Koliko denarja za darilo

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

tema odprta - 16. feb 2015 21:15 | ogledi: 9.683 | odgovori: 19

Zdravo!Starša bosta imela 42let obletnico poroke.Za darilo sta rekla da ne želita nič.Na poročnem potovanju še nista bila.Tako da sva se z partnerico odločila da jima podariva nekaj vsote da bosta s to vsoto šla na poročno potovanje.V toplice ali Toskano ali Rim ali drugam.Samo zdaj ne veva koliko dati.Kakšna ideja-pomoč hvala

lann

regica54  

član od: 1.11.2008

sporočila: 291

16. feb 2015 21:31

malo se pozanimajta koliko stanejo taki aranžmaji, pa se bosta lažje odločila; sicer se mi pa zdi lepa pozornost

regica

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

16. feb 2015 22:15

Tole je lahko zelo dvorezen meč (=sta rekla, da neželita nič), je pa res, da svoja starša najbolje poznaš. Jaz osebno za kakršen koli praznik raje ne dobim ničesar, kot pa nekaj neuporabnega ali pa nekaj, v kar bi me nekdo "prisilil", čeprav v najboljši veri.

Če sta s partnerico odločena, da ju želita nekam poslati, predlagam, da preveriš, kakšne so cene po agencijah in jima potovanje preprosto kupita. Ampak, kot rečeno, to zna biti zelo dvorezen meč, ker ne vem, kako bosta odreagirala - sto ljudi, sto čudi.

Srečno,

Drejček

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. feb 2015 22:41

Ko smo bili v podobni situaciji, smo se na agenciji dogovorili za darilni bon. Vendar ne za določeno vsoto ampak za okvirno ,na darilni bon nismo napisali vsote, ampak smo prirpavili besedilo, ki je ponujalo možnost izbire. Tisti, ki mu je bilo darilo namejeno, je potem sam izbral, na agenciji so pa taoko speljali zadevo, da je bilo v okviru vsote, ki smo jo predvideli. 

 

Ali pa nardiš tako, da  pripraviš kot letak in napišeš več možnosti

oziroa kot nek vprašalnik z več možnimi odgovori on strša potem izbereta, kar jima je najbolj všeč.

Na primer: Kam - Toskana, Rim, toplice; kdaj - ko se dogovoriva

                                                               - ko reče otrok, 

pa še kak odgovor si namislita ...

 

Zraven nalepiš sličice. Letak okrasiš z leo pentljo in izročiš staršem. Malo se igraj z domišljijo.

 

mamamia

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

16. feb 2015 22:45

Starša vedno pravita da ne želita daril samo ko prejmeta ga sprejmeta rečeta kakšno besedo in to je to.Mama večkrat rekla da jo ni tata peljal na poročno potovanje.Zato sva se odločila za tak daril.

lann

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

17. feb 2015 0:50

Lepo. Odvisno kam želita it in za koliko dni. Tam v povprečju hotel nižjega ranga stane 40-60 eur na noč (nižji rang ne pomeni da je hotel slab!) + transport. Potem so tu še stroški prehrane in vstopnin, ki se zelo razlikujejo. Poglej malo na internetu kakšne cene paketov imajo agencije in boš dobil idejo.

 

Kot opomba: Rim je zelo drag.

the tina

fruza  

član od: 19.8.2012

sporočila: 108

17. feb 2015 6:48

3 dnevno potovanje v Rim z ogledom najpomembnejših znamenitosti ni tako drago vsaj pri Palmi ne. 

Če imaš še kakšne brate ali sestre ali pa vajina starša se lahko z njimi dogovoriš za prispevek in potem to skupaj podarite. če veš, da imata kakšno posebno željo kaj videt oziroma kam it se lahko odločite za to.

Moja mamaje imela že dolgo veliko željo videt Egipt in piramide. še bolj po tistem, ko si je ogledala naše slike, ko smo mi bili.  Pa smo se,(smo štirje otroci,) pa mamin brat in očetovi sestri dogovorili, zbrali s skupnimi močmi denar in jima plačali počitnice v Egiptu ( križarjenje po Nilu). 

Tudi ona dva sta rekla, da ne želita ničesar, potem sta bila pa izredno presenečena in vesela tega darila. tudi na potovanju sta zelo uživala, sta vsem prinesla darilca.

fruza

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

17. feb 2015 7:46

Z bratom staršema (oba okoli 80) zadjih nekaj let namesto daril plačujeva počitnice, take, kot jih imata oba rada (izven sezone, ob morju, hotel z bazenom, pa kaka masaža zraven, mogoče izposoja kolesa za dan ali dva, ne predaleč, pa tam nekje 5 - 7 dni). To obema ustreza in z veseljem gresta, izbirata datume, brskata po turističnih vodnikih za izleti, kamor bi lahko šla.... in smo vsi zadovoljni. Malo tudi poglej po klubih s kuponi, ker se da najti res ugodne ponudbe, je pa treba dobro prebrati pogoje. Da se recimo potovanje ne začne v Benetkah, ata in mama pa brez prevoza.

Tako da - če si mama resnično želi potovanje, pa če vesta, da oče ne bi zraven prehudo trpel - bo to pravo darilo. Ni pa pravo darilo nekajdnevo avtobusno popotovanje za nekoga, ki ima težave s križem ali koleni in ne more več kot pol ure sedeti. Tudi na to je treba pomisliti, da se darilo ne bo sprevrglo v muko, ker v takem primeru so boljše bližnje toplice.

Sonja

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

17. feb 2015 8:21

Ogromno ponudb se dobi po akcijah do - 50% znižano, le slediti jih je potrebno (KUponko, Spletni bazar, Kuponmat, 1nadan ....), ponujajo pa od izletov do Istambula, Italije, bivše juge,  pa nenazadnje tudi prelepe Slovenije, je pa res, da je vprašanje, za koga je kakšen znesek velik.

 

Turčija - odhod iz Brnika do Antalye, 7 noči z zajtrkom, je bilo pred kratkim nekaj čez 350 eur na osebo, v Tručiji poceni hrana, masaže in vsa razvajanje- Dam samo za primer.

Odlične ponudbe so tudi v naših zdraviliščih, kjer so v ceno vključene masaže in razvajanja, kar pa je za njuna leta primerno. Dobro je biti naročen na ta obvestila, jaz pogosto marsikaj kupujem in nisem bila še nikoli razočarana.

 

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

17. feb 2015 19:12

Koliko denarja za starše?

Kolikor imaš, zmoreš, hočeš. Sta vendarle neprecenljiva.

Če imaš, jima kupi potovanje, kamor si želita. Če nista popotnika, če ju potovanje navdaja z nelagodjem, se jima pridružita. Bodita tudi vidva del darila. In verjamem, da bo to, da bosta lahko preživela Čas v vajini družbi, da jima bosta 'ta mlada dva' pokazala svet in jima na nevsiljiv način dala 'varnost' neponovljivo doživetje.

 

Če pa si finančno omejen, pa tudi če ju pelješ samo na enodnevni izlet v Benetke...

 

Pišem iz izkušenj; v sorodstvu (starost obdarovancev nad 70 let) sem uvedla darila 'vikend paket', z mojo dostavo, kjer prvi dan preživim (ponavadi v toplicah) z njimi, jim pokažem sobo, odnesem kufre, pokažem bazen, skupaj preverimo globino bazena itd... In zanimivo, vedno več interesentov je, ki bi potovali na tak način... In potem jih zapustim. Da vidijo, kako je. So pa varni v 'znanem' okolju, saj nam "ga je desanka razkazala".

Če pa sta pogumna in se v svetu znajdeta pa lahko kakšno nekajdnevno potovanje. Samo z veličino darila ju ne prestraši in pazi, da v njiju ne vzbudiš strahu, ker bi on njiju pričakoval navdušenje nad potepanjem po nekih prestolnicah, ko pa ju mogoče gneča v mestih odbija, ali na morje, če ju je strah vode, ali na Bled, če ste z  B

ohinja...

 

Desanka

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

2. nov 2015 14:43

Jaz bi se osebno pozanimala za okvirno ceno dopustovanja, toliko denarja bi jima dala v kuverto. Naj se sama odločita, preko katere agencije bi šla, ali bo to tujina, ali Slovenija ....

Valchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti