Ingverjeva krema

tej_a  

član od: 10.10.2005

sporočila: 362

tema odprta - 16. dec 2014 14:39 | ogledi: 4.834 | odgovori: 2

Delala bom torto v kateri je ena izmed krem ingverjeva krema. Sestavine za to kremo so: 75 g sladkorja, 30 ml vode, 1 jajce. Vodo s sladkorjem zavremo in med stepanjem vlijemo v jajce. Stepamo da dobimo gosto penasto zmes.

Ne vem kako točno to narediti. Se pravi, da naprej zavrem vodo s sladkorjem in potem kar vlijem v jajce in stepam??? Kako dolgo pa moram to stepati,... dokler ni mrzlo??? Je tako ali mora to biti na štedilniku in se mora krema kuhati in istočasno miksati??? In potem odstavim in ohladim???? Prosila bi za vašo pomoč. Hvala. 

Nato je še navedeno: 375 g sladke smetane, 1 strok vanilije, 5 g ingverja, 4 listi želatine. 175 g sladke smetane, sredico vanilijeveg stroka in ingver v prahu zavremo. Pokrijemo in pustimo 10 minut. Potem umešamo v mrzli vodi namočeno in raztopljeno želatino in maso ohladimo. Ohlajeni masi umešamo penasto jajčno maso in še 200 g stepene sladke smetane. Polovico kreme nadevamo na pripravljeno podlago v obroču ter damo v hladilnik.

 

 

tej_a

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

16. dec 2014 14:54

Po moje se uporabi podoben postopek, kot pri kremi za šamrole: http://www.kulinarika.net/recepti/12377/sladice/samrole , pri čemer se stepa celo jajce, da se njegov volumen močno poveča, barva pa postane zelo svetla, šele nato pa se zelo, zelo postopoma dodaja stopljen sladkor (v tankem curku ob hkratnem mešanju z mešalnikom; prava konsistenca sladkorne mase je takrat, ko se naredi mehurček, če pihneš v vilice, ki si jih potopila v zavreto zmes), pri čemer moraš verjetno paziti, da se ti ne naredi karamela.

Vsaj tako bi ugibala, no.



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 16.dec 2014 15:09

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

16. dec 2014 16:30

MiriBon je napisal/a:

prava konsistenca sladkorne mase je takrat, ko se naredi mehurček, če pihneš v vilice, ki si jih potopila v zavreto zmes), pri čemer moraš verjetno paziti, da se ti ne naredi karamela.

 



Life is war against boredom~



Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 16.dec 2014 15:09

 

Dokler si nisem nabavila termometra mi tole "do mehurčka" segrevanje ni in ni šlo in jasno recepti niso uspeli. Pravzaprav ne vem, če sem delala več kot 3x. Potem sem se takih receptov izogibala ko hudič križa. 

Ravno zadnjič sem kandirala budino roko in poslikala, ko je bila temperatura sladkorja "do mehurčka" ali 110 stopinj. Da je sladkor prepojil na kocke narezan sadež sem pustila, da vre precej počasi in tako sem imela štedilnik prižgan skoraj 2 uri. Brez termometra bi zagotovo obupala veliko prej.

P.S: Kandirani koščki budine roke so pa fenomenalni. 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti