobil prav ta predmet.  Zgodbe je dopolnjevalo ljudstvo, ki so povedali svoje zgodbe o tem, tudi kak dogodek, povezan s tem. Dejansko je sodelovalo več gostov, kar je bilo najboljšče. Prišlo do solz, opravičevanj, smeha, zadrege, novih informacij.

Pri tem je bilo najbolj zanimivo, da gostov ni bilo nikoli potrebno siliti k mikrofonu, razen uvodnika. Mene je najbolj presenitilo, da so se vključli tudi tako, od katerih nismo pričakovali, da bodo sploh kaj komentirali.

Izbor dogodkov je rezultat pogovorov z družino, prijatelji, tudi sodelavci in je bil zelo zabaven. Dogodke smo razdelili na tri dele, saj so muzikanti komaj čakali.

 

F r i n a

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. feb 2016 10:32

Edina igra, ki smo se je na kakšni rojstnodnevni zabavi šli, pa da ni nikogar dolgočasila, je bilo ugibanje slavljenke, kaj je dobila za darilo. Vsi, ki so prispevali za darilo (koncert Bruca Springsteena v Hayde parku z VIP svtopnico in štiri nočitve v Londonu) so prispevali svoj delček, ona pa je na podlagi asociacij in sličic morala ugibati, kaj in kje so ji namenili ... Vse skupaj seveda ni trajalo več kot deset minut, potem pa spet, kot je sweetness bakery napisala, glasba in ples (in pijača seveda).

 

In take zadeve kot je frina opisala so mi tudi sprejemljive, sploh če jih veliko sodeluje zna biti še kako zanimivo.

 

Muzikantni pa večinoma take plehke štose prodajajo, da se človek vpraša, v kakšnem čudnem filmu smo.

 

mamamia

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

19. feb 2016 17:36

the tina je napisal/a:
Lahko jo vprasate kaksne igre so imeli na tistih zabavah, kjer je bila ona. Poznam eno tako igro, ampak ne vem imena. Gre se pa tako, da imas en kup kart in na vsaki karti eno besedo. Udelezence se razdeli v manjse skupine (2-4), potem se pa enega v vsaki skupini doloci, da to besedo obrazlozi (ne da bi besedo dejansko omenil), drugi morajo pa uganit za katero besedo gre. Vsaka skupina ima, ko je na vrsti, omejen cas in v tem casu mora uganit cim vec besed. Za vsako uganjeno besedo dobi eno tocko, za vsako zgreseno pa tocko izgubi. Po preteku omejenega casa lahko ugibajo tudi druge skupine. Ce so hitrejse, oni dobijo tocko. Tekom igre se menja kdo razlaga in kdo ugiba. Doloci se neko stevilo tock in prva skupina ki do teh tock pride, zmaga. 

 

Meni se zdo to taka lustna, preprosta igra. Ce je kriza lahko improviziras in jo naredis sama. Rabis samo papir/karton in nekaj casa :) Ena zelo podobna igra je Activity.



the tina

Sporočilo je spremenil(a) the tina dne 18. 2016 06:49

Alias je ta igra!Pri activity se še riše in kaže-pantomima;-))

tatam

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

19. feb 2016 19:34

Tako kot je že bilo omenjeno ni sicer igrica je pa zanimiva popestritev.Skozi slike prikazano življenje slavljenke do sedaj.Zato je seveda potrebnega kar nekaj predhodnega dela ponavadi kakšnega bližnjega.Privabi pa kar nekaj smeha kdaj tudi kakšno solzico ob raznoraznih fotografijah iz preteklosti,ki so še opremljene z več ali manj šaljivimi podnapisi.Mi smo našemu slavljencu izročili vsi skupaj darilo,saj je dobil skupno od vseh.Ob prihodu so mu izročali taka simbolična darila( domača ajdova moka,klobase,liker).Malce je čudno gledal a bil tiho.Ko smo se vsi zbrali pa sem mu zavezala oči in vsi skupaj smo ga pospremili ven.Vmes je padla kakšna hudomušna(da ga peljemo na kopanje v gradaščico in še kakšna se mi zdi da konec januarja nebi bilo prijetno).zunaj smo ga malce zaslišali in mu na koncu dovolili da si odveže oči.Preseenečenje je bilo neverjetno.

 

chappy

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

5. mar 2016 3:54

Zzak1977 je napisal: Ne pozabit torte iz skretpapirja!  Slovenščina tudi tebi občasno šepa, z dovoljenjem ? 

Katrca11

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

5. mar 2016 8:15

Edit; Ne pozabite na skretpaper torto.

Commis débarrasseur

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

5. mar 2016 18:36

 






Sporočilo je spremenil(a) Katrca11 dne 06. 2016 12:08

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti