Darilca za povabljence

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

tema odprta - 7. feb 2016 19:23 | ogledi: 13.139 | odgovori: 15

Pozdravljeni!

V kratkem bom praznovala abrahama, in bi želela za povabljence pripraviti darilca. Nekaj idej imam ampak, ker več glav več ve bi želela slišati tudi vaša mnenja. Ali je bolje, da vsak posameznik dobi svoje darilo, ali pripravim darilo za par. Otrok na praznovanju nebo.

 

Hvala lepa

 

Lp

 

mamazeljka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

7. feb 2016 20:14

  Mamazeljka, midva z možem sva na večih praznovanjih okroglih obletnic, dobila majhne majolke, seveda z napisom slavljenčevega imena.   

mopsika

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

7. feb 2016 20:53

Ena kolegica je okrasila mize z  vazico z vrtnico- frakeljčke, nekaj takega, mislim,da tudi z imenom in datumom, npr:

https://trgovina.ziveks.si/steklena-embalaza/874-steklen

Lahko jih pa napolniš s kakšno pijačo, seveda, in jo gostje odnesejo domov

 

Če si vešča v kvačkanju, mini prtiček v obročku, npr. seveda odvisno, koliko imaš vabljenih, lahko je platnen prtiček samo s kvačkanim robom, nekaj takega recimo, brez vezenja, samo rob.

http://www.artfunk.si/product/1032/prticek-urska.ht

Ti obročki so sicer božični:

http://www.dremeleurope.com/si/sl/bo%C5%BEi%C4%8Dniobro%C

Morda pomaga.

 

 

marjja

Vsesadkosneda  

član od: 11.12.2012

sporočila: 178

7. feb 2016 21:51

Lansko leto, ko je imela moja mami 50 let, sva za povabljene naredile domačo pomarančno marmelado, jo dale v malo manjše kozarčke in opremili z lično etiketo. Vsak je dobil tudi ddomač praline v amjhni škatlici.

Pred nekaj leti, ko je praznoval oči, pa sva naredili cvičkov liker, ki sva ga dali v stekleničke, ki držijo približno 1,5 dcl..kupljene v steklarni Hrastnik. Vsak si je vzel domov tudi vrtnico iz papirnatega servetka, ki je bila hkrati dekoracija miz v gostišču.

Prijetno darilo se mi zdi tudi nekaj piškotkov v lični škatlici in tudi ideje predhodnic, čeprav se običajno nagibam k praktičnim darilom.

Mogoče ti pride kaj prav.

Vsesladkosneda (slastnakuhinja.blogspot.si)

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 800

9. feb 2016 21:30

Za svojega abrahama sem naredila 10 cm velike linške piškote, škatlice naročila pri plastiki Sevšek, zraven pa dodala stekleničko, ki sem jih kupila pri Stenku (1dcl) doma narejenega jegra ali pa teranovega likerja. Ni bilo drago, samo nekaj časa je vzelo hčerki in meni, ampak je bilo vredno truda.

malaga

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

10. feb 2016 0:40

mamazeljka, mogoče je malo mimo teme(a ti vseeno pride prav), je pa podobno, namreč s hčerko sva za njeno poroko pripravili lične škatlice, v katerih sta bila čokoladna pralineja v obliki srčkov, okrašena z začetnicama imen  mladoporočencev(ti pač napiše številko 50). Takšno škatlico je dobil vsak svat. Ni bilo ne vem kaj, je bilo pa narejeno doma z veliko ljubezni. Ko sem pa jaz bila tako mlada, je vsak gost dobil poleg sladkega tudi lično stekleničko domačega sadjevca. Na stekleničko sem napisala tudi datum praznovanja. Nekaj podobnega sem ponovila tudi deset let kasneje, a so bile stekleničke večje, pa tudi krog obdarovancev je bil močno spremenjen in razširjen.

kača

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

10. feb 2016 5:28

mamazeljka imej predvsem v mislih to, da boš ta darilca naredila prej, preden se bo začelo glavno delo z organizacijo in izvedbo praznovanja, ne pa v zadnjih dneh.

Sicer pa se na takšnih praznovanjih podarjajo majhne stekleničke z doma narejenimi likerčki, čokoladni pralineji v ličnih škatlicah in majhne marmeladke ali med v ličnih kozarčkih - če so darovalci vešči poslikave kozarčkov so le ti tudi popisani ali porisani, drugače pa je izdelana lična nalepka ali obesek. Videla sem že tudi majhne akvarelčke, ko je se je slavljenec ljubiteljsko ukvarjal s slikanjem pa razne kvačkane košarice in majhne prtičke.

Lep spominek bi bia tudi platnena vrečka domače čajne mešanice - na vrečki je potem lahko izvezeno ime in datum dogodka ali pa je to na obešanki.

Prav tako nekateri podarjajo tudi dišavne vrečke s sivko - platnene ali kvačkane.

 

Meni je bila všeč ideja, ko sta mladoporočenca poleg "obvezne" škatlice s pecivom podarjala tudi sadiko zdravilnega zelišča, vsajeno v glinastem lončku, na katerem sta bili izpisani njuni imeni in datum, okrašen pa je bil s čipko in pikapolonico za srečo. Na paličici zataknjeni v zemljo poleg pa je bil pritrjen listek z imenom zeli in osnovnimi podatki za kaj je koristna. Vse skupaj pa je bilo veliko menjše kot sadike zeli ki jih kupimo v trgovinah - res miniaturno, domiselno in lepo. 

 

tedyka

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

10. feb 2016 12:13

Za moževo praznovanje smo izdelali priponke s fotografijo slavljenca in povabljencev. Prebrskali smo zaloge naših slik in poiskali fotografije, na katerih sta bila slavljenec in povabljenec skupaj in to v različnih situacijah. Našli smo jih za skoraj vse povabljence, za ostale smo pa dali slike slavljenca, vendar vsakemu drugačno. Iz kartona smo izrezali kroge ca. 8 cm, jih opremili s sponkami za broške ter nalepili obdelane slikce, v obrobo pa napisali ime slavljenca, datum zabave ter lepo misel. Bilo je res prisrčno, veliko smeha in ogledovanja slikc. Še zdaj večkrat kdo pove, kako je bilo to posrečeno in da te priponke še vedno hranijo, čeprav je od takrat minilo že kar nekaj let.

neny111

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. feb 2016 14:08

Mi smo očitno čisto mimo - noben iz naše družbe nikdar za povabljene ne pripravi nobenega darilca (izjema so poroke - dobili smo lične vrečke s konfeti). Da si ob praznovanjeu še dodatno skrb in delo nalagamo - nismo te sorte. 

 

mamamia

emažana  

član od: 11.6.2012

sporočila: 282

10. feb 2016 16:20

Mi povabljenci smo ponavadi dobili : kozarec za rdeče vino z napisom abrahamca npr teja 50..frakelček z imenom..leseno sadje z imenom vsakega povabljenega..veliko je tega..

Teja

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

10. feb 2016 17:19

In kaj potem z raznimi majolkami, kozarci z napisi Francelj 50, kvačkanimi prtički ali košaricami, akvareli domačih mojstrov, lesenim sadjem in podobnimi darilci naredite, če nimate namenskega oltarčka ali stenske obloge v jedilnem kotu, kamor se je včasih postavljalo mini likerčke in figurice iz kinder jajčkov?

Pri nas se sicer zahvalna darilca deli izključno na ohcetih in praviloma so užitna- poročno pecivo in kakšen kos potice, morda še mini domač likerček...res ni izvirno, vendar s tem po moje skoraj ne moreš falit.

Od zgoraj naštetih predlogov me je najbolj navdušil 10 cm lincer 

V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti