Zakaj ne ve

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

18. feb 2015 15:51

Me zanima, kaj bi naši kulinarični fantje svetovali učenki. Za večino fantov pa si mislim, da se otepajo takih vprašanj, ker se hitro potem postavijo dodatna vprašanja v stilu, zakaj pa to, tisto pa ne ... Se bo pa učenka že še naučila.

Čarli08

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

18. feb 2015 16:01

UČENKA T, s tvojimi vprašanji fantu ni popolnoma nič narobe. Napačno je le to, da si tovrstno temo objavila na tem forumu, kjer se je nekaterim zateženim primadonam, kot po navadi, razmahnila domišljija in so planile s svojimi butastimi svetovanji, obtožbami, ipd. na tebe.

 

Jaz menim, da je prav, da si fantu postavila takšna vprašanja. Lahko bi jih tudi on tebi. Nič ni narobe.

Tvoj fant je prvi primeren "naslov", da se pogovarjata o svojih čustvih. S kom pa se boš pogovorila o vajini ljubezni, če ne najprej ali le z njim? Pogovarjajta se o njih vsak dan, popustita ventil, naj bo vajin odnos čist in jasen. Povejta si zakaj sta si všeč, zakaj se ljubita, pogovarjajta se o seksu, ne imejta čustvenih skrivnosti, ne odtujujta se.

Ljudje smo si nekoliko različni in morda tvoj fant težje ubesedi svoja čustva do tebe, ampak nič zato, glavno je, da njegova čustva začutiš ti. In, ko kakšen trenutek v dnevu še posebej močno začutiš, kako zelo ga imaš rada, mu to povej. Tudi s tem neguješ vajin ljubezenski odnos.

 

Nikoli ne pozabi tega. Tudi, ko bosta stara 60 let, kot sva sedaj midva z mojim soprogom, bo vajina "negovana" ljubezen še živa.  Midva se še vedno znava odkrito pogovoriti o čustvenih stiskah, težavah in si nama ni nerodno izkazovati nežnosti v besedah ali dotikih.

 

UČENKA T, če je tvoj fant pravi za te in, če čutiš, da te ljubi, čuvaj to ljubezen!!!

 

 

 

 

 

bršljanka

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

18. feb 2015 16:55

Veš kaj se zgodi moškemu spolu, ko sliši takšno vprašanje? Zmrznejo in čakajo, kaj bo sledilo. Ker me to znamo zelo, zelo dobro in  zavito vprašati tako ali drugače. Naše očke pri tem tako nedolžno gledajo.. Potem so seveda lahko tudi posledice. Ker, kaj pa je resnično vprašanje in kaj nas res zanima? Smo morda nezadovoljne same s seboj, nam je malce pobrisala samozavest,  smo postale malce nesigurne v svoja ali njegova čustva in odnos med nama?

Ali res želimo da:

- da nam resno pove, kaj misli?

- ker se lahko zgodi, da se ob tem ( če se počutimo res pasje) razkrije tudi to, kar on morda ne misli, pa mislimo same?

On pa se v paniki sprašuje:

- če odgovori odkrito, kakšne bodo posledice?

- če ne odgovori, kakšne bodo takrat posledice?... Vau, revež bogi, saj ga kar pomilujem, kajti sama sem stara lisica, pa to igrico poznam, verjemi.

Ravno tako, ko ženske rečemo " premalo se pogovarjaš z mano" in če reče "o čem pa se želiš pogovarjati ljubica ..?" nekako nam zmanjka, vemo samo, da se premalo pogovarja z nami!!!  IN PIKAAA

Po treh letih postaja malo po malo vse rutina, pa se prebližuje čas, ko je treba odnos osvežiti, kajne? Tudi kakšen sočen prepirček, s prav tako sočno spravo bo pomagal, verjemi.

Pa vse dobro ti želim drago dekle, tebi in tvojemu Romeu Pa ne beli si tvoje glavice, vsega se ne da opisati z besedami. Preprosto si reci, da si tako čudovita, da drugih pohval sploh ne potrebuješ. Ti že veš!

kara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. feb 2015 17:17

Draga mama bršljanka, kot se tebi zdijo butasta razmišljanja primadon (katere pa so to, ali pa s(m)o to vse, ki menimo, da je vztrajanje pri odgovoru zakaj te ima nekdo rad, te primadone in njih pripombe butaste?), se komu lahko zdi tvoje priporočilo ravno tako butasto. Tu izmenjujemo mnenja in zame ti nisi butasta, ker meniš drugače kot jaz.

 

Pogovor in vsakdanje izkazovanje pripadnost je pa seveda tisto, za kar se vsi zavzemamo, počnemo pa to na različne načine.

In še vedno mislim, da je bolje na ta način prepričati se o ljubezni, kot pa vrtati, zakaj te ima nekdo rad, sploh če je na drugi strani slab odziv.

Sicer je pa kara lepo napisala.

 

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. feb 2015 19:32

bršljanka je napisal/a:

UČENKA T, s tvojimi vprašanji fantu ni popolnoma nič narobe. Napačno je le to, da si tovrstno temo objavila na tem forumu, kjer se je nekaterim zateženim primadonam, kot po navadi, razmahnila domišljija in so planile s svojimi butastimi svetovanji, obtožbami, ipd. na tebe.

 


bršljanka

 

Ah, poison-ivy, imej toliko hrbtenice, da ne rečem, poguma, da poveš, na katere si s tem merila.  Pa, če se bo to slučajno kdaj zgodilo, imej še toliko hrbtenice, da poveš, kateri del v tvoje prispevku je v resnici tvoj - ker je tekst sestavljen iz dveh delov ki sta stilsko tako različna, da je težko verjeti, da ju je pisala ista oseba.

Bi šla sicer stavit, da je prvi del tvoj.....potem se pa konča.

Vendelina jr.

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

18. feb 2015 19:38

Tudi jaz se nekako strinjam z bršljanko.Res je,da dejanja veliko povedo,vendar na glas izrečena beseda,tudi dušo zelo toplo poboža.Nikoli ni dosti izgovorjenih besed;rad te imam.To naučimo tudi otroke.Zato pa je veliko moških zavrtih,ker tega niso navajeni,ker se to pač ne dela,pa ne govori.En pregovor je bil,da ne smeš govoriti na glas,kako imaš koga rad,ker bo to izkoriščal.Jaz se s tem nestrinjam.Znam pokazati,pa tudi povedati.In moški niso taki bavbavi,da tega ne bi znali povedati. In tisto,daj mi stotaka,pa ti povem,je meni bolj tako,tako....ko je hec je hec,ko govorimoo čustvih,pa menim,da so take stvari vsaj zame neumesne in neukusne.In ja,objem,pa še besede,to je pika na i.Za praznik pa imam raje kaj drugega,kot pa gume.

ultranova

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

18. feb 2015 19:58

Ultarnova ni bilo govora o tem, da bi ji rekel kako jo ima rad. Dekle je želelo, da ji našteje 3 njene lastnosti, ki so mu všeč/ga privlačijo oz. jo ima zaradi njih rad.

Mene zgodba hudo spominja na eno komedijo, ki so jo na Pop tv vrteli med vikendom. Tudi tam si je par naštel 3 lastnosti, ki jih ceni drug pri drugem in to vsakič, ko je en odšel. Saj drugače kot da to pobereš v filmu, tudi ne vem kako bi sam prišel na tako trapasto idejo.

Vesnuska

UČENKA T  

član od: 29.12.2012

sporočila: 88

18. feb 2015 19:58

ultranova --- se podpišem pod tvoj komentar.

UČENKA T

UČENKA T  

član od: 29.12.2012

sporočila: 88

18. feb 2015 20:02

 



Sporočilo je spremenil(a) UČENKA T dne 18. 2015 20:14

Sporočilo je spremenil(a) UČENKA T dne 18. 2015 20:39

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. feb 2015 20:30

Opozorilo: Tole NI za tiste, ki slabo prenašajo razlago globljih zgodb, šriših kontekstov in ki imajo težave z zloženimi stavki. Prav tako NI za tiste, ki slabo prenašajo bazično psihologijo, ki se je kolikor toliko povprečni učenci zmorejo naučiti v srednji šoli.

 

UČENKA T je napisal/a:

 

ja in kaj je narobe,če sem ga vprašala kaj na meni mu je tako všeč,da me ima rad.



Sporočilo je spremenil(a) UČENKA T dne 18. 2015 20:02

 

Vidiš, ti prvenstveno potrebuješ potrditev, da imaš prav. Da delaš prav, Da nisi naredila nič narobePotrditev od zunaj, da nekaj dela prav, po navadi išče oseba, ki v sebi ni prepričana, da je to, kjer je in takšna kot je, okej in zadosti dobro.  In če ravno ni prepričana vase, potem hoče to negotovost na vsak rešiti tako, da nekoga drugega postavi za vzrok svoje negotovosti. V tvojem primeru je to fant, ki ni odgovoril tistega, kar si ti želela slišati. Je po tvoje-odgovoril narobe ali pa vsaj nezadostno. In si še vedno negotovoa In sedaj te negotovost muči tolikanj, da si šla tole zgodbo objavljat na netu (btw, upam, da tvoj fant še nekaj časa ne bo na netu tega našel, to upam v tvoje dobro).

Skratka, boš sedaj še nekaj časa tole samoizdealno muko reciklirala gor in dol. Verjetno si to predelala že z vsemi svojimi frendicami in boš to še kakšnih petkrat, odgovora pa ne bo....tema se bo pa že čisto razkuhala.

Vmes se bo na tem topicu, če ga ne bodo zaklenili, naletelo še n pripovedi o "meni in mojem...ki je malo neorden ampak vem da rad me pa ma" (namenoma brez vejic), vmes bo še n paberkov v stilu "kaj je pa narobe, če nekdo nekaj vpraša, jaz ne razume, kaj je narobe v tem vprašanju" (in bi rekla, da ene res ne razumejo in da se verjetnost, da bodo kdaj razumele, vsak dan manjša).....

Saj, ko sem bila jaz v zgodnjih dvajsetih se bila tudi podobno negotova. Na mojo srečo ni bilo možnosti, da bi človek čisto vsako trenutno bolečino zapisala na netu in so moje negotovosti izvenele v kakšni strani dnevnia, tista stvar je pa potem romala na zbiranje starega papirja. Tako imam luksuz, da se mi ni treba soočati z mojimi zapisi izpred četrt stoletja (je spomin na njih čisto zadosti, gledati mi pa ni treba) - ti pa tega luksuza nimaš, tole bom na netu ostalo do nadaljnjega.

In na mojo res velikansko srečo, sem imela možnost, da sem svoje ženske dileme lahko zaupala res nekaterim izjemnim ženskam, ki so imele zanimive zgodbe in ogromno modrosti. In so mi povedale - brez olepševanj - kaj mi gre. Pa nisem želela vsega slišati. Mnogokrat sem tudi ignorirala kakšno njihovo.  In da se razumemo, dame so imele prav, ko sem jaz bluzila po svoje, je bilo slabše. Ampak to je stvar izkušenj. Se moraš tudi s tem soočiti. Jaz ti svetujem,da malo poiščeš družboo kakšnih starejših modrih gospa.

Sicer je pa tako: vsaka ima možnost, da postane bodisi dama ali pa kokoška. Temu pravimo svoboda izbire.

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti