Preproga je potrebna čiščenja...

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

21. jan 2016 21:52

Mislim, da sem že nekoč napisala kislo zelje.Malo smrdeče, a lepo na kolena, sedaj ga je na voljo, drgneš preprogo z zeljem. Res se očisti nesnage in še naravno je.

dari

bela120  

član od: 28.2.2013

sporočila: 103

21. jan 2016 22:10

Ja vem sem samo razložila kaj je štrajfiks za čiščenje preproge pa nimam ideje

bela120

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

22. jan 2016 7:21

Če ne zaupaš profesionalcem (kar vsaka kemična čistilnica res ni, sta pa glede na google v SLO vsaj dva- Abassi in Farzad), je res še najboljša rešitev, ki jo je predlagala Dolores- na sneg in klofer v roke.

Iz lastnih izkušenj vem, da je največji problem temeljitega čiščenja preprog v lastni režiji sušenje. Volnena preproga (sicer navadna in k sreči majhna), se mi je pri prostem sušenju nagubala in če nimaš prostora in znanja, da bi jo v fazi sušenja lepo "našponal", bo rezultat navadna gužvara.

sax8er, jaz bi čiščenje definitivno prepustila strokovnjakom.

 

Dari- kislo zelje? Ga vtreš v preprogo s krvavico ali s pečenico? Oprosti za malo žlehtnobe; slišala sem, da so se tega včasih posluževale naše pra-babice, vendar je meni to milo rečeno čudno. Glede na razne domače EKO žajfe in zvarke, ki so sedaj zelo popularni, pa se bo morda kdo res poslužil tudi te tehnologije.

V.

situla  

član od: 6.1.2012

sporočila: 45

23. jan 2016 1:12

Pred časom je nekdo na tem forumu podal naslednji nasvet za čiščenje preproge: po preprogi posuješ (vtreš?) sodo bikarbono, pustiš krajši čas stati in nato posesaš.

Nisem (še) preizkusila, tako da ne vem, koliko je tak postopek učinkovit.

 

situla

lollypop  

član od: 16.1.2011

sporočila: 175

23. jan 2016 12:06

Kako očistiti perzijsko preprogo ne vem, jaz bi jo prepustila čistilnici. Takšno zadevo sam hitro zafrkneš, pa to ni ravno taka stvar, da boš šel v trgovino po drugo, če se domače čiščenje sfiži.

Bi pa izkoristla tole priložnost, da vprašam, kako očistit igrače iz blaga, ki imajo žice in so na baterije. Recimo pametni kuža. Imam tudi neko ploščo z lučkami za v avto, ki je prevlečena z blagom. Otrok pritiska gumbe na volanu, spet iz blaga, na plošči pred njim pa svetijo lučke in poje pesmica. Pa je tok umazana, da je ne morem dat našemu malemu sončku, ne vem pa kako naj jo očistim. V stroj ne more, zaradi žarnic in žic, s čistili pa tudi ne gre, ker se ne da sprat in ker otrok vse v usta potlači.

 

LP

Andreja

lollypop

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti