Mucke

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

13. feb 2015 14:03

Mi smo ga vzeli iz zavetišča in nismo podpisali nobene pogodbe. Muc v bivalne proste ne sme, lahko je v kurilnici, drugače pa veselo zunaj lovi miške. 

luccka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. feb 2015 14:47

Imam dva mačka, brata in sestro. Stara sta devet mesecev, oba sta sterilizirana in vajena življenja v hiši in okrog nje. Muca je kratkodlaka, srebrnosiva tigrasta, muc pa črn in dolgodlak. Oddala bi samo oba skupaj. Če se ti ne zdita prestara in če ti do Pirana ni predaleč, ju pridi pogledat.

nola

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

13. feb 2015 14:56

Nola, držim pesti :)

hedonist

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. feb 2015 16:03

Hvala Hedonist.

nola

masy  

član od: 19.8.2010

sporočila: 28

13. feb 2015 16:59

luccka je napisal/a:

Mi smo ga vzeli iz zavetišča in nismo podpisali nobene pogodbe. Muc v bivalne proste ne sme, lahko je v kurilnici, drugače pa veselo zunaj lovi miške. 



luccka

 

Zivjo iz katerega zavetisca pa ste vzeli ce ni skrivnost. Tako bi potem tudi sama uzela.

masy

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

13. feb 2015 17:20

masy je napisal/a:

Ja sem se že pozanimala okoli 40€ vendar podpises pogodbo za izkljucno notranje bivanje cesar pa ne zelim. 

 

Bi z veseljem sicer resla kaksno iz zavetisc.

 

Maša



masy

Ni čisto res. 

 

Pogodbo o posvojitvi bi sicer naj izdala vsa zavetišča, vendar ni vedno tako. Žal.
Pri posvojitvi je še kako poembno, da se tudi posvojitelj zaveda vse odgovornosti, ki jo lastnišvo živali prinese in s svojim podpisom jamči, da bo skrbel za žival v skladu s pogoji.

Pogoj: izljučno notranje bivanje pa velja v nekaj zavetiščih, nikakor pa ne v vseh in nikakor ne za vse mačke. Tudi v zavetiščih, ki sicer veljajo za zelo načelna, kar se notranjega bivanja tiče, imajo kdaj kako muco, ki jo oddajajo koz notranje-zunanjo, v VARNO okolje, če je videti, da muci izljučno notranje bivanje ne bi ustrezalo.

 

Kar pa se stroškov posvojnine tiče: tistih nekaj 10€ je majhen strošek napram temu, da je žival cepljena, kastrrana in sterilizirana, razglistena in osnovno veterinarsko oskrbljena, (če je to bilo potrebno on namestitvi v zavetišče).
Komur se da seštevati veterinarske postavke za tretiranje proti zajedavcem, cepljenja in kastracijo, bo videl, kako majhen znesek je v resnici posvojnina.

Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. feb 2015 22:13

mamaF je napisal/a:

Komur se da seštevati veterinarske postavke za tretiranje proti zajedavcem, cepljenja in kastracijo, bo videl, kako majhen znesek je v resnici posvojnina.



Mojca

Se čist strinjam

lp

cervus

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

14. feb 2015 9:30

Mi imamo zavetiško muco (sterilizirano - vzeli na Gmajnicah) in muca, ki smo ga dobili preko objave na bohi privat. Muca je kljub lepemu ravnanju in že več letnemu stažu pri nas nezaupljiva, čeprav se rada pocrklja, ampak kolikor sama hoče in dovoli, vedno je na preži, rada spi v kakšnem skritem kotu..., kot bi preživela neke težke razmere preden je prišla v zavetišče. Muc je pravo nasprotje, zaupljiv, nežen in sploh pravi hišni maček. Oba sta zunaj in znotraj hiše, tako da ju niti ne podimo ven, niti ne zapiramo noter. Pridna za preganjanje miši. Moja izkušnja je taka, da bi raje vzela mucko privat, kjer z mamico muco lepo ravnajo, saj sem prepričana, da takšno ravnanje prenese tudi na mlade mucke, kot pa zavetiško muco, kjer ne poznamo iz kakšnih razmer je prišla,  čeprav na tak način pač rešiš eno revico ali revčka. To je seveda naša izkušnja, lahko pa je zgolj osamljen primer.

tedyka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

14. feb 2015 9:57

Tedyka,

zdi se mi, da je pri mačkih veliko bolj kot poreklo važen tvoj in njhov karkaker - z vsakim mačkom pač ne moreš biti par, tako kot tudi z vsakim človekom ne. Raje reci, da ima tvoja mačka trden značaj in te ima lepo v oblasti.

Pri mojih starših je, odkar pomnim, pri hiši kaka mačja duša ali dve (obdobja brez so izjemno kratka). Imeli smo že vse, od pritepenih, najdenih, kupljenih, podarjenih, iz zavetišča -  edino, česar ni bilo, je bil kaki von Matschek z rodovnikom do leta 1800 in nazaj. Se mi zdi, da smo kar z vsemi  enako delali, ampak so mačji značaji tako različni, da ni nobenega pravila. Največja crka je bila prav tista iz zavetišča, ki je splezala nate in se ni dala spraviti iz naročja drugače, kot da si vstal in jo zvrnil na tla (pa še takrat je visela na puloverju s kremplji, tako da smo razvili druge tehnike). Bili so taki, ki so ti bili neprestano za petami in taki, ki so prišli blizu le, ko so bili lačni in so se miši zakopale. Mišolovci, ptičolovci, muholovci, eden se je zravsal z ježem (slaba, zelo slaba odločitev), pa par nežnih mačjh ljudi, ki so bežali pred mišjo, če so jo slučajno srečali. Če jim pokažeš krtačo, se eni vržejo na hrbet in se začnejo sliniti, še preden jih začneš krtačiti, drugi pa v grozi zbrišejo in jih ni na spregld dva dni. Tako da ni pretirano važno, od kod so. No, materina vzgoja je le pomembna, daleč najlažje navadi mati mačka svoje potomce na mačje stranišče ali zakopavanje kakcev. Ampak mački, s katerimi grdo ravnajo, zelo dobro vedo, koga se morajo bati in tudi postanejo zaupljivi, če imaš pravi pristop - če se pač nekako v duhu ujameta. Če se ne, je pa tako ali tako bolje, da gresta vsak svojo pot, maček bo že pokazal, kdaj te ima poln kufer.

 



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 14. 2015 13:44

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. feb 2015 12:45

tedyka je napisal/a:
 Muca je kljub lepemu ravnanju in že več letnemu stažu pri nas nezaupljiva, čeprav se rada pocrklja, ampak kolikor sama hoče in dovoli, vedno je na preži, rada spi v kakšnem skritem kotu..., kot bi preživela neke težke razmere preden je prišla v zavetišče.

Temu bi jaz rekla normalno mačje vedenje.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti