Kateri kruh vam je všeč?

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

tema odprta - 12. apr 2015 15:30 | ogledi: 6.852 | odgovori: 7

Ravno danes se je pri nas zjutraj vnela debata, katei kruh komu je komu všeč. Enemu bi morala kupiti tak bel puhast kruh, dugemu je všeč temen in bolj zbit kruh, nekateri ne marajo hlebca ampak samo štruco, sama zaradi ljubega zdravja jem črn ali polnozrnat kruh, pa zdi se mi, da hlebec ponavadi zdrži dalj časa kot štruca....

Domači kruh je pri nas nekaterim dober samo prvi dan, drugi ga jemo dokler je....

Vem da je na forumu veliko takih, ki prisegate na domači kruh in ga tudi dejansko skoraj vsakodnevno ali nekajkrat tedensko pečete, drugi ga pečemo občasno - včasih pogosteje, včasih bolj poredko, po različnih načinih... Kruh, tako vsakdanji, dober, pa vendar tako različen, ne samo po obliki in sestavi ampak tudi po pokrajinah.

Kakšen kruh imate pa pri vas najraje - kateri kupljen in kakšen domač pri vas doma "vžge" .

Lepo nedeljo še naprej.

tedyka

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

12. apr 2015 15:53

rada imam razične vrste kruha, kateri mi je najljubsi pa tezko recem ker je odvisno od priloznosti (in pekarne). Najveckrat kupim krajcarja, imam pa rada tudi jelenov hlebec, zlati hlebec, krompirjev kruh, ajdov, koruzni, koroski rzen, bageto, male zemlje, pumpernickel,... Tudi meni je najboljsi kruh svez, zato pecem manjse kolicine - najveckrat zemljice, pletenke, kifle, slance,... za puhast kruh pa priporocam tale recept 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. apr 2015 16:17

Redko pečem kruha doma, kak ajdov z orehi recimo, a ga tudi kupim (lidlov mi je super).

Sicer pa pri nas doma bele kajzerice ali žemlje za moški del družine, jaz jem vse povprek, čeprav imam zelo rada kak temen ržen kruh in ko je hči doma, ga kupim za naju. Nasploh se pri nakupu  ravnam po trenutnem navdihu, kakšne ciabatte so mi všeč, pa lužene štručke z grobo soljo. Skratka, pri kruhu nisem izbirčna, v sili jem tudi le toast.

 

 

 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

12. apr 2015 17:57

Danes na izletu je bil sigurno najboljši kruh sonček ( bil kruh v obliki sončka, krhek....njam, njam...)v gostilni Ankaran, ki smo ga zmazali vročega ob ribjemu namazu, mož ob pleskavici, pa še enega domov prinesli. Zrak, sonce, lakota svoje naredi.

Drugače pa pri nas punce prisegamo na ajdovega z orehi, pirinega, koruznega, rženega, pa po receptu rebecce, fanta pa jelenovega, krajcarja, pa kakšnega s semeni. Seveda pa domač kruh brez gnetenja s polbelo in rženo moko. 

Bi pa z veseljem jedla puhast kruh dvobarvni ( pol koruzne moke, pol ajdove) - sem ga nekoč v gostilni v Vodicah pa se mi ne sanja recept, da bi mi tako puhasto uspel.

Drugače pa v sili razmer pojemo tudi kak bel kruh sveže pečen v bližnji pekarni in žemljice. Če je lakota vse prav pride. Tudi toast.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

12. apr 2015 19:44

  Pozdravljeni, že dobro leto sama pečem dvakrat tedensko kruh. In sicer: čebulnega, krompirjevega, s semeni, mlečnega, japonskega, poprtnik.  Delam ga samo z belo moko in se nič več ne spomnimo na kupljenega.

 



mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 12. 2015 23:03

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

12. apr 2015 20:47

mamamia je napisal/a:

Redko pečem kruha doma, kak ajdov z orehi recimo, a ga tudi kupim (lidlov mi je super).

Sicer pa pri nas doma bele kajzerice ali žemlje za moški del družine, jaz jem vse povprek, čeprav imam zelo rada kak temen ržen kruh in ko je hči doma, ga kupim za naju. Nasploh se pri nakupu  ravnam po trenutnem navdihu, kakšne ciabatte so mi všeč, pa lužene štručke z grobo soljo. Skratka, pri kruhu nisem izbirčna, v sili jem tudi le toast.

mamamia

 

YES!! Tukaj isto!!!

Dodajam še puhast kruh, ki ti s trdo skorjo poreže nebo.. Lidlov ali hoferjev ajdov z orehi je tudi <3 Sama nikoli toliko ne sladkam kruha, najbrž je zato tako dober. 

Ohhh ahhh in švabske preste!!!

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. apr 2015 7:52

Mi smo se pa tako navadili, da ga spečem doma na zalogo in zmrznem, kake žemljice in ostale malenkosti pa spotoma. Sama rada delam zeliščne buhteljčke, raznorazne kruhove polže, bavarske žemljice.

In hec pri vsem skupaj je, da krušne zadeve izredno rada pečem, kruha pa sama pojem bolj malo. 

PS Lidlov ajdov z orehi pa tudi k nam pot najde .

 

Loni Makaroni

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

13. apr 2015 9:15

Mi tudi večino kruha spečemo sami in zamrznemo. In narejeni so čisto po trenutnem navdihu in kar je pri roki. Ga pa ne pojemo prav veliko.

Puhastih variant sploh ne maramo. Tisti ajdov z orehi iz Lidla pa je, če se ne motim pravzaprav Žitov.

trac

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti