Žolčna dieta

carapinka  

član od: 4.5.2015

sporočila: 3

tema odprta - 7. maj 2015 12:57 | ogledi: 11.017 | odgovori: 4

Živjo,

zanima me, če se še kdo od vas mora držat stroge žolčne diete? Namreč meni so sedaj odkrili te kamne in posledično imam zaradi njih hude napade in ker sem noseča, se seveda ne da trenutno rešiti drugače kot z dieto.

Po netu sem že poiskala, kaj naj bi lahko jedla in kaj ne, vendar je še toliko drugih stvari (napr. moka, sladoled), pa ne upam uporabiti oz. narediti in pojesti, da ne bi prišlo spet do napada.

Zanima me, če mi konkretno lahko kdo pomaga z jedilniki..kaj jesti za zajtrk, malico, kosilo, večerjo, ali ima kdo slučajno doma napisane jedilnike, napr. tako kot dobijo v vrtcu ali bolnišnici za cel teden naprej.

Hvala za vso vašo pomoč in nasvete!!

Lp

carapinka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. maj 2015 13:18

Carapinka,

če si odkrila, kaj naj bi jedla in kaj ne, potem se tega drži. Ker imam sama žolčne kamne, tudi vem, da vse po spisku z interneta z vsakega pač ne velja - ene stvari, ki so kao dovoljene,  ti lahko povzročijo težave, druge, ki so na črni listi, pa lahko ješ brez posledic. Potem pač ješ tisto, za kar ugotoviš, da lahko.

Drugo je pa lenoba. Pa kako ne veš, kaj bi jedla?  Če imaš seznam, česa ne smeš? Se pravi, da vse ostalo lahko, seveda, če ne boš sama ugotovila, da zate ta seznam pač ni čisto pravi (glej zgoraj). Kar malo pobrskaj po možgančkih, no. Ali pa odkorakaj v knjižnico, knjig o takih in drugačnih dietah je na kupe. Pa googla vprašaj in dobiš recimo tole, kar se mi zdi kar primeren nasvet za odraslega človeka z možgani.

Če je res tako, da se ti napadi kar vrstijo, bi bilo le pametno še enkrat stopiti do zdravnika in se pomeniti, kaj bi se dalo narediti kljub nosečnosti. Ker stalno vnet žolčnik in zamašeni žolčevodi so dober začetek za vnetje trebušne slinavke, ta je pa hudičevo resna stvar. 

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. maj 2015 15:42

Kolegica je bila med nosečnostjo operirana, so ji žolčnik odstranili. Bilo jezapleteno, a se je izšlo.

 

Sicerpa, kot je rekla limnol - telo pove, kaj lahko in česa ne smeš. Vso srečo.

mamamia

laura27  

član od: 1.6.2009

sporočila: 122

7. maj 2015 19:28

Tudi jaz sem imela kamne med nosečnostjo ( trdili so da je zgaga) oz. odkrili so jih pol meseca po porodi. Jedla pa sem same lahke stvari (popečen toast, marmelado, pusto meso, kuhan krompir brez vsega, testeni z puranjim mesom, beljak, .... in kot so že napisali telo ti samo pove, kaj mu odgovarja in kaj ne. Vem kaki so napadi in posledica močno vnetje žolča.....Vso srečo 

Laura

carapinka  

član od: 4.5.2015

sporočila: 3

11. maj 2015 11:18

Hvala!

carapinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti