Slovenska vegetarianska kulinarika

puma91  

član od: 2.1.2011

sporočila: 6

tema odprta - 8. jun 2015 23:49 | ogledi: 3.788 | odgovori: 4

Pozdravljeni,

med študijem v tujini, bi rad predstavil slovensko kulinariko v najboljši luči. Kot glavno jed si zamišljam nekaj s štruklji, vendar sem jih kot vsejed navajen bolj kot prilogo. Kaj bi najbolje pasalo zraven in bilo hkrati primerno za vegetariance (samo štruklji se mi zdijo malce pusti).

Hvala za vašo pomoč :)

puma91

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

9. jun 2015 1:29

Živjo puma91,

dobro si se domislil, štruklji bodo imenitni za predstavitev slovenske kulinarike.

Ni treba, da si jih predstavljaš kot prilogo, saj so štruklji naša pašta in več in jih lahko ponudiš kot toplo predjed, glavno jed ali sladico.

Ne vem ali boš pripravljal kompleten obed - lahko ga izpelješ tudi izključno z različnimi štruklji, če pa si se odločil, da bodo krona jedilnika kot glavna jed, tudi nimaš problema.

Kaj boš postregel zraven je seveda odvisno od tega, za kakšne štruklje se boš odločil - iz vlečenega, kvašenega, paljenega, ajdovega, krompirjevega... testa in seveda od tega s čim jih boš nadeval.

K štrukljem gre lepo vsaka omaka, ragu, obara itd, ob sočnem dodatku gotovo ne bodo pusti.

Ne vem iz katerega kraja v Sloveniji prihajaš, meni se zdi, da bi bilo najbolj zanimivo, če bi zraven ponudil kakšno omakasto jed, ki je doma v koncih od koder si doma.

Odlična ideja, štruklji. Kot vsi, se tudi jaz velikokrat srečam s problemom kako predstaviti slovensko kulinariko in štruklji so zares primerni.

Imam že idejo za konec tedna: Črni štruklji (če bodo sipe), nadevani z malo sesekljanega pršuta, česna, peperončina, žajblja in masla, mogoče malo pokapani z belo omako z žafranom, zraven pa sipe v vinski omaki.

 

 

 

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

9. jun 2015 3:22

Kadarkoli sem v SLO, vsaj 1x jem skutine štruklje iz navadnega vlečenega testa, prelite z gobovo omako. 

Vanja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. jun 2015 7:41

Obstaja odlična kuharska knjiga Štruklji in potice, ki jo je napisal, kako prikladno, gospod Janez Štrukelj. V njej najdeš res veliko receptov za odlične štruklje in še bolj odlične nadeve.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti