"črni petek"

situla  

član od: 6.1.2012

sporočila: 45

tema odprta - 29. nov 2015 12:24 | ogledi: 5.430 | odgovori: 5

Tudi k nam se širi ta ameriška prodajna navada, ko trgovine na točno določeni dan prodajajo artikle z velikimi popusti.

Ali se je kdo te akcije udeležil?

Jaz imam zaenkrat do te uvožene muhe nekakšen odpor. Že tako prevečkrat nasedam na razne prodajne trike trgovcev (taki in drugačni popusti, od kuponov s popustom na en izdelek naprej). Saj se splača kupiti kak izdelek po nižji ceni, a bistvo je v tem, da zraven kupiš še druge stvari, tudi take, ki jih prav nič ne rabiš. Vsaj meni se to prerado zgodi.

situla

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. nov 2015 13:16

Ni mi padlo v oči, a tudi če bi mi, ne bi šla v nakup. Pa ne, da bi imela kaj proti popustom, le gneče v trgovinah ne prenašam najbolje. 

Kar zadeva ostale popuste so mi dobrodošli in jih izkoristim tako, da vnaprej nakupim več tistega, za kar vem, da bom porabila v naslednjih mesecih. Mi pa ni všeč, da je pri teh akcijah (vsaj pri nekaterih trgovcih) toliko drobnega tiska ali dvoumnih navedb, da v resnici popusti niso taki, kot se zdi na prvi pogled.  

Recimo primer:  trgovec x oglaša: kupiš 4, plačaš 2 izdelka, najvišja omejitev količine je 12 izdelkov.  Kupim 12 izdelkov in pričakujem, da bom dobila gratis 6 komadov ( nakup 3 x po 4 kose, gratis 3 x po 2 kosa) .  Ja, kje pa, samo 2 so mi odšteli od celotne količine.  Ko se je to parkrat ponovilo, sem se pisno obrnila na upravo in kljub vztrajnemu spraševanju nisem dobila točnega in nedvoumnega odgovora, da bi ga naslednjič pokazala blagajničarki.

Ali recimo: oglašajo  20 % popust na suhomesnate proizvode. Pridem tja, obljubljen popust je le na določene izdelke, označbe pa spet ne povsem nedvoumne.

Vsa njihova oglašanja so  premišljeno napisano tako, da se na koncu lahko izgovorijo na kupčevo napačno razumevanje .   Pri tem dotičnem trgovcu me zato le še poredko vidijo.

Cila

anasteele  

član od: 20.4.2015

sporočila: 78

29. nov 2015 18:17

Js sem se že ob omembi imena, Črni petek, zgrozila. Men je pač poimenovanje mimo za slovenski jezik, ki si pod "črno" predstavljamo vse kaj drugega kot nekaj dobrega, kar naj bi v tem primeru bili popusti.

No, petek velikih popustov me ni ganil niti do te mere, da bi šla vsaj pogledat - ker sem take sorte človek,ki gre po trgovinah, ko nekaj rabim (in ko imam denar, da potem to stvar tudi kupim. Nikoli nisem hodila po trgovinah s stavkom; samo malo gledam). Sem bolj moške sorte nakupovalec; rabim npr. bel bolero. Pridem v trgovino, kjer bi zadevo lahko imeli, takoj povem trgovki kaj iščem in če nimajo, grem v naslednjo. In ne gledam še petstotisoč drugih stvari. Tako da ja, s kolegicami NE hodim po trgovinah, ker zgubim živce :D

Kar se tiče pa tega rezanja kuponov... nimam za mar, razen če rabim kakšno večjo zadevo in da grem v trgovino tisti dan, pa da se spomnim pogledat reklamo. Npr ravno včeraj sem v Mercatorju izkoristila 20% popust na tablete za pomivalca, 60 tablet sem dobila za 9,99 :) nikakor pa ne grem v trgovino samo zato, ker vidim da imajo nekaj v akciji (če to stvar nujno rabim, toliko bolje) ali pa zaradi teh kuponov,... 

Ne vem, mene nekako ne morejo nasamarit s temi zadevami. Edino kar jim malo zamerim, je to razno zbiranje igrač,ki se je zadnje čase res preveč razpaslo in tudi jaz sem zbirala za punčko svoje najboljše prijateljice Spužija, pa tiste plišaste sadeže v Sparu pa hodil smo na OMV zarad Disney skodelic (dejansko samo 1x, pa smo dobili nalepk za 2 skodelici),... no, zdaj je udaril še Hofer ampak tu sem pa rekla, da se ne grem, ker je pa že preveč očitno. 

"Sam da je sladk pa kofe!"

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

29. nov 2015 18:37

Poskušam izkoristiti popuste,  kolikor dopušča čas in potrebe družine. Ta črni petek se nisem kaj posebej ozirala na objavo popustov.  Tablete kupujem v dm ali leclercu ( 40 tbl  cca 4 eure..) ali pa v Tušu pri 50 % popustu, izkoriščam pa 20, 25 % popuste pri nakupu večjih  pakiranj mleka, pijač, sladkarij...se pa ravno posebej ne odpravljam, če ni nujno.V soboto sem izkoristila popust v Mercatorju 40% na sadje in nakupila jabolk, pomaranč, grenivk, limon...

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sesar  

član od: 30.11.2015

sporočila: 3

30. nov 2015 9:34

Črni petek je ameriška tradicija velikih popustov v večini centrov za nakup različnih izdelkov in je vsekakor vreden odkup v tistem času. Sem zelo nadležne gneče in hitenja, zato sem se letos odločila, da spletno nakupovanje. To je veliko preprostejše in bolj raznolika ..

Sesar

milja44  

član od: 2.1.2014

sporočila: 152

30. nov 2015 13:22

Me ne zanimoajo popusti, vaba trgovcev, da prideš sploh v trgovino in si s tem obetajo velike dobičke. Hvala.

Kupim, ko kaj rabim in sploh se izobgbam nakupom na daljavo. Upoštevam načelo, da je premišljen nakup pameten nakup.

milja44

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti