Kateri multipraktik/blender/mum?

metki  

član od: 9.2.2013

sporočila: 3

tema odprta - 20. jul 2015 14:45 | ogledi: 5.411 | odgovori: 5

Kupujem nov kuhinjski pripomoček. Multipraktik ali blender.

Še razmišljam, v vsakem primeru pa zadosti močan, kvaliteten in tak, ki bo služil nadaljnih 15 let (in se na njem ne bo samo prah nabiral). Stari Iskrin multipraktik počasi izdihuje.

Rabila bi ga predvsem za: smutije (večinoma sadne), presni sladoled, presne torte, namaze (skutin, zelenjavni), krhko testo (za pito), ribanje/seskljanje (jabolka za pito, zelje za solato...).

Blender bi bil kakšen Omniblend; multipraktik pa takšen, ki nima preveč nastavkov (ker npr. ožemalnika citrusov in podobnega ne potrebujem in mi bo samo delalo gužvo v kuhinji), a močan in kvaliteten.

Imate kakšne predloge, izkušnje? Vem, da z blenderjem ne bi "pokrila vseh mojih zahtev", a me vseeno zanima, za kaj vse uporabljate blenderje? Skrbi me, da se na njem namreč ne bi nabiral prah..smile emoticon

Kaj pa Kitchenaid Artisan, Kitchenaid blender, Kitchenaid multipraktik?

Hvala za izkušnje, mnenja in predloge.

metki

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

20. jul 2015 15:13

Za multipraktik ne vem, ker ga nimam. Blender pa imam gorenjev, super zadeva. Uporabljam ga za mletje kave, ker ima ta dodatek, vse namaze (vedno delam namaze, ki zdržijo v hladilniku in jih naredim primerno količino), razne sadne kaše/sadno-mlečne napitke/smutije, mletje drobtin iz ostankov kruha, za kremne juhe, za drobljenje ledu za sorbete, za domač sladoled iz zamrznjenega sadja pa še kaj bi se našlo . Z omniblendom lahko narediš verjetno še precej stvari, ki jih z navadnim blenderjem, kot ga imam jaz ne moreš. Ne vem kaj točno so tvoje zahteve ampak po mojih izkušnjah je blender res vsestransko uporabna zadeva.

Sandra_a

anjabe  

član od: 27.5.2015

sporočila: 33

20. jul 2015 16:00

Jaz imam Bledntec (http://info.bigbang.si/zdravje/blendtec-blenderji-za) ga uporabljam za vse te naštete stvari. Presne torte, sokove, smoothije, za seseklanje itd. Sicer je res, da je precej drag, a jaz ga redno uporabljam. Če si v dvomih ali bi ga uporabljala ali ne, potem ga odsvetujem. Oziroma priporočam kakšno cenejšo varianto, za katero pa ne vem, kako dobro se obnese. 

anjabe

metki  

član od: 9.2.2013

sporočila: 3

20. jul 2015 20:31

Saj blender bi sigurno uporabljala za stvari, ki jih sedaj delam z obstoječim, manj močnim blenderjem, ali pa kar s paličnim (ker je manj pomivanja). Npr. skutin zeliščni namaz lahko narediš v teh močnejših blenderjih ali ne? Predvsem bi pogrešala multipraktik za npr. krhko testo (ki je res v minuti narejen z njim), kakšno rezanje zeljne solate (ker ga na roke nikoli ne narežem tako na tanko)... Ah ja, univerzalnega strojčka žal ni, očitno. Potem pa se nabira toliko te "šare" na pultu... metki

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

20. jul 2015 20:50

metki je napisal/a:
Saj blender bi sigurno uporabljala za stvari, ki jih sedaj delam z obstoječim, manj močnim blenderjem, ali pa kar s paličnim (ker je manj pomivanja).
Npr. skutin zeliščni namaz lahko narediš v teh močnejših blenderjih ali ne?

Predvsem bi pogrešala multipraktik za npr. krhko testo (ki je res v minuti narejen z njim), kakšno rezanje zeljne solate (ker ga na roke nikoli ne narežem tako na tanko)...

Ah ja, univerzalnega strojčka žal ni, očitno. Potem pa se nabira toliko te "šare" na pultu...

metki

 

Ja, trgovcem se bolj splača, če moramo nabaviti dva ali tri strojčke, namesto enega...

V blenderju boš brez težav naredila skutin namaz. Jaz imam povprečen blender, srednje močen in delam vse vrste namazov, moja teta ima pravo pošast (njenega blenderja se je že skoraj za bati, že kar profesionalna zadeva) in prav tako dela v njem vse možne namaze .

Hja, zelje pri nas ribamo na ribež, za testo pa se me multipraktik kar drži, dva nastavka ima, je kar močen, časovno pa je malenkost počasen v primerjavi z električnim . Dokler nimam pravega multipraktika ga ne pogrešam, zato si ga niti preveč ne želim ...

Sandra_a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti