Masterchef slovenija

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

15. apr 2015 14:57

Vrtejbenka je napisal/a:
Mi je bilo pa kar malo hudo, ko so pokazali izsek, da je Jerneju padla jed pred predstavitvijo sodnikom na tla.

joooj, bogi no

meni je kar dih zastal od smole, ki se mu je pripetila

 

Nimam niti jaz še favorita, me pa res zanima nadaljni razplet šova.

anka

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

15. apr 2015 21:12

Ma to je pa zdaj že kar nekaj. Ne vem kaj so si nekatere mislili, ko so se prijavljali na oddajo. Ne poznajo mehiške kuhinje, ne poznajo kus kusa, ne znajo filitirati ribe,....kar nekaj. Bi pričakoval več od ljudi, ki se izpostavljajo javnosti. 

fasulas

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

15. apr 2015 22:50

Jah amaterji so... saj namen oddaje je v določeni meri pokazat kako se kakšno stvar naredi, ne? Osebno mi je najbolj všeč Avstralska verzija Masterchefa. Tam so sodniki res zelo prijazni, poleg kuhanja pa imajo še "masterclasses", kjer se učijo novih tehnik. Imajo tudi res zanimive izzive.

the tina

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

16. apr 2015 8:51

Tudi sama sem bila malo razočarana nad včerejšnim delom tekmovanja.Če se prijaviš in si sprejet se pripraviš...in pika.

Mi je bil pa lep Majin krožnik, pečen bracin z česnovo kremo v listih, mislim da mlade špinače.

Zanimiva se mi je zdela jed Luke, polenta z masovnikom..upam, da sem pravilno napisala..če kdo ve kako se to skuha,bom vesela recepta, navodil.



Vrtejbenka

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 16. 2015 08:57

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

16. apr 2015 11:06

Hvala Miss za link...vidim, da jedi tudi nisem prav črkovala, pravilno je masovnek.Bom ob priliki naredila z polento.

Zmagovalec dobi pokal, denarno nagrado...kaj pa knjga njegovih receptov? Po ostalih državah mislim, da zmagovalec dobi tudi svojo kuharsko knjigo.

Vrtejbenka

Chef95  

član od: 26.7.2014

sporočila: 16

16. apr 2015 21:40

Vrtejbenka je napisal/a:

Hvala Miss za link...vidim, da jedi tudi nisem prav črkovala, pravilno je masovnek.Bom ob priliki naredila z polento.

Zmagovalec dobi pokal, denarno nagrado...kaj pa knjga njegovih receptov? Po ostalih državah mislim, da zmagovalec dobi tudi svojo kuharsko knjigo.



Vrtejbenka

Mi doma masovnek rečemo tudi temu, ko sami doam pripravljamo kuhano maslo. Iz domačega mleka pobiramo smetano in ko jo imamo eno šalico za čaj jo z mikserjems miksamo, dokler ni posebej pinjevec in smetana kot nekakšna skuta. Z leseno kuhalnico maslo stisnemo skupaj in pi jevec odlijemo ali shranimo. Če stisnjeno maslo shranimo je to surovo maslo, če ga pa še nekaj časa otiskamo s kuhalnico in splahnjujemo z MRZLO vodo oda od sebe še več mleka. To damo v manjšo kozico in na majhnem ognju kuhamo cca 30 min, da se maščoba stopi in beljakovine in ostali ostanki koagulirajo. To maslo precedimo v steklen kozarček in ko se ohladi temu rečemo kuhano maslo, ki nima roka uporabe <mpak le če ga skladiščimo v temi in na hladnem saj je to 100 maščoba. Tega masla ni treba uporabljati v tako velikih količinah in da bolj izrazit okus.

Ostanek, ki je ostal na cedilu vržemo stran oz mu primešamo zdrobljen košček kruha in žlico sladkorja in temu pri nas doma tudi rečemo masovnik.

Chef95

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

16. apr 2015 22:25

To kar so si danes privoščili sodniki je skrajno nesramno. Čeprav mi je Jernej simpaticen, si napredovanja ni zaslužil. Tamaro so skritizirali samo zato, da je Jernej sel naprej. Pravila igre so bile jasne. Zmaga tisti, ki izda 2 najboljša kroznika in ne kdo si bolj želi napredovanja. Jernej je imel "roko na srce" samo en krožnik, Tamara pa dva. 

Nič drugega kot tipična slovenska kuhinja. A bo v finalu zmagal najboljši ali najbolj priljubljen s strani sodnikov. Mislim da ta drugo.

fasulas

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12651

16. apr 2015 23:57

  Fasulas, meni pa se ni zdelo ravno nesramno, kajti Tamaro so vprašali, kako močno si še želi biti v kuhinji, pa ni pokazala ravno pretiranega navdušenja. Lahko, da se motim, ampak meni se zdi, da ima Jernej res veliko željo, pa tudi veselje do kuhanja. Sicer pa, pustimo se presenetiti, tekmovanje se je šele dobro začelo in kakor je videti, jih čaka vedno več teških izzivov.  

mopsika

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

17. apr 2015 17:41

Tudi meni je bilo všeč, kako je sodnica pomagala Jerneju. Je kar prav, da je on ostal v šovu, ker mu to toliko pomeni. Seveda pa nima možnosti ostati do konca, ker sta vsaj dva moška precej bolj znajdena v kuhariji kot on - očitno imata malo širše kuharsko znanje.

Je pa res, da amaterji ne obvladajo prav vsega ampak le določene stvari in je potem od naključja odvisno ali bo za kuhat izbrano tisto, kar dobro obvlada.

Nekako se mi zdi prav, da so povečini vsi tekmovalci na približno istem nivoju znanja in spretnosti. Če bi bil med njimi res kak super profesionalen  kuhar, potem proti njemu seveda nimajo nobene možnosti in so samo priročni kandidati za vsak teden po enega vreči ven iz šova.

 

 

 

BABI 2+2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti