kuhinjski robot gorenje mmc 800 w

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

tema odprta - 15. feb 2015 12:45 | ogledi: 9.086 | odgovori: 15

Vem, da obstaja o planetarnih mešalnikih že precej tem, vendar me trenutno zanima, ali ima kdo izkušnje s tem dotičnim mešalnikom Gorenje MMC 800 W ali še boljše, če kdo ve, kakšen je v primerjavi recimo s Kitchenaidom (tega sem preštudirala od spredaj nazaj in obratno, samo trenutno finance niso ravno naklonjene njegovemu nakupu:D).

Mislila sva počakat z nakupom le-tega, ker stari navadni mikser s posodo še dela, vendar nama je že pred časom izdihnil testeninar in ker imamo že vsi totalno abstinenčno krizo od domačih makaronov (ja, to obstaja:D), zdaj iščeva nadomestilo... Smo namreč veliki porabniki domačih testnin in ta ima nastavek za makarone, kar precej šteje. Všeč mi je tudi, da ima tisti pokrov, da se ti ne praši povsod okoli, ko recimo delaš sladkorno maso, ker tisti sladkor v prahu je res ubitač za pucat... Vseeno pa bi rada, da zadeva dobro dela, seveda;).

Torej: rabila bi ga predvsem za:

- stepanje, gnetenje, misanje,... vsega živega - fajn bi bilo, če bi hitro stepel smetano in beljake, recimo, samo to itak vsak prej ali slej naredi;) Ne delam nekih izrednih količin, ker rajši naredim več različnih stvari:D, tako da količina ni omejujoči faktor. Za kruh imam tako kruhomat, tako da tudi ni problem - fajn je, če gnete, ni pa to zdaj odločilno.

- gnetenje domačih sladkonih mas in domačega marcipana - to pa je važno!

- domače testenine - za testo ni problem, ker mi ga naredi lepo tudi multipraktik (tudi Gorenje), rabila bi pa tisti nastavek za mleto meso in not potem diske za makarone & kompanijo.

 

Torej: ga kdo ima in kako ste zadovoljni? Ali imate mogoče kakega drugega, ki ima tudi nastavke za votle testenine (ne za rezance, za to mam ročno ampio, ki je super duper in je ne zamenjam:), naredi lepo testo za lazanje, rezance (široke in ozke). Zanimajo me torej tisti, ki delajo makarone - svedrčke ipd...

Najlepša hvala vnaprej!



http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Temo je spremenil(a) Veri dne 15. feb 2015 12:46

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

15. feb 2015 13:56

Sem prebrala, ja, hvala vseeno:). Ta avtor je zelo navdušen, samo ne vem, ali je bila reklama plačana;). Zato še tu sprašujem;). Bom pa šla v trgovino pogledat, če bi šli nastavki od starega testeninarja gor - če bi, potem bi ga kar vzela, pa bude šta bude, ker teh nastavkov imam celo morje in mi jih je ful škoda. Pri starem testeninarju pa so šli čisto vsi plastični deli in jih ne morem menjat (že vprašala, ne delajo oz. ni kje kupit).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

15. feb 2015 15:03

No, isto, kot se ti sprašuješ, sem se spraševala tudi jaz . Samo, če bo furt na furt v uporabi, se mi zdi, da je cena v primerjavi s Kitchenaidom al kakim že, kar sprejemljiva.

lp

cervus

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

15. feb 2015 15:33

Haha, res je - napisano je tako, da se nekak vidi, da je plačana reklama... Oz. verjetno je dobil kak popust pri aparatu, ne vem. Mi je pa všeč in na splošno imam zelo dobre izkušnje z Gorenjem, pa če kaj gre, tudi z njihovim servisom, kar ni zanemarjlivo (da lahko dobiš nadomestni del itd...)

Ja, za tega bi še napraskala, se ne pritožujem nad ceno, če zadeva dobro dela. Ker bi za testeninarja dala enako kot zdaj za tega z nastavki... In testenine res obožujemo, sploh domače - vsi, ne vem, ali je dedno ali privzgojeno (povem, če bova kdaj kakega posvojila:D), vsekakor je pa šlo naprej:D. Tako da... se še vedno sprašujem, če pa ga nabaviva, pa seveda povem, kako se bo obnesel, če te še vedno zanima:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

15. feb 2015 23:36

Hehe, long time no type;). Hvala za prijazno dobrodošlico:)

Testo za votle testenine je iz istih sestavin kot testo za valjane testenine (rezanci in kompanija), samo malo bolj suho je, sicer pa isti šmorn: moka, jajca in/ali voda ali samo moka in jajca. Točna konsistenca je malo odvisna od aparata, malo pa od moke, ki jo uporabiš in malo tuid od šobe (bolj zamotane šobe so malo bolj picajzlaste in hočejo točno določeno mokroto, prav tako je bolj zahtevno delat z drugimi mokami (nebelimi oz. nepšeničnimi)).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

zelenablitva  

član od: 16.2.2015

sporočila: 3

16. feb 2015 8:01

Jaz sem sama dolgo gledala Gorenje MMC800W, potem pa med brskanjem naletela na tega https://www.bfcshop.si/kuhinjski-robot-bomann-km383c Sicer sem bila na začetku malo v dvomih ampak me je pozitivno presenetil, predvsem pa sem se zanj odločila zaradi njegove zmogljivost mešanja.

Pa tudi dokaj enostaven je za čiščenje...

Mogoče komu olajšam odločitev ;)

zelenablitva

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

16. feb 2015 9:20

Jaz se tudi odločam za nakup kuhinjskega robota, ker so mi počasi drug za drugim odpovedali moji kuhinjski pripomočki. Sedaj bi rada en aparat za vse ostale. Se pravi, da resnično imam v enem vse kar potrebujem, mešalnik, sekljalnik itd. Potem lahko pospravim ostalo v predal ali dam stran, kar pomeni več prostora na pultu.

Tole kar gledam, pa je večinoma mešalec, pa še to nekateri pravite, da samo za večje količine.

Tale Bomann mi je sicer zelo všeč zaradi velike posode. Pod 4 litre se mi zdi namreč odločno premalo. Vsaj kg moke mora iti noter. Ampak drugih priključkov pa nima, kajne?

kara

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

16. feb 2015 9:37

Tudi sama kupujem kuhinjski robot. Rada pa bi takšnega, da lahko s pulta pospravim vse ostale pripomočke, se pravi, da meša, seklja, melje itd.

Tale Bomann mi je sicer zaradi velike posode zelo všeč, ampak ni videti, da bi imel še kakšne priključke. Jih ti imaš Zelenablitva?

kara

mamimamasta  

član od: 20.6.2013

sporočila: 16

16. feb 2015 10:34

Veri je napisal/a:

... za rezance, za to mam ročno ampio, ki je super duper in je ne zamenjam...

 

Veri, ker omenjaš tudi Ampio, lahko, prosim, napišeš kakšno info na kaj je potrebno biti pri nakupu Ampie pozoren?

Tole gledam: http://www.amazon.de/Nudelmaschine-AMPIA-Marcato/d 

Je OK?

Pa še to: ali se te vrste strojčki ne premikajo (drsijo), če niso pritrjeni na mizo/pult? Se mi zdi, da ta Ampia te možnosti nima.

Hvala!

mamimamasta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti