kuhinjski robot gorenje mmc 800 w

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. feb 2015 12:56

kara je napisal/a:

Tole kar gledam, pa je večinoma mešalec, pa še to nekateri pravite, da samo za večje količine.

Tale Bomann mi je sicer zelo všeč zaradi velike posode. Pod 4 litre se mi zdi namreč odločno premalo. Vsaj kg moke mora iti noter. Ampak drugih priključkov pa nima, kajne?

kara

Katero je samo mešalec, Gorenje misliš? Tam se mi zdi, da je isto kot pri Kitchenaidu in podobnih, da moraš dodatke posebej dokupovat. Meni multipraktik še lepo seklja, tako da tega zdaj ne bi kupovala, šejker tudi še dela, tako mi to ni glavna reč (fajn, če bi bilo vse v enem, samo dostikrat potem ne dela vse glih optimalno po mojih opažanjih, pa jaz jih pogosto vse hkrati uporabljam in potem je smotano, če imaš samo eno posodo)... Mene znima predvsem nekaj takega, kar bi delalo votle testenine in super, če dela še kaj drugega... zato mi tisti boman odpade.

 

mamimamasta, ko sem kupovala ampio, je bil samo en model tu na razpolago:D Takrat je bil dobrih 7000 sit, se mi zdi. Kasneje sem kupila še enega slovenskega, da podpiram naše gospodarstvo, pol cenejšega (3500) za na morje, vendar bila zeloooo razočarana. V samo tistem bogem mesecu na leto je bil čisto bogi in par let sem se še matrala, zdaj pa sem ga razstavila, ker enostavno ni bilo več kaj z njim počet. Šlampasto narejen, šparali so pri kovini, reže med valji in ohišjem, itd... Tako da če misliš to večkrat delat, se splača kupit Ampio ali Marcato (to je ista firma, samo 2 imeni ima za različne trge - go figure, nimam pojma, zakaj) ali Atlas. Ti delajo vsi fajn mašince, prepoznaš po teži. Potem sem kupila še eno DPE, malo boljše od tistega našega klumpa, ampak vseeno ni primerjave z Ampio. Kupila sem ga namenoma zato, ker moja Ampia nima tistih kljukic ob strani, kamor gor obesiš različne nastavke (ki so od Marcata - za špagete, pa za različne valovite fetucine itd..., predvsem pa za raviole, to sva si želela:), poglej na tvojem linku spodaj imaš podobne) in še ena ampia bi bila draga, to je bilo pa poceni in sem ga vzela zato, da imam stojalo, da lahko nastavke uporabljam:D. Moja Ampia ima sicer enako kot tvoja tudi rezila za tanke in široke rezance, samo sva si želela še kake druge in potem sva kupila nastavke in to "stojalo" - na katerem se sicer da valjat, vendar vedno zvlečem ven ampio, da na njej valjam, na tem pa samo režem, če hočem kake take reči. Ni pa to neka nujna reč, da ima te kljukice (samo ob strani sta mali kovinski zadevici, ne vem, ali ta na linku ima, ker se ne vidi dobro).

Vsi strojčki, ki sem jih kupila, so kovinski, samo niso vsi enako dobro narejeni: kot rečeno, slovenski je bil zanič v vseh pogledih, tale poceni italijanski (kupljen v it) sicer naredi, je pa precej težje vrtet ročko in ne gre vse tako lahko kot pri ampii, ki je pa zakon!

Tista, ki si jo nalepila na linku zgleda čisto taka kot moja, saj mislim, da delajo samo 2 modela, edina razlika je pa v širini strojčkain s tem širini plaht, ki jih dobiš, mislim, da imajo možnosti 11 cm ali pa 15 cm. Moja je 15 cm, ta verjetno tudi,glede na mere. Moraš pa nujno pritrdit na mizo, ja, drugače ne gre, niti pod razno (Probala;). Debelina je lahko kot običajen pult (mislim, da 5 cm), prav dosti več pa že ne gre na tisti navadni standardni nastavek, ki ga dobiš zraven z mašinco.



http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 16. 2015 12:57

zelenablitva  

član od: 16.2.2015

sporočila: 3

16. feb 2015 13:08

Ja bomann ima tisto kar vidiš na sliki, nastavek za stepanje, kavelj za gnetenje testa in še en nastavek za mešanje, to je to... Ampak kaj pa rabiš več?

Za ostale stvari imam raje manjše bolj praktične aparate, kot je sekljalnik ožemalnik, mikser...

Dejansko pa kakor je nekdo navajen, nekaterim ustreza to, nekaterim drugo...

zelenablitva

mamimamasta  

član od: 20.6.2013

sporočila: 16

16. feb 2015 13:44

O, Veri, hvala, hvala 

Potem bo tale kar prava. A da se da v SLO to kupit? Kje si jo pa nabavila?

mamimamasta

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

16. feb 2015 14:00

Glej Zelenablitva, jaz imam cel kup tistih malih aparatov: ožemalnik za citruse, pa multipraktic Ronic, ki ima nastavke za rezanje, sekljanje itd, pa električni mašin za mletje mesa, zelenjave itd.itd. Vse to ne morem imeti v kuhinji, še manj na pultu, zato imam v kleti. A misliš, da se mi ljubi iti vsakokrat, ko moram na tanko narezati zelenjavo po stopnicah? Če bi na pultu imela en aparat z vsemi priključki, pa bi seveda bilo uporabno in hitro dosegljivo, tudi, če gre za eno čebulo ali dva krompirja.

Vidiš, zato tokrat pred nakupom resno razmišljam kakšno zadevco kupiti, da bo nadomestila kup včasih tudi neuporabne robe v moji kuhinji.

Mi je pa všeč tvoj Bomann, kot sem rekla je močan in pa veliko posodo ima. Navadno je posoda pri ostalih pod 4 l. 

kara

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. feb 2015 15:05

zelenablitva je napisal/a:

Ja bomann ima tisto kar vidiš na sliki, nastavek za stepanje, kavelj za gnetenje testa in še en nastavek za mešanje, to je to... Ampak kaj pa rabiš več?

zelenablitva

Testeninarja... Meni je glavno to, da ima za testenine delat...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti