Food styling

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

19. nov 2014 9:23

babka1951 z veseljem, bi vam pomagal z nasveti, vendar pa sva verjetno predaleč narezen doma in ne bo šlo. So mi pa vaše fotke čisto všeč, ker gre za tako domačo predstavitev jedi.  Verjetno pa imate običajen Point and shoot fotoaparat in vam vedno ob slikanju vklopi fleš, zato je na fotkah vedno samo sredina ali pa svetlejši deli bolj udarni, kot robovi fotke. Food styling je odvisten tudi od stila fotografiranja. Jaz sem se odločil, da grem bolj v "clean" stil fotografije, ker nimam celega kupa raznih starinskih vilic, pa posod in drugih kuharskih pripomočkov, da bi napolnih prostor na fotki z njimi. Fokus je na jedi ali sladicah. Zato tudi moje fotke ne izgledajo toliko domače. Za takšne fotke pa ne rabiš nič drugega kot eno staro belo rjuho. Če pogledate fotke čisto na začetku  mojega bloganja in sedaj zadnje, se pozna razlika, ki sem jo pridobil s časom.

 

the tina, zaenkrat sem še vedno na 6 let starem Nikonu D90, ki mi dobro služi. Objektiva pa sta Nikon 50 f1.8 in Tamron 17-50 f2.8, pa še Nikon macro 100 f2.8 imam, vendar je bolj malo v uporabi oziroma za zares macro fotke. Za začetniško fotografijo ti sigurno priporočam objektiv 50 f1.8, pa ni važno za katero znamko se boš odločila (Nikon ali Canon). Je najcenejših od vseh in eden izmed boljših objektivov.

Glede fotiča pa je odvistno koliko ga boš rabila oziroma katera znamka ti je ljubša. Do 500 eur dobiš začetni vhodni razred DSLR aparatov, kakšen Nikon D3200 ali starejši D5200, pri Canonu pa EOS 1200 ali starejši EOS 600D. Če imaš še kakšno vprašanje, pa lahko kar na ZS, da ne bova preveč smetila.

 

 

DBpek http://www.easy-recepti.com

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

19. nov 2014 9:46

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Hvala za tole, Vesnuska, si me prehitela, sama sem imela namen napisati popolnoma enak komentar. Še Bratinov link sem hotela prilimat. 

Me pa zanima, če je tale Sabina omenila, da komercialne jedi, kot jih slika, nikoli niso kot na sliki, ko jih kupimo. Samo poglejte raznorazne hamburgerje fast foodov, ko jih dobiš v roke so (vsaj zame), nejedljivi. Ali pa zmrznjene pizze! Pizze s super tankim testom imam občasno na zalogi, imam pa navado, da jih izboljšam z nekaj malega slanih filetov.

Glede na to, da imamo danes photoshop, res ni treba polivat sladoleda z oljem za avte, da se bolj svetijo. Nekdo, ki obvlada photoshop, lahko naredi čokoladno kremo ravno tako svetlečo za tren oka.

Naš problem slikanja je tudi v tem, da je skoraj nemogoče posneti seksi sliko večjih količin hrane na krožniku, kot jo recimo ponudimo doma.  


Vanja

 



Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18.nov 2014 16:29

 

Vanja, pri omenjenem motornem olju je šlo za palačinke, ne sladoled. Šlo za video posnetek in ne fotografijo, čeprav je na sliki fotografija. Video posnetkov se, kolikor je meni znano, ne da obdelovati v photoshopu. Pardon, se popravljam. Se da, sem šel preverit. Je izdelek, ki se imenuje Photoshop CS6, ki omogoča obdelavo video posnetkov in je na trgu od leta 2012. Vendar, vsi ti profiji, ki snemajo reklame, kakršne pač snemajo, verjetno ne bi zapravljali silnega denarja za snemanja, če bi lahko dobili isti učinek s preprosto uporabo photoshopa. Pa tudi naročniki reklam najbrž ne bi mastno plačevali izdelave reklam (kot v posnetku na linku, ki ga je objavila Silvija_02), če bi lahko porabili precej manj denarja, da jim nekdo uredi nekaj fotografij/posnetkov v photoshopu. Kakorkoli, ja, Sabina je rekla, da to kar gledamo na reklamah ni to kar dobimo na krožnikih, saj je ravno to osnovni namen reklam: da te prepričajo v nekaj, ne da ti povedo resnico o nečem.

Miroslav Vulović

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

19. nov 2014 11:04

@ DBpek, najlepša hvala, ker si si zame vzel svoj čas

Za konec tedna, načrtujem eno tvojo tortico, če mi rata...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. nov 2014 11:24

Miška ja, vsebina je postala drugotnega pomena, a kaj hočemo, živimo pač v 21. stoletju. A ostajamo optimisti, vsaj nekateri, čeprav je v človekovi naravi, da najprej pogleda in potem poje. In vsi radi vidimo kaj lepega. Zapleteno? Kakor se vzame! 

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti