Prosim za ideje za romanticno vecerjo

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

20. nov 2014 15:36

Kot se za Primorca spodobi, mi je pripravil pašto (panceta, pelati, olive, parmezan, špageti), na mizi prt, sveče, cvetje, glasbena zavesa...nepozabno! Do sladice je bila pa pot veliko krajša od Lonine

Veselo na delo, Amadej95, ti veš, kaj je punci všeč, receptov, tudi enostavnih, je že samo na Kulinariki ogromno.

lp

 

mzm

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

20. nov 2014 15:39

Kolikor jaz poznam mlade punce(v bistvu spadam v to skupino), imajo večinoma zelo rade testenine. Glede na to, da je priprava jedi s testeninami relativno preprosta, so pomoje prava izbira. Omako izberi glede na to kaj ima punca rada(morska hrana, meso, zelenjava). Raje izberi  čisto preprost recept, v izogib katastrofi. Pazi le, da porcije ne bodo prevelike, ker na romantičen večer z očitnim zaključkom, se ni fajn preveč napokat :D

Obvezno daj v hladilnik steklenico vina, razen če punca ne pije ali pa mora voziti domov.

Na sladico pa v mesto, ali pa kupljen sladoled in malo domače čokoladne omake.

Za kak konkreten recept, pa napiši kaj ima punca rada.

Veliko sreče!

 

Vesnuska

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. nov 2014 16:19

anka je napisal/a:

Nič ni narobe s testeninami samimi, le da če te nekdo povabi, mi ni všeč, da se mi to postreže za večerjo. Ampak to sem zgolj jaz.

Same testenine pa so drugače ok jed.



anka

Eno navadno preseravanje. Lahko ješ fantastično pašto, ali pa zaenkujc biftek. Večino deklet, ki jih poznam, padejo na testenine.

To si zgolj ti, ja, in zaradi takih so ubogi mladi fantje v skrbeh in morajo na forumih spraševat o stvareh, katere bi morale biti samoumevne.

Kot so že pred mano pisali, ni bistvo v hrani sploh.

Commis débarrasseur

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

20. nov 2014 16:32

zzak1977 je napisal/a:

anka je napisal/a:

Nič ni narobe s testeninami samimi, le da če te nekdo povabi, mi ni všeč, da se mi to postreže za večerjo. Ampak to sem zgolj jaz.

Same testenine pa so drugače ok jed.



anka

Eno navadno preseravanje. Lahko ješ fantastično pašto, ali pa zaenkujc biftek. Večino deklet, ki jih poznam, padejo na testenine.

To si zgolj ti, ja, in zaradi takih so ubogi mladi fantje v skrbeh in morajo na forumih spraševat o stvareh, katere bi morale biti samoumevne.

Kot so že pred mano pisali, ni bistvo v hrani sploh.



Commis débarrasseur

 saj je samo za nasvet vprašal!!!! Jaz mu z veseljem svetujem kaj skuhat, le zaupa naj kaj punci najbolj všeč. In so mi všeč fantje, ki se želijo potrudit- nenazadnje mojima hčerkama je to tudi všeč.  Pred dnevi je eni od hčera fant pripravil tortilje! Drugo je pa peljal ven...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. nov 2014 16:39

Kaj je pa s tabo?

Commis débarrasseur

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. nov 2014 18:46

Amadej,

ko sem bila jaz v tistih letih, da jih je imel moj fant 19, pač nisem sanjala o večerji v petih hodih. Pa če se prav spomnim, sem v tistih časih padla na kar koli, kar mi je On skuhal ( sem imela srečo, da je izvrstno kuhal, pa tudi če ne bi...). Kolikor vidim in slišim, se to v naslednji generaciji ni kaj prida spremenilo.

Naredi torej nekaj, kar obvladaš. Nekaj enostavnega. Testenine ali njoki so lahko fantastična večerja, če si daš malo duška z omako. Pobrskaj malo po bazi receptov, najdeš ogromno - bodisi na bazi paradižnika ali smetane, kaj od tega izbrati, ti pa ne moremo reči, ker samo ti veš, kaj imata rada. Smetanova omaka z rakci in/ali gobami in/ali bučkami je lahko fenomenalna, če na koncu kaneš vanjo za pljunek vinjaka, ki ga suneš iz očetovega hrama. Rakce dobiš zmrznjene ali v slanici v Hoferju za par evrov, gobe nabereš ali izkoplješ iz maminega zmrzovalnika ali izpustiš, bučke imajo vsepovsod. Ali carbonara - ta boljšo tako servirajo s surovim rumenjakom, ki ga potem sam vmešeš v vroče špagete z omako, tako da ni skrbi, da bi ti med kuhanjem zakrknil in bi bilo vse štrukljasto. Se boš že zašel.

Pa lepo se imejta.

Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. nov 2014 7:20

Hej, limnol, testenine s porom in tuno iz konzerve v smetanovi omaki. Študentske romantične večerje. Njami.

Loni Makaroni

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

21. nov 2014 8:04

Sta rokera? No, karkoli.... Jaz sem vedno rad šel ven iz okvirov. Neke večerje in take fore so že takrat bile fancy, sedaj pa so itak še tako skomenrcializirane da glava peče. Če samo pomislim, na količino kuharskih programov, uff uff.
Dober vinček, nekaj za hrskat (domača pokovka ali pomfir iz rora) dvd oz. blue ray vajine najjače skupine, in ČIN ČIN. Glasba,debatiranje,elektrika v zraku. Ni da ni....

To sem jaz, ti pa boš že naredil tako, da bo na koncu BOMBA.
Manj kompliciraš boljše izpade. Manj pričakuješ, več dobiš.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

21. nov 2014 8:29

Avtor teme, kje si zdaj?

Povej, kaj tvoja madam, ki jo osvajaš, rada je :).

Ideje bodo potem kar letele ven :).

 

Domača pizza, ali pa obloženi kruhki, spečeni v pečici, vinček poleg (seveda če gospodična potem ne vozi domov), mesne kroglice s krompirjem in mal solatke poleg, no testenine se veliko omenjajo, lahk so tud ravioli, v pečici hkrati pečena piščančja bedrca/perutke in na koščke narezan soljen krompir, če je vegetarianka oz tudi če ni, gobova pita (http://www.kulinarika.net/recepti/14332/gobje-jedi/slan), res je pa tu že precej dela, lahko pa poenostaviš in v pečici spečeš piščančje krokete in pomfri (se super speče v pečici, ne rabiš ponve in olja), lahko tudi rižota z morskimi sadeži ali pa z mletim mesom, mogoče zelenjavna s pečenim meskom poleg ...

anka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. nov 2014 8:41

Jaz sem mu predlagala zelene široke rezance, na krožniku naložene kot gnezda, in gor omaka iz morskih sadežev, seveda če to jesta.

Za posladek pa jagode oblite s temno čokolado in okrašene s svetlo.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti