Kombnacija indukcija / navadna "steklokeramika"

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. feb 2016 17:44

Odvisno od naših navad, potreb, pričakovanj. Moj sanjski štedilnik je sicer kombincija indukcije in plina, z vdrtino za peko kot na žaru. Ga že videla, vem da se dobi, in ga bom iskala, dokler ga spet ne najdem. Če bo SK zraven, kakšna plošča ali dve, bom vzela še to. Čeprav ob teh novoh indukcijah, ko se čas in jakost uravnavata v naprej, to pravzaprav ni več potrebno, to je tudi res. 

Imam Gorenjev SK štedilnik, že kakih 10 let, in nimam težav s hitrostjo in močjo. Sploh ena plošča je izjemno hitra. EDino kar je moteče je, da ko zmanjšaš temepraturo, plošča ne reagira takoj ampak traja nekaj časa. A sem se navadila in zdaj pač vem, kdaj moramo znižati temperaturo. 

Plinu sem se pred leti zkahka odrekla, res pa je, da je za nekatere kuharske tehnike nepogrešljiv. A ker se sama ne grem vrhunske kulinarike, zmorem tudi brez plina. 

Za vrhunske blogerje in kulinarike, kar bannanna je, je plin seveda nepogrešljiv, enako kot indukcija, mnogi pa smo na SK navajeni in nam za naše potrebe povsem ustreza.

Sama imam zaenkrat dva prenosna indukcijska kuhalnika in večina posode se jima prilega, pri menjavi kuhinje pa bo nov štedilnik seveda indukcijski ali kombiniran.

mamamia

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

14. feb 2016 23:22

Imam kombinacijo, naslednjič bom kupila samo indukcijo.

Čarli08

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

15. feb 2016 6:27

Če bom še kdaj menjala štedilnik, bo to najboljše kvalitete, kar se bo dobilo v okviru možnosti pa še malo čez. Štedilnik je najbolj uporabljana naprava v gospodinjstvu, če dobro dela, je dobre volje kuharica in z veseljem kuha dobre jedi. Pa je vsa družina zadovoljna.

Po izkušnjji s poceni kuhalno ploščo, sem spoznala, da lahko šparam kjerkoli, pri štedilniku pa ne bom nikdar več. 

Katrca11

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

15. feb 2016 7:39

Imam indukcijo, vse štiri plošče. Ampak moj naslednji nakup bo 2 indukcija in 2 SK. Morda celo samo ena indukcija za hitro segrevanje, za nadaljevanje kuhanja pa SK. Zakaj? Zato, ker še vedno menim, da je indukcija zelo zelo zdravju škodljiv način kuhanja. Sem v preteklosti že napisala, pa povem še enkrat. Če z žlico pomešam v posodi na štedilniku, se večkrat zgodi, da magnetno valovanje skozi moje telo ugasne pečico, ki jo imam pod kuhalno ploščo. S telesom se pečice seveda niti ne dotikam. Ta tudi ves čas piska, ima elektronske tipke oz.  touch sistem.

Zato uporabljam predvsem lesene in plastične kuhalnice, včasih pa je treba kljub temu posodo prijeti, ko kaj premešam, zato indukcija samo za hitro segrevanje, v tem je res super. Niti plin je ne presega v hitrosti.

kara

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. feb 2016 7:40

Potem raje sploh ne daj indukcije, daj dva plina :)

šmarnica4me  

član od: 23.7.2012

sporočila: 2

15. feb 2016 8:54

Načrtujem nakup štedilnika in pečice.Sedaj smo 20let imeli plinskega in navadno pečico s katerima se bila zelo zadovoljna.Večina mi priporoča indukcijsko ploščo.Odločam se med navadnim indukcijskim in s flex indukcijo.Za pečico pa pri tako veliki izbiri še nisem prišla do prave odločitve.Kuham in pečem kar veliko in tudi rada pripravljam zahtevne jedi.Kaj mi priporočate in mogoče tudi katerega proizvajalca- Gorenje, Bosch, Candy,...

Hvala za vsako informacijo

š4me

šmarnica4me

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

16. feb 2016 6:49

Jaz sem bila vse življenje ob plinu in si kuhanja brez njega sploh nisem predstavljala. Lani sem pred zamenjavo kuhinje zasledila novico, kako plin umaže omarice in stene, in sem se največ zaradi tega odločila za kombinacijo dveh indukcijskih in dveh steklokeramičnih kuhališč. Zadnji dve zaradi AMC posode (starejši letniki ne "primejo" na indukcijo, novejši pa). Večinoma kuham na indukciji, le zaradi uporabe omenjene posode tudi na steklokeramiki. Nikoli ne bi verjela, da je možno imeti tako "neumazano" steno in omarice/napo nad štedilnikom. Razlika pri kuhanju na plin in elektriko je gromozansko kar se tiče umazanije. Hitrost segrevanja je večja kot pri plinu, posebej še s power gumbom. Imam AEG, zadovoljna.

Imam sicer "rezervno" kuhinjo z dvojnim plinskim kuhališčem, ki sem ga nabavila za čas menjave kuhinje. Tam kuham jedi z močnejšim vonjem (ribe, golaž) in pečem palačinke.

Indukcija je zakon.

pirnica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

16. feb 2016 8:22

šmarnica4me je napisal/a:
Načrtujem nakup štedilnika in pečice.Sedaj smo 20let imeli plinskega in navadno pečico s katerima se bila zelo zadovoljna.Večina mi priporoča indukcijsko ploščo.Odločam se med navadnim indukcijskim in s flex indukcijo.Za pečico pa pri tako veliki izbiri še nisem prišla do prave odločitve.Kuham in pečem kar veliko in tudi rada pripravljam zahtevne jedi.Kaj mi priporočate in mogoče tudi katerega proizvajalca- Gorenje, Bosch, Candy,...

Hvala za vsako informacijo

š4me

šmarnica4me

Glede pečice, sploh če jo veliko uporabljaš, a si morda pomislila tudi na parno? 

Gorenjevih pečice ne poznam, razen tistih v sklopu štedilnika (vsi moji štedilniki so bili Gorenjevi), sem pa bila na eni daljši demontsraciji dela s oečicami Bosch in Siemens,  in ko sem videla, kaj vse se da ... pobrskaj malo, ali pa si pojdi v njihov center v Lj pogledat, tudi v Miele stopi, imap podobne rešitve. Gotovo jih ima tudi Gorenje, vendar, kot sem rekla, njihovih ne poznam.

Moja naslednja naložba v kuhinji pa je sous vide - http://www.gorenje.si/izdelki/mali-gospodinjski-apa Bila na enem tečaju in smo s tem kuhali, in sem se navdušila.

mamamia

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

16. feb 2016 12:14

mamamia je napisal/a:
kombincija indukcije in plina,

Kje se dobi kombinacijo indukcija + plin?

Posim za kakšen link.

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti