Primerjaj cene hrane, prosim za nasvet?

tema je zaklenjena

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

1. nov 2014 15:02

Tiste ogromne pakunge testenin za kužke sem videla v Šparu, pri pasji hrani. Cene nisem preverila.

Lp od R.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. nov 2014 15:24

Flekica potem pa nam prosim izdaj kje dobiti se poceni beljakovine in mascobe za pse. Briketi so lepo prekalibrirani kar se tice ustreznih razmerij hranil in to je smisel. seveda mu damo tudi kaj konkretnega vednar prehrana bazira na teh, da se meni ni treba ubadati s tem a dobi vsega dovolj. Od omega mascob do vseh aminokislin. Ne kupujem pa hrane v supermarketih

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. nov 2014 20:40

Testenine za pse se dobijo v vsaki trgovini s hrano za živali. Tud dehidriran riž, samo z vodo ga preliješ in pustiš nekaj minut, z zelenjavo je mešan. A to verejtno za flekico ne pride v poštev, preveč umetnega po njenih kriteroji, tako sklepam. 

 

Nam je brikete prav zaradi tega,  kar pravi bannanna -  da vsebujejo vse, kar pes potrebuje, svetoval najprej vzreditelj, potem pa tudi veterinar. A kaže, da so tudi v stroki različna mnenja, morda so ene pasme bolj občutljive od drugih. 

 

Meni je vseeno, kdo s čem koga hrani, od otrok do psov. Pač izmenjujemo mnenja. 

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. nov 2014 21:30

Zakaj torej riž v velikih žakljih, če pa izrecno piše, da ni primeren za pse?

Ni lahko biti pes.

Sonja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. nov 2014 21:55

Mislim, da bi bilo le bolj pametno ubrati srednjo pot med "strah ima velike oči" in "kar ne vem, ne boli". Po tem, kar pišeš, bi bilo daleč najbolj odgovorno sploh ne imeti psa, ne vem, zakaj bi zdaj moral revež še dodatno naskrati na riževi dieti. Otrokom pa preprečiti uživanje hrane, pijače in zraka in valjanje po dezifinciranih tepihih.

Kaj pa bi bilo bolje, če bi vse to bilo v okolju že pred 150 leti? Bi pač malo več pokasirale naše praprababice in papradedki, človeštvo kot tako pa ne bi dobilo nič. Bi bili oni prav taki reveži, kot smo zdaj mi - tolaži se torej, da je tvoje trpljenje investicija v evolucijo vrste, da bodo tvoji daljnji potomci bolj prilagojeni. Da se je hrana zelo poslabšala v zadnjih 60 letih, pa presprosto ni res. A ti veš, kaj so jedle naše mame pred 60 leti? Pa kako so v tistih časih odpravljali uši pri vojakih naše ljudske armade? So bili zelo veseli, da so sploh kaj jedli in me ne bo nihče prepričal, da je bilo natepavanje močnika trikrat na dan kaj zelo zdravega. Jasno, če živiš samo od čipsa in kokakole, po petdesetem ne moreš računati na dobro krvno sliko, ampak taka obsesija, da "ne dajte psu jesti iz kovinske posode, ker iz nje izhlapevajo rakotvorne snovi", pa tisti bavbav o rastlinskih oljih, pa tudi nikamor ne pelje in je čisto nepotrebna.

Sploh pa ni po vsem tem nobene logike, zakaj iščeš najcenejši riž. Najcenejši je še kako obdelan, škropljen, gensko modificiran pa še kaj. Če že mahaš z zastavo zdravja, potem vsaj investiraj v bio riž.

 



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 01.nov 2014 22:04

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. nov 2014 21:55

Ob vseh teh strupihi v okolju, flekica, in skrbi zavoljo tega glede psa, kaj boš pa z otrokom, ko ga boš imela? Iz tvojega pisanaj mi nekako veje, da si še zelo mlada. Ali pa morda že imaš tudi otroka.  A bo zaradi vsega, kar nas obkroža, živel pod steklenim zvonom, če te že zavočjo psa tako skrbi? Tak strah pred vsem, ker nas obkroža, mi veje iz tvojega pisanja, ampak vsi mi nekako živmo pa še zdravje služi? Vsaj meni, čeprav nisem ravno vzor zdrave prehrane ...

 

Mi našemu psu preprosto ne moremo zagotoviti samo naravne hrane. Pri njegovh 60 ali več kg, da mu vsak dan 1kg najboljšega mesa zagotovim, plus riž, testenine, ribe ... Čeprav smo izpričani ljubitelji psov (živali nasploh), pa še vedno velja: človek je človek, pes pa pes. 

In tudi kdo od nas kaj prebere in se pusti podučiti, brez skrbi, le da so nas izkušnje  navadile in izučile čemu verjeti in čemu ne. 

 

Vseakor je pa skrb za primerno pasjo hrano na mestu.

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. nov 2014 22:40

Lepo si povzela! Treba je vcasih tudi malo pomisliti in se ne zagnati. se bolj so mi vsec lastniki psov ki jim kupijejo bio in eko, poleg tega pa sami pijejo pijaco iz plastenk polnih bpa, jedo sadje in zelenjavo s klasicnih zelenjadnih polic (ne bio), uzivajo v mesninah z nitriti in na-glutaminatu. 

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. nov 2014 10:05

Pogovor je šel naprej, seveda, saj si ga tudi ti pomagala tako speljati. Veš, če zbrišeš en post, ki se ti mogoče po premisleku ne zdi več tako zelo pameten ali na mestu, še ne pomeni, da ga nikoli ni bilo in ga ni nihče prebral. Kaže, da presneto hitro spreminjaš svoja mnenja - toplo priporočam, da si vzameš k srcu nasvete mamamie in bannanne.

Sonja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. nov 2014 15:03

Če že mora biti riba očiščena, potem odkorakaj po zmrznjene filete v Hofer. Ali Lidl.

Sonja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. nov 2014 17:56

bannanna je napisal/a:

Ja kakega dinozavra pa imaš to, da se tistih par centov razlike v ceni na kilo tolko pozna? 

in kakšne pršice??? Kaj novega??  Načeloma so lahko v tistih briketih, ki vsebujejo zitarice. 

ko sem začela naši kupovati brikete brez žitaric so težave s kožo in maščenjem ušes izginile. Če pa ne bi imela težav, bi jedla tudi takšne z žitaricami. na dva meseca menjam okus, trenutni ima taste of the wild. Za evro In se malo na dan je tolko kot bi si privoscila eno barcaffe to go na avtocesti. 

 

Ps: ce ze isces najcenejsi riz na svetu tudi ta ne more biti neke normalne kvalitete ampak na meji uzitnega



Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 01.nov 2014 03:43

Bannannna, pršice so kamot prisotne v briketih in nekateri psi so RES alergični nanje (oz. njihove iztrebke).
Ampak to ni nobena tragedija, tavženti lastnikov takih psov si pomagajo tako, da po dve ali tri kile briketov spravijo v zamrzovalnik, da pomorijo pršice in psi problemov več nimajo.

 

Sicer pa eno vrsto briketov kot ti kupujem tudi sama in moj pes je zadovoljen. In tudi jaz s ceno in "učinkom".
Debate "za" in "prot" briketom so pa itak stalnica na vseh mogočih forumih in zaključijo se ponavadi tako, da se ljudje skregajo
Psi pa lajajo in karavana gre dalje



Mojca

Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 03.nov 2014 18:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti