Prosim, če katera podari ali proda po simbolični ceni!

XYWXYW  

član od: 6.1.2015

sporočila: 11

tema odprta - 1. feb 2015 19:12 | ogledi: 11.158 | odgovori: 25

Prosim, če katera podari ali proda po simbolični ceni kakšna ženska oblačila, hlače št. 44, puloverje ali maje št. 42 in obutev št. 39. Zaradi stiske in pri dveh šolarjih si enostavno ne morem  kupiti. Na več vprašanj sem vam pripravljena odgovoriti na zasebno sporočilo. HVALA!!



XYWXYW

Temo je spremenil(a) XYWXYW dne 1. feb 2015 20:08

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

1. feb 2015 23:04

Kaj pa če bi vsaj nakazala, od kod si!? Bi se verjetno marsikdo lažje odločil, da ti kaj podari, ne bi pa želel pošiljati pakete na čisto drugi konec države.

kača

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2015 6:34

Kača, strošek paketa je totalno enak, ne glede na to, če ga pošlješ v Mursko Soboto, Piran ali Črnomelj.

Vendelina jr.

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

2. feb 2015 8:26

 Na več vprašanj sem vam pripravljena odgovoriti na zasebno sporočilo. HVALA!!



XYWXYW

 

Temo je spremenil(a) XYWXYW dne 1. feb 2015 20:08

[/citat]

 

Kača mislim da je zgoraj vse jasno napisano in osebi zgoraj mogoče ni ravno do tega, da bi tukaj javno razpredala od kod je in podobno. 

svenska

XYWXYW  

član od: 6.1.2015

sporočila: 11

2. feb 2015 8:40

[citat=--kača--]

Kaj pa če bi vsaj nakazala, od kod si!? Bi se verjetno marsikdo lažje odločil, da ti kaj podari, ne bi pa želel pošiljati pakete na čisto drugi konec države.


Spoštovane, ker vem, da za nikogar niso rožnati časi in se denar ne pobira po tleh, sem poštnino pripravljena kriti sama. Pa tudi ne bi bilo pošteno in bi me pekla vest, da mi je nekdo pripravljen nekaj podariti, jaz pa bi mu zraven obesila še poštne stroške pošiljanja.

XYWXYW

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

2. feb 2015 9:13

No,nismo se razumele, saj ne gre za strošek pošnine, meni je pač lažje, da stvari dostavim do naslovnika. Pri nas se včasih nabere kar nekaj stvari, ki jih podarimo, zato jih rada dostavim. Tisti, ki so že bili deležni teh "naših paketov" vedo, kaj to pomeni. Namreč ne gre le za kakšno vrečko ali dve, pri nas to pomeni skoraj cel prtljažnik uporabnih stvari. V naši ožji družini je namreč šest odraslih oseb in se veliko tega nabere.

Mogoče bi res bilo boljše, da bi gornje vprašanje poslala  XYWXYW po zasebni pošti. Bom v bodoče bolj previdna, če se bom še kdaj oglašala.

Sicer pa nisem želela vedeti naslova, le za kraj sem vprašala

 

LP



kača

Sporočilo je spremenil(a) kača dne 02. 2015 09:17

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. feb 2015 10:41

Po mojih izkušnjah ljudje, ki so prisiljeni prositi za pomoč v oblačilih, že dovolj ponižani in dvomim, da se želijo srečati z darovalci. Vsaj po mojih izkušanjah.

Med svojim socialnim delom sem  si zapomnila, da je ljudje sram, da so v taki stiski in jo zato tudi dolgo prikrivajo.  Poznam nekaj zgodb, kjer sem delala na socialni stiski, ki jo je bilo mogoče rešiti po pravni poti. V teh zgodbah se prepletajo različne težave.

Nekaterim plava kamen na vodi, drugm še pluta potone.

F r i n a

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

2. feb 2015 14:04

Frina, tudi jaz sem bila zaposlena kot socialna delavka, zato verjemi, da poznan tudi primere najhujših stisk. Sem pa že  navedla, da nisem mislila, da bi XYWXYW tukaj navedla svoje polno ime in naslov, ampak le kraj bivanja. Za bolj podrobne podatke mi je pa jasno, da se uporablja zasebna pošta, kot sem to že izvajala z nekaterimi drugimi kulinariki.

kača

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. feb 2015 15:33

Kača, nisem socialna delavka, ni point v tem, da veš, kako ji je ime. Problem je v tem, da je ne vidiš v obraz.

Gospa, ki je bila upokojena s polno delovno dobo, gospodu pa malo manjkalo do 40, je bila neizerno prizadeta, ko je skozi celo mesto tovorila paket s hrano, na kateri je pisalo, da je od RK.

Nekaj let sem gledala prosilce za socialno pomoč, ki so  gledali proč, ko so čakali na CSD, poleg pa je bil ZZZDR, kjer sem prijavljala delavce. Videla sem njihov sram in zato vem, da se praviloma nočejo srečevati z darovalci.

F r i n a

XYWXYW  

član od: 6.1.2015

sporočila: 11

2. feb 2015 19:37

Gospa Kača je napisala dobro namerni nasvet, zakaj naj napišem odkod sem in se ji zato tudi zahvaljujem. Mogoče je res bilo malo narobe razumljeno. Napisala sem, da sem vam na več vprašanj pripravljena odgovoriti na zasebno sporočilo, ZAKAJ, ker eni želijo vedeti komu sploh pomagajo, kar menim, da je tudi prav. Če mi je nekdo pripravljen pomagati v stiski, mu rade volje odprem vrata našega doma in se mu osebno zahvalim. Ja, me je sram, ko sem pisala prošnjo za oblačila, mi je bilo grozno, pričakovala sem val zgražanj, češ, še ena, ki fehta, sram me je zato, ker sem za pomoč zaprosila VAS, popolnoma tuje ljudi. Verjemite mi, da je bilo pa lažje zaprositi vas, kot pa prvo sosedo, ki bi potem razbobnala po celem kraju. Žal je pri nas še vedno tako, če nimaš ti vsi privoščijo, če pa imaš so nevoščljivi. Po izgubi službe, sem potrkala na marsikatera vrata, kaj vse sem doživela, o tem bi lahko posnela oddajo,( tudi kar se tiče dobrodelnih organizacij) kaj vse se pri nas dogaja tistim, ki se znajdejo v stiski. Prezrta, ponižana in razočarana, to so besede, ki jih lahko napišem iz lastnih izkušenj. Dobila sem nasvet, naj se obrnem na medije, vendar ne želim, da kdo kaže s prstom za nami, predvsem želim zaščititi svoja otroka, ki sta še vedno premajhna, da bi razumela bedo te naše države, ko moraš v stiski za pomoč zaprositi sočloveka, čeprav si vsa leta krpal državni proračun. Mogoče se bo tole slišalo malo grdo, ampak tako je, v naši državi še najbolje pridejo skozi lenuhi in pijanci, delovni in pošteni ljudje pa stojimo ob strani in gledamo bedo, ki je iz dneva v dan večja.



XYWXYW



Sporočilo je spremenil(a) XYWXYW dne 02. 2015 20:40

Sporočilo je spremenil(a) XYWXYW dne 02. 2015 20:41

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

2. feb 2015 20:11

Ja, vidiš Frina, XYWXYW je pravilno razumela moje vprašanje. Menim, da bi  tudi v njenem kraju lahko nevoščljivi ljudje kaj hitro kazalo s prstom nanjo, če bi dobila malo več paketov. Vprašala pa sem tudi zato, da ne bi paketa npr. dostavljala iz Ljubljane v Ljubljano ali bližnjo okolico, če lahko kakšen večji paket dostvim direktno. Za vse podrobnejše informacije je pa jasno, da se bom dogovarjala preko zasebne pošte, tudi x XYWXYW. Pa brez zamere.

kača

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti