Čiščenje pomivalnega stroja

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

13. feb 2016 6:46

Kako redno ga pa cistite? 

the tina

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. feb 2016 7:27

malaga je napisal/a:
Tablet za pomivalca ne uporabljam več, ker so mi zabasale odtočno cev. Najprej  smo sami poskušali počistiti , vendar je bil naš curek premalo močan, tako, da smo morali poklicati možakarja s kamero in z orodjem, da je zadevo očistil. Svetoval mi je, da naj raje uporabljam gel, ki se lažje stopi, kot tablete. Čistim ga pa tudi redno, s sodo in alkoholnim kisom, ker mi je prvi pomivalec crknil, ker je imel zabasane cevi s kamnom, čeprav sem uporabljala tablete "vse v enem". Tako, da vsem svetujem redno čiščenje pomivalca, kis in soda sta poceni v primerjavi z nakupom novega aparata.

malaga

Izvleček iz testov v zadnji številki revije VIP:

... Nikoli ne uporabljamo detergentov za ročno pomivanje. Celo, ko lonec pred zlaganjem v stroj delno pomijemo ročno in na njem  ostane del detergenta, si lahko nakopljemo težave ... V najslabšem primeru se lahko stroj pokvari ...

... Proizvajalci bolj priporočajo uporabo praška in gela ... Zato smemo kombinirane tablete  2v1 ali 3v1 uporabljati  le v strojih, pri katerih je mogoče uporabo takega čistila posebej nastaviti ... Tudi sol mora biti namenska, po možnosti čimbolj grobozrnata in brez prahu ... Ne priporočamo uporabe kisa kot nadomestila ... Ob prvem zagonu stroja vedno nastavimo stopnjo trdote vaše vode, da lahko stroj prilagodi svoje programe.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti