Zamrzovalna skrinja

Urša nml  

član od: 11.7.2015

sporočila: 1

tema odprta - 11. jul 2015 11:17 | ogledi: 3.738 | odgovori: 4

Zdravo,

prosila bi vas za en nasvet. Verjetno se boste čudili, kako je to možno, ampak ne sprašujte zakaj, ker še sama ne vem. Stara starša sta imela zamrzovalno skrinjo in sedaj, ko jih ni več, poskušamo pospraviti njuno hišo. In ko smo odprli to skrinjo, smo bili šokirani, koliko mesa je še ostalo notri in ne bi bilo problema, če bi bilo to meso nedavno dano notri, ampak je meso zelo staro, nekaj še celo iz leta 2005. Živela sta pač še na princip, ko sta dala celega prašiča in kravo v skrinjo. Sedaj pa ne vemo, kaj naj naredimo s tem mesom. Sigurno je izgubilo na hranilni vrednosti, določeno meso se mi zdi, da je spremenilo tudi svojo barvo in zato ne bi radi tvegali, da se kdo zastrupi. Eno je, da zmečemo v kanto, vendar tega je dokaj veliko in bojim se, da bo zelo smrdelo, ko se bo odtajalo. Potem smo razmišljali, da bi mogoče peljali v gozd, vendar bi morali najprej vse odtajati, dati iz vrečk in nato peljati. Vendar dvomim, da je takšno meso dobro sploh za živali, mogoče bolje če zakopljemo? Res ne vemo, kaj storiti, zato se obračam na vas, če mi kdo lahko ponudi kakšno idejo, kako rešiti to težavo, je mogoče kdo imel podoben problem?

Najlepša hvala  :)

 

LP

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

11. jul 2015 11:49

Dokler je zadeva zmrznjena, se ne bo nihče zastrupil, ne glede na starost. Meso pa se bo okužilo, če ga odtajaš in spraviš na kup, ker ga bodo napadli insekti in prosto živeče živali, zato odsvetujem kakršno koli kopičenje odtajanega mesa. Tudi če ga boš zakopala, ga bodo živali zavohale in odkopale, za odvoz v gozd bi se prej posvetoval z lovsko družino.

Po vsem tem času posebne hranilne vrednosti, razen balasta in celuloze, ni za pričakovati, in kljub temu, da sem sam v zelo neugodni finančni situaciji, ga ne bi upal podariti ogroženim, oz. če že, bi celotno zgodbo napisal zraven, pa naj se vsak sam odloči, ker metati hrano stran je zame le moralno sporno.

Higiensko njbolj varen bi bil sežig, predlagam pa, da počakaš še kakšen komentar.

Drejček

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

11. jul 2015 14:12

Najbolj verodostojna navodila boš dobila na Veterinarskem zavodu.  Če ne bo za ljudi, morda bi bilo primerno za predelavo v živalsko hrano. 

Cila

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

11. jul 2015 14:56

Deset let staro meso zagotovo ni več užitno . Jasno se ve, kako dolgo lahko kakšno meso imamo zamrznjeno , svinjina ima krajši rok npr . do pol leta, govedina max do enega leta. Verjamem , da se ti škoda zavreči večjo količino ampak žal, tako pač je. Jaz se s tem ne bi igral se mi pa poraja vprašanje a prej , ko sta bila še živa pa ni nihče vedel kakšne zaloge imata ??

hedonist

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

11. jul 2015 15:09

Pokliči na veterinarsko postajo,pa ti bodo povedali,saj oni odpeljejo tudi crkovino,ali pa ti bodo dali napotke na koga se obrni.Včasih so rekli, da v živalskem vrtu vzamejo kaj takega,samo po moje to zdaj ne delajo več.

lp

jesen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti