Prizadetost na delovnem mestu

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. dec 2014 21:44

Pa dajte no, pa v kateri risanki ste pa obtičali, da ne rečem, obtičale? A je kakšna že kdaj doživeal v živo to, da je kje kakšna oseba, ki je bila predmet opravljanj, soočila vse akterje in so se potem pogovarjali in potem so se vsti "ta grdi" malo zamislili in potem so spregledali in potem je bilo pa v resnici boljše? seriously? Anybody.....?

Morda, če je sploh kje prišlo do soočenja, je bilo kak mesec bolje, potem je šlo pa po starem.

Tile nasveti o tem, kako se je treba pogovoriti - najbolj me zabava, ko ljudje mislijo, da je "pogovor" tisto, ko oseba A pove osebi B, kaj vse ji na osebi B ni všeč in potem pričakuje, da bo oseba B povedala seznam popravljalnih ukreov in da bo to pogovor - pri katerih se pozablja, daj je  pogovor veščina, ki se je učimo takrat, ko smo sproščeni in ne takrat, ko so odnosi napeti. 

Glede ostalega pa: ti, draga prijateljevtrg, si že ugotovila, da moraš "pošlihtat v lgavi". Preverjeno ti povem, da se to šlihtanje ne bo zgodilo, če boš nasvete iskala po forumih. Povej svojo zgodbo nekomu, ki je šolan za to, da oceni, kakšne problem imaš, potem pa odpravi ta problem.  S tem, da trening borilnih veščin pospeši odpravljanje problemov.

 

 

Vendelina jr.

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

19. dec 2014 9:09

Se strinjam z zgoraj napisanim. Žal je pač tako, da smo ljudje družabna bitja, ki hrepenimo po sprejetosti in želimo ugajati drugim. To nam tudi do neke mere krepi samozavest. Najbolje je, da si poskušaš najt ljudi, družbo ali pa nekaj drugega, kar ti bo dajalo samozavest. Za nekatere je to uspeh na delovnem mestu, za druge srečno družinsko življenje ali pa zasebno življenje.

Vem, da večino dneva preživimo v službi, vendar je služba konec koncev služba in ne preživljanje prostega časa s svojimi prijatelji.

Osebno lahko rečem, da sem se kdaj v družbi sodelavcev počutila slabo, takrat ko so sem bila nezadovoljna na kakšnem področju v življenju. Ali sem imela težave doma, ali mi na faksu ni šlo kot po maslu, ali sem imela s prijateljicami kakšne dneve zatišja... Vse to pa je izhajalo iz nekega nezadovoljstva same s seboj. Ko ti upeša samozavest in pokončna drža, postaneš ranljiv in te tudi obrekovanje bolj prizadane.

Osebno menim, da je nabolj optimalna reštev, da se lepo 'pogovoriš' sama s seboj in najdeš nekaj kar te osrečuje in gradiš od tam dalje.

Lopatka

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

19. dec 2014 17:46

1. Povej sodelavkam, da veš kaj govorijo , vendar se ne želiš spuščati na njihov nivo. Tako mimogrede, brez nepotrebnega pogovora. Povej in se obni. Ko nekoga ne nadereš, ga ne kresneš, ampak mu mirno, ga najbolj boli, ker tega ni pričakoval in je v negotovosti, - šokiran. In vnaprej se obnašaj, kot da te ni prizadelo, sodeluj z njimi, sprašuj, delaj ... 

 

2.Kakšen odvetnik neki. Pusti odvetnika. Sama se boš morala znajti, da urediš zadevo. Vse ne morejo "mame" in "strici" namesto tebe urejati. Pustimo zaenkrat mobing, ker je prekompleksen. ;) 



Sweetness Bakery http://www.220stopinjposevno.com



Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 19.dec 2014 17:49

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti