Epilog - prehranska dopolnila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. dec 2015 8:41

Mi imamo letos srečo s starimi jablanami (tam, kjer je bila mami doma), so vse lepo obrodile, pa tudi naš domači podmladek je fajn naredil. Prvič po dolgih letih sva dala obrezati sadovnjak in razen sliv je bilo vsega v izobilju. Prvič nismo vedeli, kaj naj s tako veliko količino hrušk. Še sok sem kuhala iz njih. 

Ne jemljem nobenih dodatkov, me je že kar nekaj časa nazaj srečala pamet. Denarnica ji je zelo hvaležna.

Loni Makaroni

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

18. dec 2015 9:25

Zelo dobra oddaja. Zaskrbljajoče pa, da se ogromno teh izdelkov prodaja in vsakodnevno narašča, saj praktično ni kontrole. Reklame pa so tako prepričljive, da vsak, ki se malo bolj slabo počuti zlahka verjame. 

Pri nas uživamo c vitamin v prahu, jaz maco v prahu, ker imam po njej bistveno več energije in bolj urejen menstrualni ciklus, dokler še bo. Sva pa začela z možem jesti vsak dan sveže mleta lanena semena, ker imajo visok delež omega3 in tudi omega 6. 

Zadnje čase tudi na solato dam malo sončičnih in bučnih semen. 

Se pa trudimo, da pojemo čimveč sadja in zelenjave.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

18. dec 2015 17:09

Z večino povedanega na linku, ki je bil prilepljen, se zelo strinjam. Strinjam se pa tudi s komentarjem, ki ga je nekdo napisal:  

"Nihče pa se v tej oddaji ne ukvarja z vprašanjem, ki je povzročilo to stanje. Odnos nekaterih zdravnikov do pacientov, Čakalne vrste, šparanje na pacientih s pregledi, ker ni dovolj denarja, kljub temu, da ljudje redno plačujejo v blagajno. Ljudje so se obrnili k mazačem, ker nimajo časa čakati 2 meseca ali včasih tudi do 14 mesecev. Velikokrat specialisti ne ugotovijo nič in hkrati ne znajo svetovati naprej. Recimo primer ortopeda. nekoga nekaj strašno boli v sklepu. Rentgen, magnetna niti ortoped ne ugotovijo nič. Svetujejo fizioterapijo, ki se čaka 8 mesecev. ljudje pa vmes trpijo bolečine in ne morejo ziveti. Kaksen je to odnos do pacienta. Hkrati mu ne znajo ali nočejo svetovati kaksne druge oblike pomoci. In zaupanje gre v franže. Ali pa pregled biopsije in podobne reci. Odzivni cas je porazen. Zdravniki vedno poskrbijo za svoje in za druzinske clane. Tam ni cakalnih vrst. Navadnemu smrtniku ostane samoplačnistvo, kljub temu, da placuje v blagajno. V tem casu bi ze prisparal za vse samoplacniske preglede, ko financira to neorganizirano zdruzbo. Pa nimam generalno nic proti zdravnikom. Samo pojma nimajo o organizaciji procesov. Na koncu. Zdrava avtohtona raznolika lokalna prehrana je zlata vredna in antistresne tehnike. če si znate vzeti to svoje in čas zase, ne boste nikoli zboleli za tezko boleznijo. Pa da ne zivite pod daljnovodi ali pijete vodo polno nitratov."...

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. dec 2015 19:55

Tudi sama sem jo gledala in sem vesela, so jo naredili za vse, ki svoj težko prislužen denar namenijo, da bi bili bolj zdravi. Sem tudi sama kdaj podlegla, a lahko rečem, da zelo malo. Zdaj sem dokončno ozdravljena in se ne bom sekirala, ker ne pijem ingverjevega čaja, pa vseh mac in jagod. Zelje, jabolka, krompir, fižol, pa pomaranče, limone, vse brez spreminjanja v smutije. Res je čas, da se vrnemo nazaj k naravi, katere del smo in prisluhnemo svojemu telesu, ne marketinškim fintam pokvarjenih zaslužkarjev.

 

naor

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

18. dec 2015 20:53

Ta oddaja je res zelo poučna upam, da jo bodo ponavljali, da jo bo videlo čim več ljudi. Sama sem do tega spoznanja že pred časom prišla, sem pa morala občutit na lastni koži ta "nateg". Na napakah se učiš.

branka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

18. dec 2015 22:02

Je pivski kvas, ki se tudi prodaja kot preh. dopolnilo, prav tako nateg?

Life is war against boredom~

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. dec 2015 22:14

Odvisno, kaj ti obljubljajo, ko ti ga ponujajo.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti