Nasilje v šoli

kozamurnik

sporočila: 2311

18. nov 2015 8:48

Mislim da nekultura nekaterih starsev presega vse razumne meje. Branijo in scitijo svoje otroke do onemoglosti; zal se ne zavedajo da s  takim ravnanjem  grejejo in hranjo kaco na prsih,  ki bo prej ali slej picila prav njih. 

Zadnji primer, iz Italije sicer,  ko je mularija skrivaj snemala in kasneje objavila in  smesila ucitelje na netu.Ker jih je ravnatelj zacasno izkljucil  za nekaj dni in je zadeva prisla v javnost,  so se( nekateri)  besni starsi domislili da je bila krsena privacy njihovih nedotakljivih ljubljenckov. 

Saj  ni res. Pa je.

 

 

 

 

murnik

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

18. nov 2015 11:01

Ravno včeraj zvečer sva se s sinom ( drugošolec) pogovarjala o tem kako je kaj v šoli, s kom se rad igra, kdo so njegovi prijatelji. Med drugim mi je omenil, da ima sošolca, ki se vsak dan med igralnim odmorom ( takrat je učiteljica odsotna) stepe z določenim drugim in se tako razvname, da začne udrihat po vseh, ki so v bližini. Tako je že tudi večkrat udaril mojega sina. Povprašala sem ga, kaj je v tistem trenutku storil in je rekel, da ga je sunil nazaj in se umaknil. Da so dogodek sošolke  zatožile učiteljici, ampak tako je ostalo. Prosila sem ga, da naj v bodoče sam pove učiteljici. Pa je rekel, da nič ne pomaga. Da bo mogoče kaj drugače, ko zve ravnatelj in se bo ustrašil. Sem mu rekla, da naj mu pove, da bom prišla v šolo in se bomo pogovorili. Pa mi reče, mami on trenira karate, on se nobenega ne boji. 

No, pa smo tam.  Ne preostane mi drugo, da se o tem pogovorim z učiteljico. Začne se z malim, dokler ne bo kaj hujšega. 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. nov 2015 13:24

Mlade karateiste v klubih pošteno privijejo, če izvedo, da svoje veščine prakticirajo na sošolcih. Čisto resno mislim, ne samo učiteljica, tudi strarši in trenerji morajo izvedeti za njegove podvige.

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

18. nov 2015 14:04

limnol je napisal/a:

Mlade karateiste v klubih pošteno privijejo, če izvedo, da svoje veščine prakticirajo na sošolcih. Čisto resno mislim, ne samo učiteljica, tudi strarši in trenerji morajo izvedeti za njegove podvige.



Sonja

Se podpišem.

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

18. nov 2015 14:07

eta je napisal/a:

Vzvodi za ukrepanje seveda morajo biti, ampak mislim, da je srž problema v vzgoji (torej doma) in ne v pomanjkanju vzvodov. Upam, da sem bila zdaj bolj jasna.

Sedaj smo pa pred ''problemom''...primer naših dveh, oba odraščata med istimi ljudmi, z isto vzgojo itd, pa je prvi miren, prijeten, drugi pa že od malih nog hiter, glasen,temperamenten, vzkipljiv, razigran in z veliko željo biti vedno viden in slišan, prvi med  vsemi...seveda vedno prvi pri vseh vragolijah v šoli. Seveda se stvar stopnjuje...ni samo vzgoja in vpliv vrstnikov, okolice. Mislim, da ima še kdo podobno situacijo. Pač  od vrtca dalje rešujemo stvari sproti z vzgojitelji, učitelji,razredniki, sošolci, starši...in ni lahko.



eta

Presneto dobro vem, Eta, da ni lahko. Ampak ubirate edino pravo pot in na koncu, prej ali slej, se bo to tudi pokazalo in pozitivno obrestovalo. In takrat bo dvakrat dobro .

lp

cervus

topsi  

član od: 3.6.2009

sporočila: 110

18. nov 2015 15:15

Najhuje je, da se ta starševska ignoranca kaže že v vrtcu. V vseh štirih letih nisem videla staršev najmanj 3 otrok, na nobenem roditeljskem sestanku, pravtako niso bili vpisani za govorilne ure. Žalostno in zaskrbljujoče.

topsi

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

18. nov 2015 16:30

Meni pa je zelo pomembno, da mi učiteljica pove, kako je s sinom v šoli.  S tem tudi njemu pokažem, da me zanima kako napreduje in ve, da bom vse izvedela, če bi kaj ušpičil. Seveda pa je ponosen, ko ga pohvali. 

Še ko sta hčerki obiskovali OŠ  sem jima povedala, bolje, da mi vse povesta preden grem v šolo na govorilne ure, ker bom razumela, ne bom pa zlahka prenesla laganja. Tako se je med nami vzpostavíl odnos in ni bilo neprijetnih novic na sestanku. Bilo je zelo težko, ker sem ponavadi imela oba sestanka ob isti uri - pa sem bila pol na enem pol na drugem. Ampak zmogla sem. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti