Redne cene

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. feb 2016 22:01

pomoc je napisal/a:
...dražje je boljše je. 

pomoc

Še zdaleč ne, le da se sami potrudimo poizvedeti za ceno tistega, kar kupujemo, ker vemo, da drugi tudi nimajo časa odveč, da bi za nas delali tržno raziskavo. In da vemo, koliko mačk in psov s svojimi dohodki lahko spodobno nahranimo in oskrbimo, oziroma, jih nimamo, če že za preživljanje družine zmanjkuje denarja. 

Cila

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

7. feb 2016 22:10

Mi porabimo denar za kaj drugega. Dražjega. Vsi si ne morejo privoščiti.

Sem mislila, da bo tema zanimiva. 



pomoc




Sporočilo je spremenil(a) pomoc dne 07. 2016 22:17

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

7. feb 2016 22:15

Nisem želela nič slabega!!!!

pomoc

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. feb 2016 8:35

Tema postaja zmerom bolj zanmiva, le repa in glave nima.

Jaz si recimo ne morem (in ne želim) privoščiti živali, rajši si včasih privoščim meso za 10 €

marjja

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

8. feb 2016 10:20

OOO ne, tole kar pomoč tu naklada, se mi zdi, da flekici čist nič podobno ni...

 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Vitavitameae  

član od: 8.2.2016

sporočila: 406

8. feb 2016 11:40

Zdravo,

Jaz lahko povem samo zase kaj kupujem oziroma kaj je meni ugodno v katerih trgovinah. Drugače sem pa mnenja, da nekje nekaj prihraniš, pa potem druge zapraviš, suma sumarum pa je isto :)

Najbolj pametno se mi zdi voditi osebno bilanco, kjer nasploh vidiš, kaj in kje zapravis celoten denar oziroma, kje lahko še prihraniš. Ok gremo k trgovinam. Osebno sem redna obiskovalka trgovine Tus. Ravno prejle sem bila. Dostikrat imajo akcije, ker sem redni kupec, dobim kuponcke domov, na e-mail itd. In včas je kakšna stvar res ugodna.

Po razmisleku ugotavljam, da so mi v tušu ok njihova čistila MAX, dosti bolj ugodna in super (za posodo, steklo, za wc, za po tleh). Večkrat vzamem tudi mlete orehe (so najcenejši od vseh ponudnikov mislm d so malo manj kot 3 eur 20dag, seveda pa cena varira). Večkrat kupim tudi tuševe kompote (breskov, višnjev) tut dobri in ugodni, pa tušev savinjski želodec in kmečki špek, kakšne piščančje hrenovke, tušev ementaler (narezan). To redno kupujem. Seveda tudi odvisno od akcij in kaj trenutno potrebujem. Pralne praške vedno kupim na kuponček (ni važno tušev, mercatorje, sparov) to se res splača. In mercator je edini, kjer je kuponček dovoljen na že znižani izdelek, ostali ponudniki nimajo tega žal. Takrat v mercatorju vzamem olivno olje monini ali pa balzamični kis ponti. Običajno je to tudi edini redni proizvod, ki ga v mercatorju kupim - na kuponček. No ali pa kakšen prašek če je znižan :)

V sparu so mi vseč sparove gobice za pomivanje (ker sem tudi že preizkusila vse kar je mozno) k so tut ful ugodne. Ker rada pecem sem redni kupec budget masla, in res ga moram pohvalit pa samo 0,99 E je.. res je super.

V Hofer grem samo po točno določene proizvode: napolitanke (1kg so izredno dobre in ugodne, pa sem oseba, k ne mara kupljenih sladkih stvari), polnjeni medenjaki, čokoladni liker (še matiss se skrije pred njim), rum, papirnati robčki (mislm d so 2 eur cel paket, in so edini k se ne strgajo takoj), toaletni papir je super, papirnate brisačke so tut super, dimljen losos, zamrznjeno jagodičevje (eta ima na primer to ful drago), všeč mi je njihova temna čokolada za peko, pa rjavi sladkor, imajo najcenejše mandlje in lešnike, nasploh suho sadje je v hoferju poceni (datlji, rozine, suhe slive - vem k veliko tega kupim za peciva in piškote). Mislm d je to to za hofer. To največkrat kupim.

Lidl so mi pa blazno vsec grski jogurti in grski feta sir - nacenejši daleč okoli in odličen. Jogurti so takšni kremasti :) Vedno vzamem tudi šampinjone v kozarčku v slani vodi ter pelate - oboje ful poceni. Pa k mi zmanjka marelicne marmelade- njihov dzem. Dostikrat pa kupim tekoci pralni prasek formil za barvne cunje - je cist super. Pa zamrznjen baby korencek.. Mislm d je to to. V trgovinah ne kupujem sadja in zelenjave, to kupujem pri zasebnikih na domači trznici, k vem od kje je kaj.

Na kupončke se splača večje stvari: pralni prašek, plato kakšnega mleka, soka, odvisno kaj potrebujem. V trgovino hodim 2x mesecno in kupim vec naenkrat. Ostali kruh pa sproti, d ne mečem stran. Tuš ima večkrat akcije mehčalca ornel in takrat jih kupim 10 pa imam mir za nekaj mesecev :)

To bi bilo to od mene :) Ljudje smo različni kupci :) Upam, da sem komu kaj pomagala :)

Lep preostanek dneva

Vitavitameae

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

8. feb 2016 14:47

pomoc je napisal/a:
Če grem v Merkator grem lahko tudi v Hofer, Eurospin, Spar, Lidl, Muller...itd. Rabila bi seznam hrane za primerjavo cen. Vem, da se cene ves čas spreminjajo. Zanimajo pa me redne cene. Kaj vi kupujete? Kje? Prosila bi, da je seznam napisan jasno. Ime trgovine, točna cena če je mogoče. Tema bo seveda napisana za vse, ki bi radi prihranili več. Vem, da poceni hrana ni vedno kvalitetna. Kaj pa je dober okus, pa naj presodi vsak sam.

pomoc

Pa zacni ti, napisi kaj in kje kupujes, ter tocne cene. Jaz priznam da jih ne vem. Kupujem povsod. Redkeje v LeClerku in Eurospinu, ker ju nimam pri roki. Moram pa te opozoriti, da so cene odvisne tudi od posameznih poslovalnic - nimajo vsi mercatorji vseh izdelkov za isto ceno. Za vecino osnovnih stvari so cene so bolj ali manj enake. Za znamke tudi. Ce se ne motim, so imeli ta teden skoraj vsi svinjsko vratovino po ceni cca 3€/kg. Splaca se ti preverit tovarniske prodajalne.

"Stressed is desserts spelled backwards!"

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. feb 2016 15:05

Vitavitameae je napisal/a:

Na kupončke se splača večje stvari: pralni prašek, plato kakšnega mleka, soka, odvisno kaj potrebujem. ....

Kakor kdaj, kakor kje. Enkrat proti koncu lanskega leta je bil persil s kuponom za -25 % v Mercatorju občutno dražji od redne cene za istega v Intersparu. Kupončke trgovci delijo, da se splača njim, ne kupcem. Pa tudi 3 evre za 20 dag orehov ni nevem kako poceni, ko se je pa letos jeseni kila prodajala po 10 €.

Tako da - tudi moje mnenje je, da kolikor prihraniš pri enem, pač zapraviš pri nečem drugem. Zadnje čase veliko več kot prej kupujem pri Hoferju, sploh, ker se mi zdi, da počasi postaja trgovina z največ slovenske robe in to tiste dobre (za razliko od Mercatorja, od koder naše stvari izginjajo ena za drugo).

Sonja

zmajcica1  

član od: 20.12.2010

sporočila: 52

8. feb 2016 16:55

Redne cene ima najcenejši SPAR.(spar,tuš,mercator)govorim za priznane blagovne znamke.Akcije so pa razred zase.Tuš ima velikokrat tudi -50%priznane slovenske izdelke,Spar ima večkrat od doloČenih proizvajalcev le en dan -40%.Če redno spremlaš letake prav vidiš kako tekmujejo.Npr sestavine za praznične dobrote pred prazniki vsi znižajo.

zmajcica1

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. feb 2016 16:58

limnol je napisal/a:
 
 

 

Tako da - tudi moje mnenje je, da kolikor prihraniš pri enem, pač zapraviš pri nečem drugem.

Sonja

Saj v tem je smisel, a ne? Da ti ostane za kakšno kavico v dobri družbi. Kakšnih ogromnih prihrankov pa s kuponi  ne pričakujem.

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtTrixi
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti