Recept je krasen, ampak...

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

28. avg 2015 22:23

KO ljudje spremenijo sestavine in komentirajo da jim ali ni uspelo ali pa je bilo za en ...., gre tudi meni na živce. 

Po drugi strani, to kar piše Vendy...jaz v restavracijah navadno naročim nekaj, kar mi sicer ni všeč, je pa pripravljeno popolnoma drugače, kot sem navajena. Tako sem na novo vzljubila palačinke (crepes), samo bohnedaj, da bi mi ponudili sladke, pa naj bodo z marmelado ali pečene skutine ali pa polnjene s šunko , sirom, nato panirane in pohane.

Četudi so samo prepognjene in prelite z malo kremne omake, odišavljene s slanino (ali kako dišečo klobasico), čez položen kak velik škamp ali dva, takrat me pa ima, da bi krožnik polizala. 

Mene dosti bolj razjezi, ker še vedno pišejo in nato objavljajo recepte, ki ima samo nametane sestavine brez količin, potem je pa še v komentarju napisano, da narediš po okusu. Par dni nazaj smo tako dobili še en odličen recept, Omakca za pizzo. 

Če slučajno najdem kak recept, ki je bolj dolgočasen po mojem mnenju, z veseljem dodam začimbe ali dišavnice, da ni več dolgočasno. Sladicam dosledno dodam nekoliko soli. Vsaj za eno zadevo se spomnim, da ji ni bilo rešitve (pa sem vedela, da ne bo za nikamor) in mi je bilo grozno žal porabljenih lešnikov.  



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 28. 2015 22:25

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. avg 2015 11:38

Jaz nisem objavila še nobenega recepta in ga verjetno tudi ne bom, to sem že napisala. A me včasih kakšna stvar tudi "gane" do te mere, da malo komentiram, a ne v smislu spreminjanja sestavin, bolj me moti, če kdo kuha kakšno hrano do nerazpoznavnosti. In to svetuje tudi drugim. Ja res, ko postaviš svoj izdelek na ogled vsem, moraš biti pripravljen, da ti ne bodo vsi ploskali. Kritike si pa želim poštene, ne pa samo zato, da prizadeneš avtorja, če ti ni mogoče najljubša oseba.

Vem pa, da objaviti dober recept ni mačji kašelj, zato spoštujem vse avtorje, ki se res potrudijo in imamo vsi nekaj od tega. 

 

 

naor

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

31. avg 2015 11:40

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Mene dosti bolj razjezi, ker še vedno pišejo in nato objavljajo recepte, ki ima samo nametane sestavine brez količin, potem je pa še v komentarju napisano, da narediš po okusu. ....
Vanja

 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2602

 

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti