Letalo in prtljaga

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

14. apr 2015 10:29

Jaz sem bila večkrat v Turčiji in Tuniziji. Nikoli nisem imela problemov s težo prtljage, je pa res, da sem kupila kovček, ki je že v osnovi lažji. Dovoljena teža je bila pa vedno  15 kg, ročna ptrljaga pa 5 kg. Težo sem za nazaj vedno prekoračila, pa ni bilo nikoli težav. Kupila sem si  nekakšno vago za kovčke, tako da imam zdaj boljšo orientacijo.

 

Nikoli nisem doplačala, sem pa namerno vzela od doma manj prtljage, ker sem si v tujini nakupila ogromno novih stvari, predvsem oblačil in usnjenih izdelkov.

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

14. apr 2015 11:32

Moj rekord glede prekoračitve teže je pot down under, kamor sem peljala cca 15 kg v ročni in kakšnih 30 kg v check -inu. Na Brniku smo se s tetami lepo pogovorili, za nazaj pa sem na letališču pustila cca 5 kg oblačil (večinoma brisač in starih majc).

 

 

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. apr 2015 16:57

Loni je napisal/a:

Sem ter tja si kako zadevo prevelikih mer kar pošljem na domači naslov. Da se mi ni treba ukvarjati s tem, kako jo bom stlačila v kovček.



Loni Makaroni

 

Ker potujem samo še s kovčki, ki jih lahko neseš v kabino in ker imam neke totalno bedaste alergije na kreme za sončenje, sem kreme 2x poslala na kraj dopustnikovanja. Zaradi slabih izkušenj vem, kaj tam doli imajo in česa nimajo. Hotelu sem sporočila, da bo prišel paket zame in sploh ni bilo frke. :)

Vanja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

14. apr 2015 17:37

Aja, na zadnjem poslovno/privatnem potovanju sem ušpičila tudi tole: - proxima: [leti s KLM po trapasti, ampak najcenejši poti: Ronchi dei Legionari - Fiumicino - Schiphol] - proxima: [med potepanjem po Amsterdamu napravi switch dveh popotnih nahrbtničkov, iz prvega pobere najnujnejše in v njem pusti vse težke stvari, mednje, tako presodi, spadajo tudi ključi od stanovanja] - proxima: [pakira modro kot sto hudičev, prvi nahrbtnik spakira v oddano prtljago, skupaj s ključi od stanovanja] - KLM: [med povratkom izgubi prtljago polovice potnikov na Fiumicinu] - skupina sedmih ali osmih potnikov na Ronchi dei Legionari: [ob enih ponoči obupano gledajo trak, na katerem se vrti nekaj kovčkov, ki očitno ne pripadajo nikomur med čakajočimi, nakar pride letališki delavec, zapre trak in pospravi preostale kovčke v neko čumnato] - šofer GoOptijevega kombija: [vzpodbudno razloži, da imajo delavci, ki se na Fiumicinu ukvarjajo s kovčki, španovijo s prevoznim podjetjem, ki po Italiji, pa i šire dostavlja izgubljeno prtljago, in da se to redno dogaja pri vseh letih, ki imajo vmesno postajo na Fiumicinu; tu bi me zanimala povratna informacija, če o tem še kdo kaj ve] - proxima: [sredi gluhe noči vrže iz postelje sosedo, da po domofonu odpre vhod bloka, in ji je še dandanes nerodno, kadarkoli jo sreča, spravnemu darilcu navkljub; k sreči je imel najdražji vsaj ključ od stanovanja, da jima ni bilo treba prespat na predpražniku] - prtljaga: [se vrne v roke obeh zakonitih lastnikov čez dva dni, prav kot je napovedal šofer GoOptija] - proxima: [dela dobre sklepe, od natančnega popisa in poslikanja oddane prtljage do shranjevanja rezervnih ključev na skrivnem, vendar dovolj lahko dostopnem mestu, iz razumljivih razlogov ga ne bom izdala; zaenkrat je vse še pri dobrih sklepih, hihi]

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

14. apr 2015 20:52

Glede Fiumicina - nič nisem slišala o kaki španoviji, so se pa tudi moji kovčki tam že zataknili in to ne enkrat. Je pa res, da sem jih vedno v nakrajšem možnem času dobila - recimo pristaneš v Trstu ob 10h zvečer, naslednje jutro ob 9h pa ti že v Ljubljani dostavijo prtljago.  Vse kaj drugega kot neka druga znana visokocenovna letalska družba, ki je v Madridu pozabljeni kovček po 10 dnevih dostavila v Ljubljano, od koder je nesrečni Španec štiri dni prej odletel domov v sposojenih gatah in prav nobene prošnje, da naj kovček za božjo voljo potem vsaj pustijo v Madridu, če ga že ne morejo pripeljati pravi čas, niso pomagale.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti