Nadomestek mesa - tudi z okusom po mesu?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. jul 2015 14:10

[citat=--MiriBon--]

[citat=--Vrtejbenka--]

Si pa znamo naredit očala, slušni aparat, pa avto da smo hitrejšei..pa tudi kakšno bolnišnico, da se lahko pozdravimo.. :)) nas..in seveda tudi živali.



Vrtejbenka[/citat]

 

Ampak vid/sluh se nam pogosto slabša prav zaradi lastnih izumov in pa sodobnega načina življenja! Pa tudi zaradi genetike, seveda. :P Na nek načim si sami kljub inteligenci ustvarjamo nove in nove probleme, ki jih potem veselo rešujemo (oz. zanje ustvarjamo nova delovna mesta).

O prevoznih sredstvih in bolnišnicah pa kdaj drugič, ker bom sicer popolnoma skrenila s teme, hehe.

 

No, pa dober tek že vnaprej ;)



Life is war against boredom~

 


Je 
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 30. 2015 13:48[/citat

Vid in sluh se nam slabšega zaradi nenormalno dolge  življenjske dobe. Pridobljene s pomočjo civilizacijskih dobrin. Nimam nič proti, ampak v en konkreten šnicel pa še vseeno radaugriznem. In če se vam krave in ostala žival res tako smili, naredite nekaj konkretnega - peticije, nasveti, denar, praktično delo in rešitve. Najlaže si je umiti roke in reči: ne jem mesa, ker se mi živalce smilijo. Koga farbate? .

Lp

O

cervus

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

30. jul 2015 14:34

Mygrace je napisal/a:

Moja dvojčica Gracija Lucida je na Amazonu našla točno to, kar se v naslovu te teme išče! 

Glej pod SPRAY WITH MEAT FLAVOUR. 

Ni problema sploh v življenju.

Mygrace

Sem poiskala in najdla tole , rešitev na dlani (ali pasji taci)

lp

mzm

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

30. jul 2015 14:44

Ampak to je testirano na zivalih!

Commis débarrasseur

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jul 2015 15:30

mišzmoke je napisal/a:

 

Sem poiskala in najdla tole , rešitev na dlani (ali pasji taci)

lp



mzm

 

Ker si ravno prilimala link: Moja psa, hranjena izključno s pasjo hrano, ne marata (no, ena je že v pasjih nebesih in čaka na tamalo ) ničesar, čemur pravijo  slanina (Bacon) in je v resnici "umetno narejeno". 

 

Vanja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

31. jul 2015 9:22

OlivaB je napisal/a:

Levcek tudi rabi orodje, da ujame/razkosa/poje svojo vecerjo? Zmorejo enako tudi ljudje ce res drzi da smo ustvarjeni za mesno prehrano?

....

Potem ti kaj drugega kot kopica sena na dan tudi ne preostane. Po tej logiki s krožnikov odpade tudi vse, kar zahteva motiko, lopato ali sadilni klin (no slednji ne, ta je produkt nečimrnosti, ker si paleodame s kopanjem po zemlji niso hotele poškodovati opleska na nohtih), aja, pa krožniki seveda tudi odpadejo.

Pa dober tek in na mnoga leta!

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. jul 2015 9:39

RadaJem je napisal/a:

Mišzmoke, seveda vem. Ampak nekje je treba začeti, ne? Ravno zato pa ne vem, zakaj gre enim toliko v nos veganstvo oz. poskusi preklopa na rastlinsko prehrano. Kdo je zaradi tega na slabšem?

Mogoče naša slaba vest?



RadaJem

 

Zanimivo. A veganom pa ne gre(mo) v nos tisti, ki radi jemo meso?

Nimam etičnih pomislekov, ko jem meso. Živali redimo zato, da ljudje jemo. Navsezadnje  se na podeželju tudi rastline gnojijo z njihovo gnojnico, kajne?

Nimam pomislekov zoper tiste, ki mesa ne jedo. Izbira pač. In zato tudi z druge strani pričakujem razumevanje za mojo odločitev. Bi šlo?

 

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. jul 2015 9:42

RadaJem je napisal/a:

Je tako težko dojeti, da nekateri vegani/vegetarijanci jedo izključno rastlinsko hrano iz etičnih razlogov in ne zato, ker jim ne bi dišali čevapi in pršut? In da nekateri nosijo jakne iz umetnega krzna ali usnja, ker jim je všeč videz, ne pa tudi krvavi izvor? 

O nastrojenosti bi se pa dalo razpravljati, ampak se mi zdajle ne da :)

Lep dan vsem!

 



RadaJem

 

Saj to me čudi. Če nekaj zavračaš iz etičnih razlogov, bi bilo meni logično, da je v tem paketu tudi vonj in okus mesa, ne pa želja po tem ...

Samo jaz očitno ne dojamem, zato  naj ima vsak svoje veselje.

O nastrojenosti pa res ne bi, na tem področju se strinjam z rimljanko. Je lepo pojasnila kaj in kako, pa nekateri ne dojamejo. 

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. jul 2015 9:44

Vrtejbenka je napisal/a:

O nestrpnosti pa tako..večkrat so veganci( nekateri) nestrpni do nas vsejedcev...in ja, ljudje zmoremo ujeti in razkosati meso..baje nas to zgodovina uči, da zmoremo (predjamski človek in ostale štorije) ...toda razvoj, evolucija, je šel naprej ..najbrž tudi zaradi tega, ker smo se raznoliko prehranjevali, gradili naše možganske celice  in smo si posledično temu znali naredit orodje, pripomočke za pridobit hrano po nam lažji poti... ( tu na kulinariki bi sigurno ene znale to lepše, strokovno povedat, ker so pač strokovnjakinje na tem področju).

Imamo tukaj tudi vegance, npr. Dbpek, pa kar sem brala, se nobeden ni spravil nanj in ne on na nas mesojedce.. samo tu so v igri karakterji, ki nimajo veze z prehranjevalnimi navadami.

Meni tudi ko kuham fižol in  fižolete mi smrdi ..pa dišijo ribe ko se pečejo..jem pa vseeno in fižolete, fižol in ribe.



Vrtejbenka

 

mamamia

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

31. jul 2015 10:18

elaphus je napisal/a:

Nimam nič proti, ampak v en konkreten šnicel pa še vseeno radaugriznem. In če se vam krave in ostala žival res tako smili, naredite nekaj konkretnega - peticije, nasveti, denar, praktično delo in rešitve. Najlaže si je umiti roke in reči: ne jem mesa, ker se mi živalce smilijo. Koga farbate? .

cervus

Imaš prav. Lažje je ugrizniti v en konkreten šnicel kot prilagoditi svojo prehrano in se iti aktivizem v okviru svojih zmožnosti. My bad.

 

mamamia je napisal/a:
 

Zanimivo. A veganom pa ne gre(mo) v nos tisti, ki radi jemo meso?

Nimam etičnih pomislekov, ko jem meso. Živali redimo zato, da ljudje jemo. Navsezadnje  se na podeželju tudi rastline gnojijo z njihovo gnojnico, kajne?

Nimam pomislekov zoper tiste, ki mesa ne jedo. Izbira pač. In zato tudi z druge strani pričakujem razumevanje za mojo odločitev. Bi šlo?

mamamia

To boš pa morala vprašati vegane. Če bi ugibala, bi rekla, da jim gre predvsem na živce trpljenje živali.

Jaz te sicer popolnoma razumem, ker tudi sama jem meso. Mi je pa zanimivo, da ste kljub navedenem razumevanju totalno potrollale žensko, ki je postavila začetno vprašanje, naenkrat so se začele debate o tem, kaj je bolj prav in bolj zdravo, pa nasvete tipa "če ti dišijo čevapi, jih pa jej". In to se zgodi zelo pogosto, ko človek omeni, da se prehranjuje izključno rastlinsko. Kot da bi s tem opravičevali svoje mesojedstvo, ker v nas vendarle tli malo slabe vesti. Ali pa gre preposto za nestrpnost, ne vem.

mamamia je napisal/a:

Če nekaj zavračaš iz etičnih razlogov, bi bilo meni logično, da je v tem paketu tudi vonj in okus mesa, ne pa želja po tem ...

Samo jaz očitno ne dojamem, zato naj ima vsak svoje veselje.

mamamia

Vidiš, jaz pa to dojamem (pa če bi se potrudila, bi lahko tudi ti - najbrž leta 2015 ne nosiš več krzna, če že, pa umetnega. Poskusi potegniti vzporednico s hrano - nekaj ti je všeč, ni pa ti všeč način, kako to pridobijo.) in v kontekstu tega se mi zdi nestrpno, če se norčuješ iz človeka, ki misli drugače.

Tisti argument z orodjem pa tudi pri meni ne pije vode, sorry.

Zdaj bi se pa mogoče lahko vrnili k nasvetom za lažji prehod na rastlinsko prehrano za tiste, ki se jim to vendarle ne zdi totalna neumnost ;)

Pa lep dan,

RadaJem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti