Visoke pete

bela120  

član od: 28.2.2013

sporočila: 103

27. maj 2015 13:51

Spice girl lepi oboji ampak zame so še tisti ,ki jih je MiriBon prilepil previski oz prenevarni

bela120

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

27. maj 2015 15:21

Spice girl - moj trenutni vsakodnevni stil so prvi in zadnji iz tvojega drugega linka, tisti glavni so sploh super - toda samo za posebne priložnosti, tudi Vanjini vijolični so super, mogoče bi peto malo ošilila in barvo spremenila v črno, sivo, bordo ali živo rdečo ali bež, mogoče peščen odtenek (ne sivo ne rjavo).

Skozi vsa ta leta sem po svetu večinoma hodila v petah, takih srednjih, nikoli astronomsko visokih. Vedno so mi bili všeč salonarji vseh vrst in barv, z zaponkami (samo zaponke za zapenjanje čez nart ne maram, ker mi je prevč zamudno zapenjanje v jutranji naglici), s pentljami, drugimi okraski  in brez... Pred nekaj leti pa so me premamili čevlji - balerinke z nižjo peto (ne tisti prav pri tleh) in od takrat so to najbolj udobni čevlji, seveda za boljše priložnosti še vedno oblujem čevlje s peto. Sem  pa prišla do spoznanja, da je vse v tem, kako je peta narejena (nasajena) - tudi visoki pete so lahko udobne in stabilne, če je peta prav narejena, zato mislim, da je potrebno za take čevlje res odšteti kakšen euro več.

Ne znajdem pa se v polnih petah in čevljih ali sandalih s platformo spredaj - počutim se kot tank, po stopnicah se spotikam in počutim se nestabilno in prav občudujem mladenke, kako lahko z njimi tako sproščeno hodijo.

Imam pa en velik problem v zadnjih letih - ne vem ali se tudi vam to dogaja - večina čevljev mi je preširokih - če ujamem pravo dolžino čevlja, potem pa je širina tista, ki me moti. In prav pri balerinkah in salonarjih je važna prava širina. Prav oba slovenska proizvajalca, katerih ćevlje imam najraje in jima tudi najbolj zaupam, sta spremenila kopito in čevlji, ki sem jih do pred nekaj let obula brez problemov, so mi po večini preširoki. O koliko čevljev sem pomerila to pomlad, preden sem našla nekaj za silo sprejemljivega.

tedyka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. maj 2015 15:35

Ne, se nam ne dogaja. Jaz zlepa ne dobim čevljev, ki bi bili dovolj široki in visoki, če gre za take z visoko peto, kvečjemu vsakih par let naletim na ene, ki jih lahko nosim. Tako da bodi vesela, ker ozkih modelov je kolikor hočeš. Če niso točno taki, kot si jih zamišljaš, je seveda druga stvar, ampak za to niso kriva stopala, je pač moda taka, kakršna je.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

27. maj 2015 15:57

Verjele ali ne, dober čevljar komot raztegne čevlje v širino in dolžino za 1 celo številko. Pri nas ti to naredijo tudi v kaki spodobni trgovini s čevlji. 

Vijolični čevlji z linka, če bi imeli 5 centimetersko peto tanko, bi bili neproporcionalni in bi hecno izgledali. 

 

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. maj 2015 20:05

Če je čevelj premajhen za eno številko, kupiš številko večjega. Saj pomeriš, preden kupiš, a ne? 

 

naor

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

27. maj 2015 20:42

Ja to seveda :) 

blossom

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

27. maj 2015 22:00

baje so moškim všeč ženske v visokih petah zato, ker v njih ne morejo prav hitro laufat in so zato lahek plen.)))

sicer so pa moj stil balerinke in japanke v vseh oblikah, visoke pete le izjemoma.

Dolores

kmetka  

član od: 14.5.2008

sporočila: 42

27. maj 2015 22:34

Kozamurnik, pa kje za vraga si jih našla....te modele...upam, da si ti bolj spretna! ha..ha..ha...sem se tako nasmejala, da me trebuh boli . Drugače pa ja, jih kdaj pa kdaj obujem in verjemi, da se v njih prav dobro počutim.

kmetka

MaskaA  

član od: 22.10.2013

sporočila: 61

28. maj 2015 3:08

Obožujem visoke pete... ampak jih ne nosim dnevno. Ker še nisem odkrila takih, v katerih bi brez problemov zdržala čistih 8 ur na nogah. Imam zelo udobne, v katerih sem prehodila kilometre in kilometre ali stala dalj časa, ampak cel šiht... je pa preveč. sIcer pa za na krilo obvezno.

 

Kakorkoli, sama sem ugotovila, da poleg oblike samega čevlja (pri meni najboljše pridejo skozi okrogli, dovolj široki spredaj), največ pomeni oblika in lokacija pete. Nekoč sem se na polno nateg... s takšnimi čevlji (tem tipom pete):

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=t

Hujše kot katerekoli 10+ cm pete! nobene stabilnosti, v gležnju sem si nekajkrat skoraj nogo zvila... po enem nošenju so šli stran, čeprav so bli super lepi. 

Moji najljubši so Irregular choice oz. Poetic Licence. Manj divje variante. npr: http://www.irregularchoice.com/shop/product_images/Spring-Su (tele so trenutna želja :) ) In ja, peta je 10 cm, hodi se pa v njih kot v copatkih (samo ne cel dan ;) )

Nekaj podobnega prodajajo v Massu, Ruby shoo (ni isto, je pa blizu, tako po izgledu, kot po udobju).

@limnol - poskusi iskat preko neta... v Slo še niso jemali različnih širin čevljev, v tujini pa so kar pogosti M (medium - normalni), W (wide - široki) in N (narrow - ozki). 

MaskaA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti