Konvekcijska mikrovalovna pečica

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

tema odprta - 23. sep 2015 6:07 | ogledi: 8.526 | odgovori: 7

Stara mikrovalovna pečica (pravzaprav samo dobri dve leti) je kot kaže vzela konec. V njej se bliska kot ob najhujši nevihti, pa ni bila kupljena kot neka poceni varjanta ampak nekaj srednjega. Sedaj se malo razgledujem po netu in sem našla mikrovalovni pečici Booman, ki sta baje tudi konvekcijski - kaj to pomeni v tem primeru in ali ima kdo izkušnje s tako pečico. 

Konvekcijska pečica vem kaj je, samo ne vem kaj to pomeni v primeru "konvekcijska mikrovalovna pečica".

Za vaše odgovore in izkušnje se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

tedyka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. sep 2015 11:56

Si prepričana, da je mikrovalovka res pokvarjena?  

Meni je zabliskala, ko sem dala pogreti kavo v keramičnem vrčku iz servisa. Takoj sem domnevala, da zato, ker je v glazuri svinec. Enako se dogaja, če daš vanjo posodo s "pozlato".   Za poskus sem dala notri porcelanast krožnik in je bilo vse v redu. Od takrat je že par mesecev in se nikoli več ni zabliskalo.

Cila

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

26. sep 2015 5:25

Cila, pečica je definitivno fuč, ker švasa tako polna kot prazna, s posodami v katerih smo pogrevali hrano vseskorzi, s tajanjem jedi samo v vrečki in brez vsakršne posode....

Sem pa tudi že kupila novo in sicer Sharpovo konvekcijsko mikrovalovno pečico in mislim, da bom z njo zadovoljna, le upravljati je se moram še naučiti - pa po moje ne bo problem, ker ni toliko komplicirana. Poizkusila sem že npr. speči krompirček na konvekcijo in mislim, da bi ob manjši količini (tam za 2-3 osebe) kar šlo -enak je kot iz pečice, le da ni treba razgreti velike pečice. Malo moram še preveriti kako je s kombinacijo mikrovalovi, konvekcija in žar, kar bi bilo zanimivo za kakšne piščančje kračke ali perutničke. Seveda vseh funkcij prav gotovo ne bom nikoli obvladala, toda nekaj jih bom imela preverjenih in to bo to.

tedyka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. sep 2015 8:14

BoomAn? svetujem ti, da kupi kaksno kvalitetno, poznane znamke, in ce si ne mores privosciti konvekcijske od taksne firme, potem boljse da kupis navadno. Sicer bos kmalu spet kupovala novo. Men mikrovalovkami so ogromne razlike. Od hitrosti, do enakomernosti segrevanja ali odtaljevanja, tako da kar nekaj kupiti se ne izplaca. Trenutno imam me, ki je ravno tako kar nekaj, pa se ne more primerjati s naso staro sharp.

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

27. sep 2015 6:25

Imela sem že Candy - pa žal zelo malo časa (navadno, brez kakšnih posebnih funkcij), Največ časa je služila svojemu namenu Matrixova (pa ni kakšno posebno ime). Sedaj pa sem kupila Sharpovo in upam, da bo služila svojemu namenu kar nekaj časa. Sicer pa "name" ali "no name" izdelek ne pomeni vedno kvalitete - z Bosch pečico in steklokeramično plošlo, pa ne njihovo najcenejšo - bolj zgornjo cenovno izbito - sploh nisem zadovoljna, pa ne le jaz, poznam kar nekaj gospodinj, ki so se podobno nasmolile kot jaz. Imela sem Hooverjev sesalec, ki je takoj po preteku garancije odpovedal, prej pa je bil kar 2 x na servisu po 3 tedne. V sili sem kupila sesalec v Sparu za dobrih 50 €, pa že kar nekaj let lepo služi, veliko bolje kot njegov nekajkrat preplačan predhodnik.  Tudi serviserji, ki vidijo kar nekaj  gospodinjskih aparatov pravijo, da je znotraj pogosto popolnoma enaka tehnologija, potrošnik pa plača le ime oz. znamko izdelka. Ne trdim, da to velja kar vse povprek, včasih pa že. 

 

tedyka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. sep 2015 7:55

Imam mikrovalovno pečico znamke Bosch, kupljeno decembra 1985, rabljena vsak dan, še vedno dela tip-top. 

Lp

cervus

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

27. sep 2015 8:15

V tistih časih so izdelovali mikrovalovke tako kot se šika.

Nikita

amarena  

član od: 12.11.2015

sporočila: 1

12. nov 2015 9:10

Zdravo,

jaz bi pa rabila malo pomoč glede kombinirane pečice - MATRIX MMP 900 GCD-23. Pečico sem namreč dobila, ampak brez navodil. A jo je mogoče katera že imela in ima navodila? Ali pa kakšno podobno, sej se verjetno podobno nastavljajo.

Hvala!

Lp

amarena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti