Ležalnik za dojenčka

Drejcolina  

član od: 22.3.2014

sporočila: 96

tema odprta - 16. dec 2014 20:43 | ogledi: 8.676 | odgovori: 14

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšne izkušnje imate z ležalniki za otroka.

Npr. s takšnim: http://nakup.pikapolonica.com/aktualne-akcije/15-popust-na-

Zakaj naj bi bil primeren samo za otroke do 9 kg?

Zdi se mi, da bi bil praktičen za dopoldan, ko sem sama, da dam otroka v ležalnik in ga odnesem s seboj ali pa se otrok sam zamoti.

 

Drejcolina

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

16. dec 2014 21:21

Pri nas se je obnesel. Otrok je bil, dokler je bil zelo majhen, lahko v vsakem prostoru, kjer sem bila jaz. Zaradi zelo mrzlih tal in vlažne hiše ni bilo možnost, da bi bil kar na tleh. Ne bi pa vzela takega z umetnim umirjenjem (vibracije in loki z igračami) - pri nas se je bolj obneslo brcanje z lastnimi nogicami in opazovanje sveta okrog sebe.

tulka

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

16. dec 2014 22:04

Če imaš veliko denarja, zelo hvalijo tega: http://mami.si/si/tatamia-g1673.shtml?_=grou (na bolhi dobiš rabljene precej ceneje).

Mi smo dobili enega od svakinje, ampak naša ni hotela biti v njem. Sicer pa ne priporočajo, da bi bili dojenčki dalj časa v ležalnikih, etc, čeprav so  le-ti zelo priročni. Mi smo kar nabavili družinski armafleks in je od dveh mesecev skoraj cele dneve na njem.

Margot

xsara  

član od: 28.7.2004

sporočila: 173

17. dec 2014 8:35

Tudi pri nas se je obnesel, ni bila veliko časa v njem pa kljub temu. Ko sem kuhala sem jo postavila na pult in je bila blizu mene in sva se pogovarjali, med kosilom je bila na mizi in gledala kako jeva - ko je lahko je seveda dobila tudi kako žlico. Tudi za hranjenje (prve jedi na žlico) sem ga uporabljala.

Drugače je bila sicer precej na tleh, vendar pa je ležalnik zelo prav prišel, lok z igračami pa se je lahko staknil oziroma premaknil nazaj (kot da ga ni).

 

Pozdravček

Xsara

emažana  

član od: 11.6.2012

sporočila: 282

17. dec 2014 10:44

tudi mi smo bili zadovoljni z njim...otrok se lepo igra notri..z raznimi ropotulcami in ogledalci..res pa je da ni dobro da je otrok po cele dneve notri...nam je prišel prav.. lp

Teja

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

17. dec 2014 11:02

Po moje je čisto odvisno od otroka. Poznam otroke, ki so bili veliko notri, eni pa malo ali skoraj nič. Jaz sem morala za drugega otročka kupiti novega, ker je prvi otrok ležalnik čisto zamortiziral in bilo več šanse, da bi ga uporabila še enkrat.

Tudi jaz sem ga dala na pult v kuhinji, pa mulčka notri, pa sva kuhala. Pa v pralnico z mano, pa na mizo ob kosilu, pa ven na travico...

Glede vibre ne vem, to je očitno nekaj novega. Nobenega ne poznam, ki je imel ležalnik, da imel tudi vibro. Ne vem, če se ti splača dati toliko denarja še za vibriranje. Tudi ne vem, zakaj bi hotela pomirjati otroka, itak ni prav dobro, da preveč spi v ležalniku. Ko sta bila moja zaspana, tudi nista hotela sedeti več v ležalniku, ampak sta se začela kisati in tečnariti. Mislim da lahko na prste ene roke preštejem, kolikokrat sta zaspala v ležalniku.

Fajn pa je več naklonov, to je pa super, da ko je večji, da bolj sedi.

 

Nakup priporočam, vibra se mi zdi pa brez veze.

 

Lp

 

 

 

anajana

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

17. dec 2014 15:04

Jaz sem v Pikapolonici kupila v akciji čisto preprost ležalnik z igrali in se je obnesel super. Imel je 3 naklone. Seveda dokler mali ni bil preveč aktiven in sem ga morala privezati. Dober za na mizo ob kuhanju, na tleh, tudi na balkonu-. Ne bi dala preveč denarja zanj, razen če bo še kak otrok v planu.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

17. dec 2014 20:58

Jaz sem imela sposojenega, pa je bil zelo malo v uporabi. Za kakšno zibanje in zabavanje ob nujnih opravilih (ali pa ob krčkih) je bila super lupinica, za počitek (če sem ju morala kam odnesti s sabo) pa smo uporabljali kar trdo košaro od vozička. 

Do 9 kg pa so po moje primerni zato, ker so 9 kg malčki že preveč aktivni, da bi bili zares varni v njih, pa v bistvu nudijo zelo malo opore, sploh za težje otroke.

Sploh če boš imela lupinico in prenosno košaro bi ti jaz svetovala, da denar raje investiraš v dobro blazino (npr. Airex), ki bo uporabna veliko dlje, pa morda zraven kupiš še igralni lok/otok. Otrok se bo sam veliko dlje zamotil ob raziskovanju (seveda v varnem okolju), kot pa v ležalniku... 

roža

Titikaka  

član od: 13.9.2008

sporočila: 128

17. dec 2014 21:29

Pri meni so podobne izkušnje. Pri obeh otrocih sem ga uporabljala predvsem za družbo pri kuhanju in obrokih, pa tudi za začetno hranjenje, sicer pa na tla na blazino ipd. Če bi imela drugačno stanovanje (da bi ga lahko gledala iz kuhinje), potem še tega ne bi imela. Pri prvem sem imela čisto navaden ležalnik, sedaj ima izposojenega takega z vibro in glasbo, pa moram reči, da ne opazim nobene bistvene razlike. Razen tega, da starejši reče: "bom vžgal sestri motor";) Če se le da, priporočam, da si izposodiš oziroma če te možnosti nimaš, kupi na bolhi. Skorajda ne poznam otroka, ki bi zdržal veliko časa v tem ležalniku;)

Titikaka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. dec 2014 9:27

Povprečni 9 kg malček se že krepko kobaca, samostojno sedi in zato "polležeča poza" v takem ležalniku pri njemu služi kvečjemu, ko zadrema.
Mi smo 18 let nazaj dobili enega na posodo, čisto enostaven je bil, pa ne vem, če je bil dejansko v uporabi kaj več kot parkrat ... še najbolj za fotografiranje spečega otroka na mizi, da smo ulovili lepo svetlobo, se mi zdi ...
Predvsem zato, ker se mi je zdelo bistveno bolj praktično poleči oz. kasneje posaditi otroka v navaden športni zložljiv voziček, ki sem ga pač v prvih tednih oz. mesecih, ko otrok še ne sedi, raztegnila v ležeč položaj in vozila otroka s sabo po stanovanju, da me je lahko opazoval pri opravkih ali zaspal v vozičku.
Vozičeh sem tako lahko iz kuhinje preprosto premaknila pred hišo, ko em obešala perilo ali šla po solato na vrt in ga nato spet porinila v stanovanje - skratka kamot in brez truda sem lahko otroka prevažala s sabo, če je bilo to potrebno :)
To so bili tisti čisto preprosti vozički na 4 manjša kolesa, t.i. "marele", ki niso zavzeli ogromnega tlorisa.
Takrat sem videla, da je 101 pripomoček, ki jih prodajajo, precej nepotreben za naš način življenja, če se malo znajdeš. Odvismo tudi od prostora v stanovanju, sama nekih višje ležečih prostih odlagalnih površin v kuhinji nimam, zato, da odlaganje na pulte in podobno itak ne bi prišlo v poštev , višina v vozičku oz. to, da sem voziček preprosto z nogo odrinila, ko mi je bil "pod nogami napoti", mi je bilo bistveno bolj praktično, kot da bi po tleh več čas prekladala to stojalo oz. ležalnik.

 

Ko pa je otrok enkrat toliko stabilen, da samostojno sedi in prijema stvari v roke, je pa itak veliko na tleh, da lahko kobaca in se obrača - oziroma, takrat so radi v stolčkih za hranjenje s pokončnim naslonjalom, da dobro vidijo, pa da se š čim igrajo na tistem "pultu", ki ga ima tak stolček ;)

 

Svetovala bi ti, da si od kakšnih prijateljev ali znancev zadevo za nekaj dni najprej izposodiš. Da sploh vidiš, kje in kako bi vi to v vašem stanovanju sploh uporabljali. In koliko ti je praktično težo otroka skupaj z ležalnikom prenašati od sobe do sobe (moraš računati tudi na to, da so bolj stabilni ležalniki kamot tudi recej težki).
Morda bo tudi tebi bolj ustrezal "poletni" športni voziček, tako kot je bilo v mojem primeru, probaj pa boš vdela, kaj je za tvoj način življenja bolj primerno :)

Mojca

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

18. dec 2014 10:18

Naš tudi ni bil dosti notri, sosedovi pa ogromno. To je čisto odvisno od otroka...

Pri nas noben "nunjno potrebni pripomoček in igrača" ne pride prav.

Hvala bogu je bilo več ali manj vse sposojeno, drugače bi se mi zmešalo :).

 

 

 

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti