Zakaj ne ve

mladikica88  

član od: 21.10.2014

sporočila: 61

17. feb 2015 21:37

Se opravičujem, ker kar uletavam, mi je zanimiva tema. Ampak  vam povem, da niso samo moški tisti, ki ne znajo na tako vprašanje odgovorit "zakaj me imaš rad"... mene če moj vpraša zakaj ga imam rada, mu tudi ne znam odgovorit po 5 letih zakona. Pa upam, da nisem čudna zaradi tega.

 

mladikica88

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

18. feb 2015 7:04

Hehehe, mamamia, ne bi vedela, na srečo še ničesar od tega nisem imela v riti.

marjja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. feb 2015 7:05

UČENKA T je napisal/a:

 No naj še 1x napišem temo ,ki sem jo izbrisala v kratki verziji.

Vprašala sem fanta zakaj me ima rad (kaj mu je na meni všeč,kaj ga privlači) in na to nisem dobila odgovora.

Jaz sem njemu brez razmišljanja povedala kaj mi je všeč na njemu ...pa to ne pomeni,da ga nimam rada kot celoto - z napakami vred.

Ne vem zakaj je takšno vprašanje tako težko.

 

p.s pa ni bilo na valentinovo

 

 

 

Drago dete, do neke mere imaš olajševalno okoliščino zaradi mladosti. In do neke mere imaš olajševalno okoliščino, ker si verjetno prebrala eno maso butastih tekstov o moško-ženskih odnosiv v revijah tipo Cosmopolitan in klonih te edicije....

Plus, objektivno nisi odogovorna za to, da se ti je zgodilo nekaj od naslednjega

- nisi dobila vzorca naklonjenosti, spoštovanja itd v paru - strahovito veliko staršev je strahovito lesenih pred otroki in potem se otrok namesto naklonjenosti in spoštovanja nauči lesenosti

- niso te v otroštvu ne doma in ne v šoli naučili (spet zelo sloveniš-slovenceljsko), da se človeka pohvali in zahvali. Je pri nas obupn veliko miselnosti, da ni treba hvaliti, da ne bo komu stopilo v glavo, ko je treba grajati, se pa redkokdo ustavi. Če bi te dobila vzorec pohvale in vzorec zahvale, bi ločila med enim in drugim in se sedaj ne bi mučila z vprašanjem

Skratka, do tu imaš olajševalne okoliščine.

Ampak, vsi moramo enkrat odrasti. In nehati kriviti starše in deprivirano mladost in ne vem kaj še vse od groznih družbenoekonomskih okoliščin..... in preprosto ugotoviti, kaj velja pri sebi vseeno izboljšati. Ti se moraš, prvenstveno naučiti - saj si Učenka, ne -  imeti sebe rada. Ker trenutno se nimaš, niti nimaš blage ideje, kaj to je - se to lepo prebere iz zapisanega, okej, malo se prebere med vrsticami, ampak ni tako nepopisno zakrito.

 Če bi se imela resnično rada, ne bi hlepela po tem, da ti okolica taksativno našteva, zaradi česa te imajo radi.  Ker tisto, ko hočeš našteto, zakaj te ima nekdo rad, ta seznam, draga moja, to je seznam pohval, ki ti jih do sedaj niso izrekli. Okej, ti jih pač niso. Jih bodo pa drugi v tvoji prihodnosti. Ampak, za božjo voljo, ne zahtevaj tega od svojega fanta. On je dober človek, ki te ima preprosto rad. Pika.  On je preprosto vesel, da obstajaš, da si v njegovem življenju in ne čuti nobene potrebe, da bi to naprej elaboriral. Uživa v trenutkih, ki so. In je pripravljen biti s tabo tudi v trenutkih, ko bo užitka manj, ampak bo s tabo, ker si. Je hvaležen, da si. A kapiraš? Če ne, preberi stavek še enkrat in še enkrat in boš že ukapirala. In počasi dojemala razliko med pohvalo in zahvalo.  

 

Ko boš ukapirala prejšnji tekst, bodo počasi začele prihajati tudi pohvale okolice za tvoj intelekt, dosežke, magari za ročne spretnosti pri kvačkanju prtičkov in dolbljenju brezovih vej (okej, upam, da to zadnje vseeno ne - topic na to temo, ki se je tu pojavil kakšno leto nazaj, me še vedno plaši..) - ti jih boš pa znala slišati.

 

Čeprav, če boš takole najedala in spraševala in točkovala odgovore, bo ugotovil, da morda pa ni toliko užitka  in da morda s tako najedalko tudi težjih preizkušenj ne velja preživljati.

 

Mimogrede, pa ti, si hvaležna, da je on v tvojem življenju? Just askin'

Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. feb 2015 7:19

marjja je napisal/a:

Hehehe, mamamia, ne bi vedela, na srečo še ničesar od tega nisem imela v riti.

marjja

 

Hudimanovo srbi in pika . Zato pa so pezdir terice metale v fante, ki so jih prišli motit pri delu. In so se praskali in poskakovali, dokler se niso preoblekli in okopali .  Vidiš Učenka, tudi taka so bila svojčas osvajanja. Fant je prišel zezat punco-terico, ki mu je bila všeč, ta mu je pa, čeprav je bil tudi on njej všeč, vrgla za vrat par pesti pezdirja  .

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. feb 2015 7:58

ja, to so bili časi.... zdaj pa na facebook napiše kaj še bolj srbečega.

Sonja

kozamurnik

sporočila: 2311

18. feb 2015 9:09

Malo izven konteksta( ker ne znam razloziti nerazlozljivega)le to, da je en prestizni arhitekt dobil nagrado prav zaradi brezovih debel in vej. 

Le uporabiti jih je treba znati. Kot se marsikaj drugega. 

murnik

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

18. feb 2015 10:38

saša

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

18. feb 2015 11:23

Res ne vem kaj je narobe z vprašanje, ki ga je postavila fantu....

te.jcika

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

18. feb 2015 13:09

Nič, le da nas večina tukaj ugotavlja, da ni nujno, da bo dobila odgovor, oziroma odgovor, ki ji bo všeč ...

 

Meni partner na vprašanje, ali me ima rad, vedno odgovori: "Daj mi 100 EUR, pa ti povem." (V starih časih so bile marke). Sem in tja ga še vedno vprašam. Za hec. In ne pričakujem drugačnega odgovora. Samo preverjam, če je še vse o.k. z njim.

sonci

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

18. feb 2015 14:51

Jaz sem z mojim 10 let in njegova pdejanja povedo več kot tisoč besed. No, včasih -tako kot tale naša učenka, ki je že v pravih letih, da se stvari razvijajo v pravo smer, pa tudi jaz mojega tako čist iz ljube želje " slišati" kaj lepega v objemu kaj povprašam ....besed je malo, ampak ko se  me njegove nežne roke dotaknejo se vsa stopim...  in sem spet brez besed

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti