Masterchef slovenija

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

4. apr 2015 20:51

In btw. jaz bi tudi navijala na mamamio, ker je pravi virtuoz v kuhinji 

yulchi

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. apr 2015 22:11

Sicer še nisem gledala, ampak če je res realno ocenjevanje, bo končno ena zanimiva oddaja :D

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. apr 2015 7:48

bannanna je napisal/a:

Sicer še nisem gledala, ampak če je res realno ocenjevanje, bo končno ena zanimiva oddaja :D



 

Kolikor sem videla v tej eni oddaji, je bilo kar realno, seveda glede na videz, ne moremo pa gledalci reči nič o okusu. Ocenjevali so videz krožnika, torej prezentacijo jedi, okuse ozirma kombinacije okusov, pa spraševali kandidate zaaj so se odločili za sodelovanje in kaj želijo doseči. So pri nekaterih rekli, da se vidi, da se strast do kuhanja in ljubezen do tega početja zrcalita v jedeh. 

Razlike med posameznimi tekmovalci so bile velike, tudi razočarnaj je bilo nekaj, ker so sodniki krožnik slabo ocenili, tekmovalci pa nastopali z argumentom, da je taka jed dobra vsem, ki so jo doslej jedli. To je tista razlika, o kateri sem govorila - ni nujno da tisto, kar je nam dobro, pride dobro skozi sito kulinaričnih izvedencev.

Kot na primer pri kakšnem receptu, ki ga kdo kritizira, beremo odgovor, da je že dobro, saj so doslej vsi vse pojedli. 

Sebe na taki tekmi ne vidim, poznam svoj domet, sloh ko sem videla kaj so pripravili nekateri tekmovalci. Kombinacija okusov bi mi še šla (ne maram preveč izraitih okusov v eni jedi oziroma na enem krožniku, dopolnjevanje okusov je pa sila zahtevna rečin tu ne vem, kako bi šlo ), improviziriam dobro, torej bi se znašla pri pripravi jedi s sestavinami, ki mi jih dajo, prezentacija oziroma podoba na rožniku pa - nula. 

Bom jaz lepo doma ždela in uživala v stvaritvah drugih. Je pa tu na kulinariki nekaj takih, ki jih v takem šovu zlahka vidim.

 

 

mamamia

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

10. apr 2015 9:20

Mamamia, za MasterChefa nas je veliki večini prestarih, po njihovih merilih seveda.... Saj so vsi stari tam nekje nad 30 let, heh,... pa vsi imajo srce parajoče zgodbe :).

Je pa res, da bi vas jaz kar nekaj rada videla na takšnem tekmovanju :) in bi vsi "razturali" s svojimi kulinaričnimi sposobnostmi.



Levinjav

Sporočilo je spremenil(a) Levinjav dne 10. 2015 10:17

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

10. apr 2015 13:04

   Jaz pa mislim,  da kamere,  pogledi strogih sodnikov in točno namenjen čas kuhanja,                                naredijo             svoje,  čeprav si lahko zelo dober kuhar.  Vsa čast vsem, ki so imeli pogum, da so se prijavili. 

 

 

 

 

 

mopsika

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

10. apr 2015 23:17

A je kdo prejel vabilo k prijavi s strani ekipe MasterChef? 

Meni osebno je oddaja všeč, mi je pa zanimivo, da so se prijavljali ljudje, ki nimajo "širine". Nekateri kandidati še nikoli niso kuhali mehiške hrane, nekateri je pa celo niso še jedli. Kako boš kreativen, izviren, inovativen, če pa ne poznas osnovne kuhinje. Mehiska, italijanska, azijska.. so osnove kuhinje, kjer se naučis poznavanje zacimb, zelenjave, povezovanje okusov....

Mi je pa bil všeč nek primorec, ki je rekel, da je v svojem življenju jedel samo enkrat mehiško in je na izzivu pripravil odlično jed. Moj tihi favorit, če ga nebo živci izdali. Aja, pa še tisti 19 letni mulc kuha odlično. Zna presenetiti, kapa dol že zdaj.

fasulas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. apr 2015 17:14

A misliš tistega Primorca, ki je za predstavitveno jed pripravil torteline s cipljem? Fant je res poln idej. Pa še nekaj jih je. 

Meni je oddaja zanimiva. Ne glede na to, da jih mnogo ni poznalo mehiške hrane, je bil to vseeno izziv.Včasih je morda dobro, da manj veš, poznaš le osnove, saj potem ne zapletaš in so okusi čisti. Meni je zanimivo ocenjevanje, je pa seveda škoda, ker gledalci ne moremo jedi tudi okusiti, da bi res do konca spoznali ocenjevanje, katere okuse torej komisija priznava in katerih ne.

Ker imam zda nekaj  tednov več časa za tv kot običajno, redno gledam tudi 3 -2-1- kuhaj na hrvaški RTL. Tam je šele hec. Po nekaj uvodnih krogih, ko tekmovalci kuhajo iz enakih sestavin, je zdaj tako, da jim komisija določi sestavine in morajo prirpavljat hrano, kot pač znajo in zmroejo. In se je ena sicer odlična kuharica kontinentalnih jedi znašla pred nalogo, da mora pripravit brodet. Je prizanal, da komaj razlikuje ribe in da je brodet tudi jedla samo enkrat in da nima pojma ... Spet ena druga, ki še ni nikdar tatarca prirpavljala, je dobila izjemno visoke ocene, ker ji je z enostavnostjo uspelo zadet v polno. Pa ena starejša gospa nenehno poudarja, kako dobro kuha in da doma vse pojedo in jo vsi hvalijo, komisija pa jo je skritizirala za večino dosedanjih jedi (dva krat se je izvlekla za napredovanje v neposrednem dvoboju z drugim najslabšim v enem krogu, nedavno pa je izpadla, ker se ji je sesirila holandska omaka).

 

In tudi mi je škoda, ker gledalci ne moremo okusiti jedi.

 

Sicer pa, kot sem že rekla: eno je dobro kihat doma, za svoje ali prijatelje, in si zadovoljen, drugo pa je dat to jed ocenit poznavalcem, strokovnjakom, ko ne velja zgolj tista, da se o okusih ne razpravlja, pač pa se upoštevajo tudi določena pravila.

 

To, fasuas, da ljudje ne poznajo mehiške, azijske, celo italijanske kuhinje, mene ne preseneča več. Se je zgodilo, da me je znanka prosila za pomoč pri pripravi paelje - v dušeno meso z grahom in papriko je hotela stresti tisti riž, ki ga kuhaš kar v vrečki pa potem daš v jed ... o kaknem žafranu ne duha ne sluha, kaj šele o kakšno drugi sesatvini, ki sodi v paeljo, je bil  pa curry vmešan. 

Na slovenskem Masterchefu e pa ena naredila kao  burrito, a zavit kot tortilja. Ve se, kako je zavita tortija, kako burrito  itd.

 

 

 

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. apr 2015 17:51

mamamia je napisal/a:

 

Na slovenskem Masterchefu e pa ena naredila kao  burrito, a zavit kot tortilja. Ve se, kako je zavita tortija, kako burrito  itd.

 



mamamia

 

Kaj misliš kot tortilje? Tortilja je samo ploski kruh, ki se zvija kot burrito, ali prepogne kot taco, quesadilla, se poha in je kot čips...

 

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2015 17:52

Chef95  

član od: 26.7.2014

sporočila: 16

11. apr 2015 17:58

Problem je ker je odaja licenčna in se morajo sodniki delati zelo stroge do neke mere arogantne. Drugače mislimda so čisto uredu ljudje. Dvakrat sem bil v hiši kulinarike Jezeršek na ogledu, kjer nam je predaval Luka Jezeršek in mislim, da je top osebnost. Čeprav je v vrhu slovenskega cateringa je z nami delil svoje metode dela, namigoval na poslovne zamisli in odgovarjal na vsa zastavljena vprašanja.

Chef95

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. apr 2015 18:07

Chef95 je napisal/a:

 Čeprav je v vrhu slovenskega cateringa je z nami delil svoje metode dela, namigoval na poslovne zamisli in odgovarjal na vsa zastavljena vprašanja.



Chef95

 

Tisti, ki so res dobri imajo toliko samozavesti, da z veseljem delijo svoje znanje in vidijo konkurenco kot nekaj dobrega. Vsi ostali, kar se mene tiče, niso vredni počenega groša. 

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti