Na ponoč!!!!! kruh iz kruhomata - domača moka tipa 400 postal rjav v sredini in okoli?!?!?!

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

tema odprta - 21. nov 2014 14:15 | ogledi: 6.776 | odgovori: 5

Lep pozdrav. Pri nas žal nimamo pečice in imamo samo kruhomat, pri katerem sem dobila "grift" in že 2 leti vsaj 2-3x tedensko pečem kruh, poleg peciva.

 

Pred nekaj meseci sem opazila, da kruh ni več tako vzhajal, kot bi mogel, niti pecivo... poiskušala sem že vse možno..... nič... Danes pa je sledilo veliko presenečenje... Morala sem h zdravniku in pustila kruhomat na standardnem programu, po prvotnem receptu...Ko pridem domol, doživim popolni ŠOK!!!!

 

Kruh je tako zunanje kot notranje barve (mlečne čokolade)....

 

Če bi bil to krih zame, nebi bilo panike, a ker se raje poslužujem polnozrnatega kruha, ki ga ne pojem veliko in posledično spečem občasno, si lahko predstavljate, kako je, če je to namenjeno boljši polovici in tašči....

 

Sicer res, da smo dobili že rabljen kruhomat, je pa znamke CLATRONIC BBA 2865...

Misliš, da si v življenju že videl vse.... Je "šel po gobe" kak termostat? Kaka druga ideja?

 

RESNIČNO NAPROŠAM za pomoč...

 

Btw...ob priliki še danes ali jutri naložim fotko...

 

mačka27

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. nov 2014 14:45

Nič ni treba slike. Očitno je nekaj narobe, naše ideje ne bodo nič pomagale, samo servis. Lahko je termostat, lahko pa je fuč elektronika in se grelec in termostat ne razumeta, v vsakem primeru je potreben popravila. Če ne bo pri današnjih cenah boljša rešitev kar novi kruhomat.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. nov 2014 17:37

Vidim da poplave, klimatske spremembe, vojne.....niso nič porti pokvarjenemu kruhomatu. Zanimiva perspektiva, ni kaj.

Vendelina jr.

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

24. nov 2014 10:27

Tistim, ki morajo vsak evro trikrat okrog obrnit, da se prebijejo skozi mesec se verjetno podira svet, ko se pokvari kakšen od kuhinjskih aparatov in jim res ni mar poplav in vojn, ki se ne dogajajo na njihovem pragu, ker imajo s preživetjem preveč dela.

Nimajo vsi denarja da bi ležali na njem!

Mačka27, tako kot je že napisala limnol, najbolje se obrniti na serviserja ali pa koga v svoji bližini, ki se spozna na delovanje malih gospodinjskih aparatov.

Lp,

helgula

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

24. nov 2014 10:35

Ali je kruh normalno narastel in se spekel, pa imel le drugačno barvo, ali sploh ni vzhajal?

 

Če je šel programator, potem postopek peke ne dela, to lahko ugotoviš tako, da zaženeš program in ga spremljaš ( v nekaterih navodilih celo piše celoten postopek ).

Druga varianta je, da je spustilo strojno olje oz. je prišlo preko gnetilk do testa. Ali pa so gnetilke že tako poškodovane, da gre rja z njih ? Dvigni posodo in poglej mehanizem.

Strojne napake bo lahko sicer serviser popravil, a se zagotovo ne splača. Že samo novi gnetilki staneta skoraj toliko, kot nov aparat.

lartep

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

25. nov 2014 12:10

Imaš prav, helgula...pri nas je edini "stroj" palični mešalnik, smo brez pralnega stroja, kaj šele kaj drugega... Edina "pečica" je kruhomat in še tega sva rabljenega dobila od kolegov za rojstni dan, ker ga niso že nekaj let niso uporabljali... Imamo pa ploščo za kuhanje, tko da nam ne gre tko slabo

 

Lertep, thx za nasvete. Gnetilke so res bolj "uboge" . spodaj pod pekačom pa ne vidim kak masten madež in da bi kazalo, da je kako olje "puščalo".  Je pa res, da je tokrat edinokrat, ko kruha nisem spremljala, saj sem imela en nujen opravek in se je zavleklo (običajno niti nebi aparata v delovanju (že zaradi dotrajanosti) pustila nenadzorovanega). Vsekakor bom naslednjič zopet spremljala.

 

Hvala vsem za vaše odgovore in nasvete in vse najbolje vsem.

mačka27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti