Očiščevalna dieta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. jan 2016 8:28

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
limnol je napisal/a:
 Ni trajalo čisto pol stoletja, ampak dosti manj pa tudi ne, da sem sama prišla do tega spoznanja.

 

Ah, pa kaj, saj nima smisla. Dobrodošla v klubu. Obilo zabave. Pa upaj, da bo tvoje telo zdržalo - pri večini namreč ne.

Sonja

 

Hehe, velikokrat rečem, da če bi vedela to, kar vem danes...ne bi naredila par neumnosti. Je pa res, sem slišala za kar nekaj zdravnikov, ki se ukvarjajo samo s hujšanjem. A se kdo spomni tistega/tiste z ambulanto v Ljubljani, ki je z akupunkututo (al je bila akupresura) pomagal/a ljudem hujšat? No, na srečo sem imela takrat hud pomanjkljaj keša, če ne bi bila jaz ziher tam na "terapiji".  So se pa ljudje (čitala v enem od časopisov) organizirano z avtobusi vozili tja na hujšanje. Priznam, kako me je mikalo!!!

Drugače se izogibam sladkarijam in pretiranim količinam drugih OH, pa kar nekam OK vozim. Odkar sem na MFP-u odkrila programček za izračun kalorij, se 5x vprašam, če je en piškot res vreden toliko kalorij, kot jih ima. 

 

Kaj je to integralni riž?

 

 

 

Vanja

Pred leti je tudi v MB delovala ena kao ambulanta za hujšanje. Te pregledajo, pripravijo jedilnik za tvoje potrebe itd ...so oglaševali.  Sem se odpravila tja. Zdravnica sicer ni bila zgled te ambulante, lepo zalita je bila, ampak nič hudega. V dveh minutah je opravila z mano, mi potisnila v roke natiskan letak kaj naj jem in kako se naj gibam, in to je bilo to. Plačala lepo vsoto, a to je bil tudi edini proč vržen denar za take namene. 

A če ima dovolj ljudi, ki vsaj enkrat pridejo, in se oglašujejo tako, da ljudje množično nasedajo, se ne čudim, da  tudi zdravniki, ki gotovo vedo, kaj prodajajo, podležejo skušnjavi po lahkem zaslužku. Bi se kdo od nas odrekel denarju, ki kar sam priteka?

 

mamamia

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

22. jan 2016 8:57

Sama sem hodila na akupunkturo k eni zdravnici (taki, pravi zdravnici) v Ajdovščino..in sicer kot pomoč pri hujšanju.Prvo kar mi je rekla, je to, da samo z akupunkturo NE shujšaš.Akupunktura je samo "pomoč" pri odpravljanju strankih neprijetnosti pri hujšanju, kot so slaba volja, sitnost, glavobol, občutek lakote in še kaj. Vsakič sem dobila jedilnik, kaj in koliko naj jem, hrana je bila raznovrstna, seveda z veliko manj maščobe, škroba, sladkorja in kaj in kako naj telovadim, se gibljem.Enkrat sem se ji celo pohvalila, da sem celo manj pojedla kot mi je napisala..pa ji ni bilo prav..da moram pojest kot sva domenjeni.Meni je akupunktura zelo pomagala..tisto urico, ko sem pri njej preležala, vsa pošpikana me je res umirila, odvzela vse te stranske učinke in sem se odlično počutila..in tudi izgubila sem nekaj kilogramov..seveda z veliko manj vnosa hrane in telovadbe, gibanja..meni osebno je akupunkura pri hujšanju zelo pomagala, seveda je pa najbrž res odvisno od osebe/zdravnika, ki to izvaja in daje dodatne napotke.

Vrtejbenka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. jan 2016 9:17

Ja, mamamia, ta ista gospa je imela "ambulanto" v Ljubljani in jo verjetno tudi še ima - bila, verjela - brez veliko pretiravanja: največja napaka mojega življenja. Verjela sem tistih -10 kg na mesec (in jih tudi izkusila), v dobri veri, da če je zdravnica, bo že vedela, kaj dela. Jasno, da je vedela, saj ji je njen način prinašal reko osramočenih debeluhov, ki so se vračali vedno znova, ker so kile prihajale nazaj tako hitro kot so izginjale, in mastno plačevali svojo naivnost. Saj to je največja past - res zelo hitro izgubljaš kilograme (na začetku), ampak kaj pride potem, ti pa seveda ne pove.

Samo čimdlje stran. Ko ti obljubljajo nekaj, kar je prelepo, da bi bilo lahko res, potem tudi je prelepo, da bi bilo lahko res.

Sonja

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

22. jan 2016 10:04

mamamia je napisal/a:

Zdravnica sicer ni bila zgled te ambulante, lepo zalita je bila. 


mamamia

 

Jao. Mogoče je bil pa to 'secret hint', da si še v zadnjem momentu premisliš!



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 22. 2016 10:05

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. jan 2016 18:19

Cila je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:
, se 5x vprašam, če je en piškot res vreden toliko kalorij, kot jih ima.  

Kaj je to integralni riž? 


Vanja

1:     je 

2:  http://www.zlatopolje.si/integralni/

Cila

Cila,

1. odvisno piškota. :) 

 

 

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. jan 2016 19:52

MiriBon je napisal/a:
mamamia je napisal/a:
Zdravnica sicer ni bila zgled te ambulante, lepo zalita je bila. 


mamamia

 

Jao. Mogoče je bil pa to 'secret hint', da si še v zadnjem momentu premisliš!



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 22. 2016 10:05

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti